Twitter mücadelesine girmeden önce ne yaptığınızı bilin

neden twitterda olmak gerekirTwitter milyonlarca kullanıcıya erişim sağlayan bir sosyal medya platformudur. Bu kullanıcıları potansiyel müşteriler olarak gören ve uygun şekilde pazarlayan bir işletme için büyük miktarda görüntüleme elde etmek anlamına gelir.
Twitter gibi bir platform kullanmak, işletmelere tüketici kitleleri ile etkileşimde bulunmanın uygun maliyetli bir yöntemini sunar. Sürekli ürün ve hizmetleri tanıtmak yerine müşterilerle etkileşim kurma ve dünyadaki kitlelere erişim sağlama fırsatı sunar .

sitenizin twitter'da olmasının önemi

Bir işletme Twitter belirli kitle sayısına ulaştığında, tüketiciler marka elçileri olarak hareket edebilirler. İşletme rakipleri izleyebilir ve ortaya çıkan problemlerle başa çıkmak için hızlı hareket edebilir. Twitter, doğru kullanıldığında işletmeler için bir marka oluşturucu ve pazarlama aracıdır.

Twitter Takipçileri Markanıza Yardımcı Olabilir

Twitter’da bir markayı takip eden kişilerin bu şirketin web sitesini ziyaret etme olasılığı daha yüksektir (yaklaşık% 47). Çevrimiçi ortamda var olan şirketlerin dörtte üçü Twitter’ı pazarlama amacıyla kullanıyor.

Ne tür bir Twitter varlığına sahip olmak istediğinize karar verin (bunlar yöntemlerden sadece birkaçıdır):

  • Müşteri şikayetlerine 7/24 cevap verir misiniz?
  • Takipçilerle esprili veya eğlenceli bir şekilde geçen bir diyalog yaratacak mısınız?
  • Twitter özet akışınızın şirket mesajlarını ilettiğiniz ve ürünleri tanıttığınız bir yayın platformu olmasını ister misiniz?

Feed’iniz seçeneklerin bir kombinasyonu olabilir. Bir tarza karar verdikten sonra, mümkünse ona sadık kalın. Müşterileriniz bu etkileşimi beklemek zorunda kalacaklar. Farklı müşteri etkileşimleri eklemeniz gerektiğini düşünüyorsanız, özellikle bu amaç için başka bir Twitter kullanıcısı açmayı deneyebilirsiniz.

Potansiyel ve mevcut müşterilerinizin Twitter’da olduğunu varsayarsak, yeni bir ürünü anında duyurabilir, onlara güncellemeler, özel bir fiyat sunabilir veya ilgilendikleri bir etkinlik hakkında konuşabilirsiniz.

Twitter’a gösterdiğiniz çaba, bundan ne elde edeceğinizi belirleyecektir. Tek yönlü mesajları patlatmak çok ilgi çekici değil eğer hedefiniz buysa, Twitter’ın reklamcılık araçlarını keşfetmek isteyebilirsiniz.

Rakipleri İzlemek için Twitter’ı Kullanın

Twitter başkalarının söylediklerini duymanızı sağlar. Twitter Search’ü kullanarak, insanların belirli bir konu hakkında ne söylediğini öğrenebilir, böylece şirketiniz ve rekabetiniz hakkında dedikoduları öğrenebilirsiniz.

Twitter’daysanız, rakipleriniz de olabilir ve tweet atmıyor olabilirler. Körü körüne tweet atmak yerine, tweet’lerinizin arkasında bir strateji oluşturun.

Bu, müşterilerinizle ilişkiler kurmanıza ve stratejik olarak tweet atmayan rakiplerinizi ortadan kaldırmanıza yardımcı olabilir.

Twitter’daki Müşterilerle Etkileşim

Ürünleriniz ve / veya hizmetleriniz hakkında bilgi yayınlamak zaten herkes tarafından yapılan bir kullanımdır. Twitter ayrıca duygu analizi için başka bir kanal da sunar(tüketici duyguları ve ürün veya hizmetlerinizle ilgili tüketici konuşmaları hakkında bilgi).

Tanımladığınız analiz, iyileştirme önerileri olabilir veya en sevdiğiniz ürünler ve müşterilerin neden bu ürünleri sevdiği hakkında size fikir verebilir. Bunların hepsi, işletmenizi daha başarılı hale getirmek için kullanabileceğiniz bilgi parçalarıdır.

Twitter’a katılarak potansiyel müşterilerinizi çekebilir ve markanızı geliştirebilirsiniz.

İşletme Ağları Oluşturun

Twitter harika bir ağ aracıdır. Aktif bir Twitter varlığı size başka türlü iletişim kurma şansınız olmayacak insanlarla etkileşim kurma fırsatı verecektir. Bu kişilerden bazıları iş bağlantıları, potansiyel ortaklar, ürünleri tedarik edecek biri ve hatta çalışanlar olabilir.

Sonuç

Diğer tüm pazarlama araçları gibi, Twitter da sosyal medya pazarlaması konusunda eğitim almış kişiler tarafından kullanılmalıdır. Markanız yanlış yönlendirilmiş veya kötü zamanlanmış bir tweet’ten onarılamaz hasar alabilir.

Twitter, işletmenize mevcut ve potansiyel müşterilerinizi bilgilendirmek ve onlarla etkileşimde bulunmak için başka bir kanal sağlayabilir; markanızın bilinirliğini artırmak için her fırsat keşfetmeye değer.

Gelin twitter’da tanıtımını yapabileceğiniz sorunsuz eticaret sitelerimizi görmek ve incelemek için e-ticaret fiyatları sayfamızı inceleyin, Platinum akıllı e-ticaret paketlerinin sizlere neler sunabileceğini kendiniz görün!

Ortalama Puan 4.7 / 5. Oy sayısı: 2352

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz