İşletmeler için neden facebook kullanmalı, işletmeler facebook kullanırken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir gibi soruların cevaplarını sizler için derledik.

İster çevrimiçi pazarlama tekniklerini pazarlama kampanyalarınıza dahil eden bir işletme olun, ister işinizde sosyal medyayı kullanmaya yeni başlıyor olun güncel kalmak ve her sosyal medya sitesini etkin bir şekilde kullanmak ve keşfetmek için her zaman yeni araçlar, öğrenilecek ipuçları ve gözden geçirilecek kaynaklar vardır.

işletmeler için facebook kullanma klavuzu

Bu kılavuz, çevrimiçi olarak en popüler sosyal ağ sitesi olan Facebook’u e-ticaret işinizde en üst düzeye çıkarmanıza yardımcı olacaktır. Güçlü ve etkili bir Facebook sayfası geliştirmek için bu kılavuzda sağlanan ipuçlarını, araçları ve kaynakları keşfedin.

01. Facebook Profilleri, Sayfaları ve Grupları Arasındaki Fark

facebook profil farkları
Yeni Facebook kullanıcıları arasında Facebook profilleri, sayfaları ve grupları arasındaki fark konusunda genellikle büyük bir karışıklık var . Unutulmaması gereken en önemli nokta, profillerin işletmeler için değil, yalnızca kişisel kullanım içindir. İşletme olarak profil oluşturmak Facebook’un kullanım şartlarına aykırıdır ve herhangi bir zamanda silinebilir.

İşletme sahipleri, işletmelerini tanıtmak için bir Facebook sayfası oluşturmalıdır.

02. Neden Facebook Sayfasına İhtiyacınız Var?

Herkes yaptığı için bir Facebook sayfası oluşturmanız gerektiğini söylemek, işinizi Facebook’a taşımak için tek başına yeterli bir neden değil, ancak en önemli altı nedenden biri.

İşletmeniz için bir Facebook sayfası oluşturmanın nedenleri, işletmeniz etrafında bir topluluk oluşturma fırsatına sahip olmaktan, hedef kitleniz hakkında daha fazla şey keşfetmeye , markanızı herkese açık bir ortamda değer katmaya kadar çoktur. E-Ticaret siteniz varsa bir Facebook sayfası olmadan başarılı olamazsınız.

03. Facebook Hayran Sayfası Nasıl Oluşturulur

İşletmenizin Facebook’ta bir profile değil bir sayfaya ihtiyacı olduğunu zaten biliyorsunuz.
Facebook hayran sayfası oluşturmak için kişisel bir profiliniz olduğunda, işletmeniz için bir Facebook sayfası oluşturma işlemi çok zor veya zaman alıcı değildir ve işlem boyunca size yol gösteren takip edilmesi kolay adımlar listeniz varsa daha da kolaydır.

04. Facebook Sayfanızda Özel Karşılama Sekmesi Nasıl Oluşturulur?

Logonuzu profil resminiz olarak yüklemenin yanı sıra Facebook sayfanızla yapabileceğiniz çok şey var. Sayfanızı ne kadar özelleştirirseniz ve yeni ziyaretçilerin katılımını o kadar kolay hale getirirseniz ve Facebook sayfanız da o kadar başarılı olur.

İşletmeniz için aktif ve ilgi çekici bir Facebook sayfası oluşturmanın ilk adımlarından biri, özelleştirilmiş bir hoş geldiniz sekmesi oluşturmaktır. Bu, yeni ziyaretçilerin sayfanızı ziyaret ettiklerinde görecekleri ilk şey olacak ve doğrudan kitlenizle iletişim kurmak, onları dahil etmek ve sayfanızdaki işlemlerine rehberlik etmek için mükemmel bir fırsat olacaktır.

05. Facebook Sayfanız için İş Uygulamaları Olmalı

Sayfanız oluşturulduktan ve hoş geldiniz sekmeniz özelleştirildikten sonra, hayranlarınız için kullanıcı deneyimini geliştirmek üzere daha da fazlasını yapabilirsiniz. Uygulama eklemek sayfanızı yönetmenizi kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda sayfanızı hayranlarınız için etkileşimli ve eğlenceli bir yer haline getirir.

Anket oluşturma, e-ticaret, blog yayınları ayarlama ve hatta telekonferanslar ve toplantılar için Facebook’u kullanma gibi şeyleri yapmanızı sağlayan sonsuz bir Facebook uygulaması kaynağı var.

06. Facebook’ta Nasıl Büyüyeceksiniz?

Sosyal medya platformlarında her gün birçok şey değişir, ancak bir şey kesindir. Bir Facebook sayfası alıp bir topluluğa dönüştürmek çok fazla çalışma ve tutarlılık gerektirir. Her şey özelleştirilmiş ve kullanışlı bir sayfa oluşturmakla başlar, ancak farkı yaratan günlük etkileşime gelir.

İşletmenizin türü, müşterileriniz ve sektörünüz Facebook sayfanızı nasıl kullandığınız konusunda rol oynayabilir, ancak işletme sayfanızı unutulmaz, alakalı ve hayranlarınız için favori bir yer haline getirmek için yapabileceğiniz bazı evrensel şeyler vardır .

07. Facebook Reklamcılığı

Facebook’ta reklam vermek, işletmeniz ve işletme sayfanız hakkında bilgi edinmenin en iyi yollarından biridir. Facebook’un Marketplace Reklamları sayfanızı doğrudan Facebook’ta tanıtmanıza olanak tanır ve Facebook bunu etkili bir şekilde yapmanıza yardımcı olacak bir dizi araç sunar.

Aslında, Facebook’un kendi “Facebook Reklamları Kılavuzu”, planlama, reklam oluşturma, test etme ve analiz istatistiklerini anlama da dahil olmak üzere tüm reklamcılık sürecinde size yol gösterir. Facebook reklamcılığını denemek isteyen işletme sahipleri için harika bir başlangıç ​​noktasıdır.

08. Profesyonel Ağ için Facebook’u kullanma

İşletmenizi tanıtmak için Facebook’u kullanmak sayfanızın ve sayfanızın tanıtımının ötesine geçebilir. Kişisel hesabınızı, iş arkadaşlarınızla ve potansiyel müşterilerinizle bağlantı kurmak, sohbet başlatmak ve çevrimiçi ağ oluşturmak için de kullanabilirsiniz.

Buradaki en büyük zorluk, kişisel / iş kolunu yönetmek ve tüm etkileşimlerinizin profesyonel olduğundan emin olmaktır. Net hedefler ve bağlantılarınızı yönetme planınızla, ağ oluşturmak ve mükemmel iş ilişkileri geliştirmek için Facebook’u kullanabilirsiniz. Facebook üzerinden satış yapmak içerikli yazımızı mutlaka incelemelisiniz.

Yazımıza yorum yapabilir, puan verebilir ve sevdiklerinizin de bu bilgilerden faydalanabilmesi için aşağıdaki sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Unutmayın, bilgi paylaşınca çoğalır.

Gelin facebook’ta tanıtableceğiniz sorunsuz online satış sitesi paketlerimizi görmek ve incelemek için online satış sitesi sayfamızı inceleyin, Platinum akıllı e-ticaret paketlerinin sizlere neler sunabileceğini kendiniz görün!

Ortalama Puan 4.8 / 5. Oy sayısı: 1035

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz