Sosyal medya dünyada bir fırtına estiriyor, arkadaşlarımızla ve ailenizle iletişim kurma biçimimizi değiştirdi, sevdiklerimizin haberlerini sosyal medyadan aldık, ilgi alanlarımızı takip etti …
Özellikle iş ve çevrimiçi pazarlama dünyası, Facebook , Twitter , LinkedIn ve Instagram gibi sosyal ağlar ve hizmetler kesinlikle kullanmaktadır.
Instagram özellikle, bugünlerde çevrimiçi sörf yapan görsel olarak yönlendirilmiş tüketiciler ( kısa dikkat süreleri olan) için idealdir . Ayrıca mobil cihazlar için bir uygulama ile kullanıcıların buna erişmesi çok kolaydır.

instagram reklamlarıyla sitenizi tanıtma

Bu günlerde daha fazla kişi esas olarak Android veya iPhone’ları (veya tabletleri) ile çevrimiçi olurken, mobil pazarlama mesajlarınızla onlara ulaşmanız gerekir. Instagram bunu yapmanın harika bir yoludur.
Düşük maliyetli ve kolay bir reklamcılık çözümü olduğundan, e-ticaret siteleri ve bireysel internet girişimcilerinin aşağıdakileri yapması için mükemmel bir yoldur:

  • Potansiyel müşteriler oluşturun ve e-posta listenizi oluşturun
  • Sürücü Web sitenizin trafik , e-ticaret mağaza veya uygulama mağazasında listeleme
  • Ürün ve hizmetleri tanıtın
  • Markanızı oluşturun
  • Şirketiniz hakkındaki mesajlarınızı yayınlayın

Instagram reklamlarını nasıl yapacağınızı öğrenirseniz, e-posta pazarlaması, diğer ağlarda sosyal medya pazarlaması ve kullandığınız diğer pazarlama yöntemlerine uyum sağlayarak stratejinizin hayati bir parçası haline gelebilir .

Potansiyel müşterileriniz ve varolan müşterileriniz Instagram’da mı? Eğer öyle ise ve siz değilseniz bu bir problemdir çünkü bu platform pazarınızla derinlemesine etkileşim kurmanız, sohbet etmeniz ve sizin için kâr sağlayacak ilişkiler kurmanız için bir yol sunar.

Zaten sosyal medyada reklam veren işletmeler Instagram’da iyi iş çıkarmalıdır. Tabii ki, birazdan göreceğiniz gibi, “Insta” yı denemek kolay ve düşük maliyetli.

Instagram Reklamları Nedir?

Daha önce kullanmadıysanız Instagram, fotoğraf ve video paylaşmanın bir yoludur.
Facebook’ta olduğu gibi, birçok kişi bunu yaratıcı bir çıkış noktası ve kısa metin parçacıklarıyla birlikte güzel görüntüleri arkadaşlarınızla ve ailenizle paylaşmanın bir yolu olarak kullanıyor. Hashtagleri bile kullanabilirsiniz !

Ancak bu işlevsellik aynı zamanda, benzer düşüncelere sahip kişilerin izleyicileriyle etkileşim kurmanın ve şirketinizin görünürlüğünü oluşturmanın ideal bir yoludur.
Müzik sanatçıları, Fortune 500 şirketleri ve büyük markalar da kullanıyor. Ama aynı zamanda düzenli insanlar ve küçük işletmeler sosyal ağa akın ediyor. Bazı insanlar Instagram ile ünlü bile oldular.

Instagram eskiden bağımsız bir şirketti. Metrik yükselişinden sonra, 2012’de 1 milyar dolara satın alan sosyal medya devi Facebook’un gözetimine girdi.

Bugün Instagram’ın dünya çapında bir milyardan fazla kullanıcısı var. Facebook ile olan yakın ilişkisi, kampanyaları her iki platformda da yakın bir şekilde koordine edebileceğiniz için daha da güçlü hale getiriyor. Zaten Facebook ile pazarlama yapıyorsanız, Instagram eklemek çok daha kolay olacaktır çünkü bunlar reklam ayarlamak ve kampanyaları yönetmek için çok benzer sistemlerdir.

Instagram Hikaye Reklamları

Instagram hikaye reklamları, hedef kitlenize ulaşmak ve markanızla daha kolay etkileşim kurmasını sağlamak için Instagram’da yayınlayabileceğiniz başka bir reklam türüdür.

Instagram hikayeleri, Instagram’daki bir kullanıcının, bir kişi veya işletme tarafından yapılan bir dizi yayını (resim ve / veya video) görmesinin bir yoludur. Bir dizi gönderiyi (öyküleri) gördüklerinde kaybolur ve tekrar görüntülenemez. Görüntülendikten sonra kaybolması hızlı olan bu yayınların doğası nedeniyle Instagram’da yüksek düzeyde katılım elde ederler.

Instagram’da bir reklamveren olarak, işletmeniz için doğrudan bir Instagram hikayesine eklenen bir reklamınızın olması gerekir (bu bir resim veya 15 saniyeye kadar bir video olabilir). Kullanıcı teklifiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek isterse, teklifini hızlıca kaydırabilir ve doğrudan web sitenize yönlendirilebilir.

Instagram Reklamlarına Başlarken

Instagram reklamları oluşturmak sezgisel ve kolay bir süreçtir. Geçmişte Facebook reklamları oluşturduysanız, zaten bilginiz vardır, süreç temelde aynıdır.

Oluşturmadıysanız, takip edin.

1. Instagram Hesabı Oluşturun

Öncelikle, işletmenizin Instagram’da reklam yayınlayabilmesi için bir Facebook Sayfanız olması gerekir . Aslında, bu sayfayı reklamlarınız için potansiyel olarak kullanabilirsiniz.

Ancak bir Instagram hesabı oluşturmak daha iyidir (endişelenmeyin, ücretsizdir), böylece takipçilerinizle daha etkili ve kolay bir şekilde iletişim kurabilirsiniz. Instagram hesabınızı aldıktan sonra, hesabınızı Facebook sayfanıza bağladığınızdan emin olun.

2. Rekabeti Keşfedin, Öğrenin ve Kapsam Belirleyin

Hesabınızı edindikten sonra, resmi tanımak için platformu biraz keşfedin. Nişinizdeki hangi şirketlerin yayın paylaştıklarını ve ne tür reklamlar yayınladıklarını görün.

Ücretsiz yayınlarındaki rakiplerin ve bağlantıların reklamlarını tıklayın, böylece ne olacağını görebilirsiniz. Reklamlar sizi nereye götürüyor… pazarlama hunileri nasıl?

Instagram reklamlarının nasıl yapılacağı konusunda daha deneyimli rakiplerinizin neler yaptığını öğrenerek Instagram kampanyalarınız için bazı harika ipuçları alabilirsiniz.

Instagram hesabınızla, sektörünüzdeki kuruluşları, kişileri veya şirketleri takip etmeye de başlamalısınız. Hedeflenin ve yorum yapmaya başlayın. İsminizi buraya getirin.

3. Devrim Yaratan Reklamlar Oluşturma

Instagram reklamları elbette ücretsiz değil. Yani hiçbir sonuç getirmeyecek bir çabayla para harcamak istemezsiniz.

Platforma aşina olarak, hedef pazarınızla ne tür mesajların döndüğünü bilerek ve yüksek kaliteli mesajlar hazırlayarak devam eden kampanyalarınızı yakından takip ederek neyin en iyi sonuç verdiğini görün… yüksek bir YG’den yararlanma ve pazarlama hedeflerinize ulaşma şansınızı artırabilirsiniz.

İlk reklamınızla, çok fazla risk almadığınızdan emin olmak için çok sınırlı bir kampanyaya ve bütçe ile başlamak istersiniz. Bu bir öğrenme süreci. Sistemin nasıl çalıştığını ve hangi mesajlaşmanın en etkili olduğunu daha iyi öğrendikten sonra – sonuçları test ederek ve sonuçları yakından takip ederek yaptığınız, kampanyalarınızı hızlandırabilirsiniz.

4. HEdef Belirleme

Reklamları oluştururken, Facebook veya Instagram hesabınıza giriş yapın ve Reklam Yöneticisi’ne gidin. Kurulum işlemi adım adım ve takip edilmesi kolaydır.

Reklamlarınız için marka bilinirliği, erişim, trafik, dönüşümler, uygulama yüklemeleri ve daha fazlası gibi hedefler gibi seçenekler seçmeniz istenir. Önemli olarak şunları da yapabilirsiniz:

  • Ulaşmak istediğiniz kitlenizi seçin (yaş, cinsiyet, ilgi alanları ve diğer faktörlere göre). Tabii ki, hedef pazarınızla eşleşmelidir.
  • Bütçenizi ve planlamanızı belirleyin (maliyetlerinizi ve reklamlarınızın ne zaman ve nerede görüneceğini kontrol etmeye yardımcı olur).
  • Bir biçim seçin (tek bir görüntü veya video veya birden fazla görüntü).
  • Başlık, Metin ve Harekete geçirici mesaj gibi yaratıcı öğelerinizi doldurun.

Instagram Ads En İyi Uygulamaları

Instagram reklamlarının nasıl yapılacağının temellerini öğrendikten sonra, daha derinlemesine bilgi edinmenin ve bu tanıtım çabalarının olabilecekleri en iyi olduğundan emin olmanın ve buna değecek yatırım getirisini üretmenin zamanı geldi.

Instagram reklamlarınızın düz mantık olmadığından ve göz ardı edilmediğinden emin olmak için yapabileceğiniz, ancak potansiyel müşteri oluşturma veya satış hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacak birkaç şey vardır.

  • Reklamların doğru kitleye gösterildiğinden emin olmak olmak için demografiyi ve benzerlerini seçerken dikkatli olun ve doğru olması için fazladan zaman ayırın.
  • İster ses ister video olsun göz alıcı görseller kullanın. Niş pazarınıza ve kitlenize uygun olduğundan emin olun . Ama asla sıkıcı olmayın aksi halde sizi takip etmeyi bırakacaklar.
  • Gönderiniz birinci sınıf olmalıdır. Kelimeleriniz hemen görüntüleyiciyle etkileşime geçmeli ve ŞİMDİ harekete geçmeye zorlamalıdır.
  • Cazip bir teklif ve net bir harekete geçirici mesaj ekleyin.
  • Sektörünüzde ve nişinizde popüler olan hashtag’leri kullanın. Bu, görünürlüğünüzü artırır ve trendlerden yararlanır.

Instagram Reklamlarına Şimdi Başlayın

Size uygun e-ticaret paketleri ile internet sitenizden satışa başlayabilir ve bu harika dünyada reklamlarınızı yayınlayabilirsiniz. Instagram’ı pazarlama stratejinizin bir parçası haline getirmeye başlamak için şimdiki zaman gibi bir zaman yok. Instagram’ın nasıl kolayca yapılacağını öğrenebilirsiniz. Ğüf noktaları öğrendikten ve sizin için uygun yaklaşımı bulduktan sonra, reklam kullanımınızı artırabilir ve bu yenilikçi kanaldan önemli bir yatırım getirisi görebilirsiniz.

Yazımıza yorum yapabilir, puan verebilir ve sevdiklerinizin de bu bilgilerden faydalanabilmesi için aşağıdaki sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Unutmayın, bilgi paylaşınca çoğalır.

Gelin instagramda kullanabileceğiniz hazır eticaret paketlerimizi incelemek ve satın almak için hazır e-ticaret paketleri sayfamızı inceleyin, Platinum akıllı e-ticaret paketlerinin sizlere neler sunabileceğini kendiniz görün!

Ortalama Puan 4.8 / 5. Oy sayısı: 1962

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz