Görüntülü reklamlar işe yarıyor mu? Tıklama sayısına göre diyorsanız, cevap kulakları sağır eden bir hayır. Aslında, HubSpot’a göre tüm biçimlerdeki ve yerleşimlerdeki görüntülü reklamlar için ortalama tıklama oranı sadece yüzde 0,06. EMarketer’e göre yapılan bir araştırma, Y kuşağının (18-34 yaş arası) sosyal medya sitelerinde ve arama motorlarında görüntülü reklamları görmezden gelme olasılıklarının geleneksel TV, radyo ve basılı reklamları görmezden gelmekten çok daha fazla olduğunu buldu.
Daha kötüsü, mobil reklamlara yapılan tüm tıklamaların yarısı kazara oluyor. Aynı zamanda, görüntülü reklam harcamalarının 2024’de arama ağı reklam harcamalarını geçmesi bekleniyor . Google adwords ve Facebook reklamları ile ilgili diğer yazımızı inceleyebilirsiniz.

görüntülü reklam başarısı nasıl olur

Görüntülü reklam Başarısı Kuralları

İnternet görsel reklamlarla doludur ve bunların çoğu oldukça düşük düzeydedir. Elbette, 2005 dolaylarında yüksek ve çelişkili renklerle “Şimdi Satın Alın” diye bağıran o gösterişli banner reklamların ötesine geçtik. Ancak en çekici şekilde tasarlanmış görsel reklamlar bile yine de yetersiz kalabilir.
Etkili reklamlar, basit, profesyonel tasarımla ilgi çekici mesajlaşma ve akıllı arka uç analitik iyileştirme ile uyumludur. Bu reklamlar, bir işletmenin özel hedefleri ve hedef pazarın ihtiyaçları için mantıklı olacak şekilde kanalı kullanır.

Görüntülü reklamları gerçekten düşünüyor olabilir miyiz? Temel bilgilere nasıl döneceğiniz ve görsel reklamcılık sorunlarınızı nasıl düzelteceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

Basit Tutun

Bannersnack’in görüntülü reklamcılığın en iyi örneklerinden oluşan koleksiyonunun tümü, izleyicilerde güven oluşturmak ve tıklamaları artırmak için marka öğelerinin (logo ve renkler gibi) gücünden yararlanan basit tasarımlara sahiptir.
Harika reklamlar kullanıcılara hitap eder. Hedef kitleyi anlamak için empatinin gücünden yararlanın, onları neyin harekete geçirdiğini ve hangi öğelere tepki verdiklerine odaklanın. Apple Music reklamları, net bir harekete geçirici mesajla marka tanınırlığı ve güveni bir araya getiren basit tasarımın mükemmel bir örneğidir. Apple, Apple Music ile ilgili pek çok ses getirdi.
Hizmetin nasıl çalıştığını açıklamaya gerek yok. Burada, basit bir “Şimdi Kullanılabilir” CTA, dönüşümleri artırmak için en iyi sonucu verir.

Hareket Duygusu Yaratın

Günümüzün bilgili Y kuşağı, birden çok teklifle reklam yeniden hedeflemeyi görüntülemek için kullanılıyor. Tıklamaları artırmak için, spam gibi görünmeden reklamlarınızda bir hareket duygusu yaratmanız gerekir. Adobe’nin Creative Suite için görüntülü reklamları mükemmel örneklerdir. Reklamlar, Adobe’nin halihazırda en iyi bildiği şeylerden (Photoshop aracılığıyla harika fotoğraflar) yararlanmak için çekici görseller kullanıyor ve ardından sınırlı süreli tekliflerle basit CTA’lar ekliyor. Mavi “Şimdi Katıl” veya “Başlayın” düğmeleri, daha koyu arka planlarla görsel olarak tezat oluşturuyor ve dikkatleri gözünüze çarpmadan CTA’ya ince bir şekilde çekiyor.

Tek Seferde Tek Teklife Odaklanın, En Etkili Mesaj için A / B Testi

Amazon ve eBay gibi işletmeler bir dizi hizmet ve ürün sunar. Ancak reklamları tamamen basitleştirilmiştir.
Tek bir görüntülü reklama asla çok fazla bilgi sığdırmazlar. Ancak, her seferinde bir teklif yapıyor olmanız, birden fazla reklam yinelemeniz olamayacağı anlamına gelmez.
Amazon Prime’ın şirketin Prime Video görüntülü reklamlarıyla neler yaptığına bakın. Bu dört reklamın her birinde metin aynı olsa da, A / B testi için tasarım öğelerini (arka plan rengi, CTA düğme rengi) değiştirirler.
Reklamlar arasında çok fazla öğeyi değiştirmek, tıklamalardaki artıştan (veya düşüşten) gerçekten hangi öğenin sorumlu olduğunu belirlemeyi zorlaştırabilir. Amazon, bir seferde tek bir teklife odaklanarak ve yalnızca değişen arka plan rengi ve düğme rengiyle, tıklama oranları üzerinde en büyük etkiye sahip olan ince tasarım farkını daha iyi belirleyebilir.

Yeniden Hedefleme Reklamlar Tasarlayın

Yeniden hedeflenen kullanıcıların dönüşüm sağlama olasılığı yüzde 70 daha yüksektir. Google adwords ile yeniden hedefleme reklamlarınızın etkinliğini en üst düzeye çıkarmak için, tasarımı stratejiyle uyumlu hale getirin, bu uygulamanın avantajları hakkında daha fazla farkındalık yaratmak anlamına geliyor.
Marin Software için hedefleri biraz farklıdır: Faydaları teşvik etmek yerine, hedef kitleleri için alakalı ve zamanında bilgiler içeren raporları teşvik ederler. Moz için strateji daha da basit: Moz Pro‘yu ücretsiz deneyin. Bu stratejilerin üçü de etkili oldu çünkü şirketler potansiyel kullanıcıların dönüştürmek için neleri görmeleri gerektiğini anladılar. A Şirketi için neyin işe yarayacağını sizin işletmeniz için de işe yarayacağını düşünmeyin. Kullanıcılarınızı neyin hareket ettirdiğini öğrenin ve reklam mesajlarınızı buna göre hizalayın.

Sonuç olarak

Mükemmel tasarım, marka stratejisi ve kullanıcı ihtiyaçları ile uyumlu olduğunda görüntülü reklamlar en etkilidir.
Kullanıcılarınızın bir reklamı tıklamasına neden olan şeyin ne olduğunu anlayın: Bir deneme teklifine kaydolmak aciliyet mi? Yeni bir ürün veya hizmet hakkında daha fazla bilgi edinmek meraktan mı kaynaklanıyor?

E-ticaret sitesi reklamı yapmak için görüntülü reklamlara ilave olarak google alışveriş reklamları avantajlarını da incelemeniz işletmeniz için faydalı olacaktır.
Temel bilgilere geri dönerek, görüntülü reklamlarınızın etkisini en üst düzeye çıkarabilirsiniz. Hemen bu gün siz de e-ticaret sitenizi açıp reklam vermeye başlayabilirsiniz. İhtiyacınız olan sadece e-ticaret paketi satın alıp tasarımınızı belirlemek.

Ortalama Puan 4.7 / 5. Oy sayısı: 856

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.