Anahtar kelimelerin hangi sıklıkta arandığını gösteren ücretsiz bir google servisidir. Bu servisi kullanarak satacağınız ürünlerin sektördeki aranma payını ya da mevsimsel talebini ölçebilirsiniz. Bir aramanın yükselişe geçip geçmediğini görebilirsiniz. Google sorguları daha iyi anlamanıza yardımcı olmak için demografik bilgileri, ilgili konuları ve ilgili sorguları da filtreleyebilirsiniz.

google trends nedir, nasıl kullanılır

Google trends nasıl kullanılır

Google Trends, revaçta olan iş fikirlerini bulmak için harika bir araçtır. Yeni bir iş fikri ararken , aralığınızı “Son 12 ay” ile “2004’ten” arasında ayarlayabilirsiniz. Bunu yapmak, arama hacminin artmakta mı yoksa azalmakta mı olduğunu açıkça görmenize yardımcı olur. Ancak aynı zamanda mevsimsel eğilimleri net şekilde görmenizi sağlar.

Google trends kullanımı

İş fikirlerinizi ya da ürünlerinizin pazardaki aranma sıklığı, aranma dönemleri , hangi illerde talep görüyor, ilgili arama sorguları gibi daha birçok özelliği olduğundan kısaca bahsetmiştik. Şimdi google trends kullanımı örnekleri ile pekiştirelim.

İşte Google Trends’teki bir parlayan ürününe bir örnek: stress çarkı.

 

stress çarkı google trends

Bir zamanların anlık yükselişini yakalayan ve sonrasında unutulan bir ürününe örnek verdik. Dikkat ederseniz daha önce hiç aranma olmamasına rağmen sorgulamada bir anda tepeye fırlıyor.

Aralık 2016’ya kadar “stress çarkı” için neredeyse sıfır arama yapıldı. Dört ay sonra Nisan ayında, ürün zirveye ulaştı.  Bununla birlikte, zirveyi izleyen keskin düşüş, bu durum artık başlamak için iyi bir iş fikri olmadığını gösteriyor.

Elbette google trends uygulaması ile bir an parlayan sonra unutulan ürünler aramayabilirsiniz. Aranma sıklığı bilgilerine de erişebilirsiniz.

İşte size bir örnek, hiç bitmeyecek olan aranma; bayan moda

google trends bayan moda

 

Satışa çıkaracağınız ürün mevsimsel mi, belli dönemlerde mi talep ediliyor, hangi bölgelerde talep var gibi bilgilere de ulaşmanız mümkün. Örnek vermek gerekirse, kış lastiği ve mayo aramalarını karşılaştıralım.

google trends karşılaştırma

Yukarıdaki resimde göreceğiniz gibi her iki ürünün aranma dönemleri farklı. Bu dönemleri bulabilir ve hangi illerden daha fazla arandığını görebilirsiniz.

Mevsimsel trendleri önceden planlamanıza yardımcı olmaktan, hızla büyüyen bir iş fikri bulmaya kadar Google Trends size işinizi başarıya ulaştıracak görüşler sağlayabilir. Kataloğunuzu genişletmek için tamamlayıcı fikirler bulabilir ve popüler SEO gönderilerini yoğun sezon boyunca tam zamanında güncelleyerek blog trafiğinizi hızlandırabilirsiniz. Bu makaledeki Google Trends ipuçlarından bazılarını uygulayarak, rekabette bir adım önde olacaksınız.

Yazımıza yorum yapabilir, puan verebilir ve sevdiklerinizin de bu bilgilerden faydalanabilmesi için aşağıdaki sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Unutmayın, bilgi paylaşınca çoğalır.

Ortalama Puan 4.6 / 5. Oy sayısı: 2110

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz