Google Analytics, e-ticaret satıcılarına yardımcı olabilecek etkili veriler sağlar. Ancak yanlış bir şekilde kurulduğunda, Google Analytics yanlış raporlama üretebilir. Ve Analytics verilerinin hatalı analizi, yanlış işlemlere yol açabilir.

Bu yazıda, Google Analytics’i kurarken ve verilerini analiz ederken satıcıların yaptığı yaygın hataları ele alacağız.

google analytics htaları

Kurulum Hataları

Eksik Google Analytics etiketleri

Hatalı etiketler, yinelenen etiketler veya hatalı etiket yerleşimi, yanıltıcı veya hatalı veriler üretebilir. Hatalı etiket kurulumunun sonuçlarını (ve teşhisini) ” E-ticaret için Google Analytics Verilerini Nasıl Denetleyebilirim? ” yazımıza göz atabilirsiniz..

PayPal gibi barındırılan ödeme platformlarından gelen yönlendirmeler , müşteriler ödemeyi işlemek için bir satıcının sitesinden ayrıldıklarında ve ardından işlemi tamamlamak için geri döndüklerinde raporlamayı çarpıtabilir.

Kendine yönlendirmeler

Çalışanların ve şirket içindeki kişilerin trafiğini bildirmek hatalı verilere neden olabilir. Ofis, ev ve şirket IP adreslerinizin hariç tutulduğundan emin olun. (Telefonla verilen siparişlerden satışların raporlanması bir istisnadır.) Dahili trafiğin raporlanmasını önlemek için, önce her bir kullanıcının IP adresini tanımlayın .

kendi ip adresi bulma

WhatIsMyIP.com ofis, ev ve şirket IP adreslerini tanımlayabilir.

Ardından, Google Analytics’teki “Yönetici” dişli simgesini tıklayın ve “Filtreler” bağlantısını tıklayın.

analytics filtreler

“Yönetici” dişli simgesini tıklayın ve “Filtreler” bağlantısını tıklayın. Büyütmek için resme tıklayın.

Filtreyi adlandırın. Hariç Tut> IP adresinden gelen> şuna eşit trafiği seçin . Ardından IP adresinizi girin ve “Kaydet” i tıklayın.

analytics filtre ekleme

Hariç Tut> IP adresinden gelen> şuna eşit trafiği seçin . Ardından IP adresini girin ve “Kaydet” i tıklayın.

Tüm ücretli kanallardan maliyet verilerini içe aktarmamak

Yatırım getirilerinin raporlanmaması durumunda, dönüşüm oranları, gelir kanallarını karşılaştırmak için yararlıdır. Ancak bu kanalların maliyeti değişiyor. Maliyetin içe aktarılması, yalnızca satışlar veya ham dönüşümler için değil, kârlar hakkında da anlamlı veriler sağlar. Daha fazla bilgi için ” Bing Ads ve Diğer Kanalları Optimize Etmek için Google Analytics’i Kullanma ” konusuna bakın.

Analiz Hataları

Tıklama yollarını analiz etmek

Google Analytics’teki yol analizini takip etmek zordur ve deneyimlere göre çıkarımlar sınırlıdır. Kullanıcıların yollarına bakmak yerine, satın alma yolu için bir huni oluşturun ve en çok terk etmeyi yaratan adımları belirleyin. Kullanıcılar web sitenizde bazı tuhaf şeyler yapacaklar. Ayrıntılı bir düzeyde tıklama davranışını anlamaya çalışmak verimli değildir.

Son tıklama geliri raporlamasına güvenmek

Google Analytics’teki gelir raporlarının çoğu, son tıklama ilişkilendirmesini kullanır – yani, son müşteri tıklaması satış için kredi alır. Ancak bu, resmin tamamını sunmayabilir. Alışveriş yapanların, satın almadan önce web sitenize ulaşmak için birden çok kanal (ücretli arama, organik arama, sosyal medya gibi) kullanıp kullanmadığını belirlemek için ” Satın Alma Döngüsünde Birden Çok Reklam Kanalını İzlemek için Google Analytics’i Kullanma ” konusuna bakın .

Kısa veya eksik zaman dilimleri kullanmak

Aydan bugüne veya önceki ay sonuçlarını kullanın ve ardından geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırın. Bu, gerekirse harekete geçmek için işletmenizin yıldan yıla büyüyüp büyümediğini gösterir. Önceki dönemlerle karşılaştırıldığında – Haziran 2019 ve Mayıs 2019 gibi – mevsimsellik dikkate alınmaz. Yıldan yıla karşılaştırmalar yapar.

Daha küçük satıcıların trafiği daha azdır. Kısa zaman aralıklarını analiz etmek çoğu zaman doğru sonuçlar çıkarmak için yeterli veri sağlamada başarısız olur. Gerekirse, altı aylık aralıkları yıldan yıla karşılaştırın.

Dönüşüm oranlarını ve geliri göz ardı etmek

Satıcılar genellikle dönüşüm oranları ve gelir yerine hemen çıkma oranlarına, ortalama sayfa görüntülemelerine ve sitede geçirilen ortalama süreye odaklanır. Bu yanlıştır. Kesinlikle yüksek hemen çıkma oranları (yüzde 40’ın üzerinde), düşük ortalama sayfa görüntülemeleri (üçten az) ve sitede düşük süre (1 dakikadan az) istenmez. Ancak amaç, dönüşümler ve kârdır.

Ücretli arama için, düşük dönüşüm sağlayan ve zayıf etkileşim sağlayan anahtar kelimeleri belirleyin . Bu anahtar kelimelere verilen teklifleri azaltın veya hepsini birden duraklatın. Organik aramadan gelen trafiğin, ücretli veya doğrudan kanallardan daha yüksek hemen çıkma oranlarına sahip olmasını bekleyin. Sosyal medya trafiği düşük katılım oranlarına sahip olma eğilimindedir.

Ancak organik ve sosyal trafikte hala değer var. Bu kanallardan daha fazla dönüşüm ve gelir elde etmek için satın alma yolunuzu optimize edin.

Siteniz genel olarak zayıf etkileşim ancak karlı dönüşüm oranlarına sahipse, muhtemelen iki modlu kullanıcı davranışına sahip olursunuz – bazı ziyaretçiler istediklerini bulur, ancak çoğu yapmaz. Bu durumda, A / B değer teklifinizi test edin . Gerekirse yeniden düzenleyin.

Siz de bu gün e-ticaret paketi satın alarak internet üzerinden satış yapmak için ilk adımı atabilirsiniz. Hemen hazır e-ticaret paketleri sayfamızı ziyaret edip firmanıza uygun paketi satın alabilirsiniz.

 

Ortalama Puan 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.