Sanal dünyanın kullanıcıları arttıkça, birçok e-ticaret sitesi, müşterilerinin dikkatini çekmeye ve sadakatlerini artırmaya çalışıyor. Müşteriler fiziksel mağazadan satın alma yapmak yerine internet sitesinden alışveriş yapmayı tercih edebiliyor. Örnek vermek gerekirse ; spor mağazasında nike marka ayakkabıyı deneyen bir kişi internette aynı nike markanın ayakkabısını aratarak e-ticaret sitesinden aynı beden ve renk ile sipariş verebiliyor. Halen neden tuğla-harç ile yatırım yapmanız ve fiziksel bir varlık oluşturmanız gerektiğini tartışıyorsanız, aşağıdaki avantajları göz önünde bulundurun.

fiziksel mağazayı e ticaret'e taşımak için nedenler

1. Yeni bir kitleye ulaşın

Fiziksel mağazalar, markalarını sadece bulundukları çevre civarındaki müşterilerine ulaştırabilir ki bu bulundukları ilçe nüfusu kadar olurken, tüm Türkiyeden erişilebilecek bir online müşteri grubuna ulaşması mümkün değildir

2. Marka bilinirliği ve online satışları artırın

Bir fiziksel mağazanın açılması, marka bilinirliği oluşturmak için güçlü bir araç olabilir ve iyi bir reklam olur. Sanal mağazaya alışverişte büyük bir artış sağlarlar. Firmalar fiziksel bir konum açtığında web trafiği önemli ölçüde artar.

3. Müşteri başına geliri artırın

Çok platformlu alışveriş yapanların yalnızca fiziksel mağazadan alışveriş yapanlardan daha sadık ve daha karlı oldukları bilinmektedir. Müşteriler fiziksel mağazada istedikleri bir şeyi görebilir ve online olarak daha sonraki bir tarihte satın alabilir veya online bir ürün görüp mağazada denemeye karar verebilir.

4. Her yerde olun.

Bugünün müşterileri, ürünlerin erişebilecekleri her yerde bulunmasını istiyor. Perakende satış mağazasının aksine e-ticaret siteleri, haftanın 7 günü 24 saat her yerden erişebilme ve Türkiye’nin en ucra köyünden bile satış alabilir durumdadır.Bu, sanal mağaza trafiğini artırmalarına ve online sipariş cirolarını arttırmalarına olanak tanır.

E-ticaret paketlerimizi görmek ve satın almak için için e-ticaret paketi , sayfamızı inceleyin, Platinum akıllı e-ticaret paketlerinin sizlere neler sunabileceğini kendiniz görün!

Yazımıza yorum yapabilir, puan verebilir ve sevdiklerinizin de bu bilgilerden faydalanabilmesi için aşağıdaki sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Unutmayın, bilgi paylaşınca çoğalır.

Ortalama Puan 4.8 / 5. Oy sayısı: 569

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz