E-ticaret sitelerinde etkili içerikler neredeyse bel kemiği vazifesi görür. Hayatta en iyi öneriler genellikle sorduğumuz tavsiyelerdir. Çevrenizde güzel bir öğle yemeği yiyebileceğiniz neresi var? Tatilde nereye gideceğim? Hangi müzeye ziyaret etmeliyim? Günde altı milyondan fazla web’de gezinen insanların cevap bulmayı amaçladığı bir soru.

İçerik pazarlaması artık kaçılamayan bir deyimdir, ancak bunun anlamı nedir? Kısacası, kitlenizi etkileyecek eğlenceli, paylaşılabilir, yüksek kaliteli içerik oluşturma, markanızı takip etme ve marka adınızı akılda tutma anlamına gelir.

Blogunuz için bir makale, sosyal medya sayfanız için bir yayın veya YouTube kanalınız için bir video olsun, bu harika içeriği yaratmak için birkaç şey var.

e ticaret sitesinde etkil içerik oluşturmak için ipuçları

İpucu 1 : Kalite Bir Zorunluluktur
Hepimiz insanız, ancak dilbilgisi ve yazım hataları, inanılırlığını kaybetmenin kolay bir yoludur ve bu nedenle kitleniz hızlıdır. “Gönder” e basmadan önce çekici olduğundan emin olun. Yazarken, insanların ilk cümleyi okuduktan sonra ilgisini kaybetme olasılığını anlamak kolaydır.
Ürününüzü sayfa başına 5-6 paragrafla sınırlandırarak okuyucuları meraklı ve yüksek kaliteli görüntüler de ekleyin .

İpucu 2: Kitlenizi Bilin
Farklı içerik türleri de farklı insanlara hitap etmektedir. Kimlere ulaşmak istediğinizi bildiğinizden emin olun ve yayınlarınızı onlarla bağlantı kuracak şekilde uyarlayın. Sanki onlarla doğrudan konuştuğunuzu paylaşın!
Açılır pencereleri atlayın, arka plan kalabalıklığını ve dikkat dağıtıcı reklamları atlayın ve müşterilerin markanızla etkileşime geçmesinin iyi olacağını hissettirin.
İçeriğiniz amaçladığınız şeyi yapıyorsa, kitleniz geri gelip daha fazlasını isteyecektir.
Kitlenizin kaydolması, geri bildirim sunması veya harika içeriklerinizi başkaları ile paylaşması için hazır olun.

İpucu 3 : Şeffaflık
Gerçek ve doğal ol. Gerçek insanlar kullanıyorsanız ve gerçek hikayeler anlatıyorsanız, sizi kişisel bir seviyede okuyucularınıza bağlamaya ve markanızı göstermeye yardımcı olacaktır.
Müşteriniz kahramanınızdır – bildiklerinden emin olun! Yorumlarına açık olun

İpucu 4: Paylaşımı Kolaylaştır
Mümkün olan her yerde sosyal medya paylaşım düğmelerini eklemeyi (ve kullanmayı) unutmayın. Kitleniz içeriğinizi seviyorsa, söylemelerini kolaylaştırın!
İçeriğiniz farklı sosyal medya kanallarında paylaşılırsa, marka adlarınızın ve linklerin kaybolmamasını sağlayın. Niye ya? İnstagramda biri çok paylaşılmış hale gelirse, adınızın ve logonuzun bir yerlerde silinmeyecek şekilde işaretlendiğinden emin olmak istersiniz.

İpucu 5 : Agresif Ol
İçeriğinizi sosyal medyada paylaştığınızda, yayınlarınız ve sayfalarınız için dikkat çekici başlıklar yaratmak için biraz zaman ayırın. Upworthy ve Buzzfeed gibi siteleri kontrol edin – yaratıcı, dürüst ve sansasyonel olmadan ilgi çekici olan başlıklarda uzmanlar. Bir başka örnek, eğlenceli ve kaliteli video içeriği yaratma sanatında hakim olan Flipkart’tır

E-ticaret paketlerimizi görmek ve satın almak için için e-ticaret paketi , sayfamızı inceleyin, Platinum akıllı e-ticaret paketlerinin sizlere neler sunabileceğini kendiniz görün!

Yazımıza yorum yapabilir, puan verebilir ve sevdiklerinizin de bu bilgilerden faydalanabilmesi için aşağıdaki sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Unutmayın, bilgi paylaşınca çoğalır.

Ortalama Puan 4.7 / 5. Oy sayısı: 1980

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz