Arama Motoru Optimizasyonu, Google, Bing, Yahoo ve diğerleri gibi Arama Motoru Sonuçlar Sayfasında (SERP) yüksek rütbeli bir yerleşim alarak bir web sitesine gelen trafiği artırmak için kullanılan tekniklerden biridir.

SERP’de web sitesi konumunu iyileştirmek için iki tekniği vardır: Site içi SEO ve Site Dışı SEO

site dışı seo

Site İçi SEO:
Web sitemizde başlık, açıklama, içerik, resim, anahtar kelime doldurma, dahili bağlama vb. Gibi şeyleri ifade eder. Genel olarak sayfa tekniği, web sitenizi yapılandırarak arama motoruna uyumlu hale getirme anlamına gelir.

Site Dışı SEO:
Site dışı SEO web sitenizi internette popüler hale getirmenize yardımcı olur, böylece daha fazla görünürlük elde edebilirsiniz. Sayfa içi tekniklerle arama motorlarında görünürlük elde edebiliriz . Ancak site dışı SEO teknikleri SERP’deki web sitenizin konumunu iyileştirmeye yardımcı olacaktır.
Şimdi en iyi 10 site dışı SEO teknikleri listesine bir göz atın .

1. Sosyal Medya Katılımı
Sosyal medya katılımı en önemli site dışı SEO tekniğidir. İşinizi, web sitenizi veya blog’unuzu popüler yapmak istiyorsanız, birden fazla sosyal medya platformundaki kullanıcılarla etkileşimde bulunun. Sosyal medya varlığı, işinizi büyütmenize ve daha fazla geri bağlantı kurmanıza yardımcı olur.

En iyi sosyal paylaşım siteleri
En iyi sosyal paylaşım siteleri

2. Sosyal İmleme Favori Siteler
Sosyal yer imi siteleri, web sitenizi tanıtmak için en iyi platformlardan biridir. Popüler sosyal bookmarking web sitelerinde web sayfanıza veya blog yazınıza yer işareti koyduğunuzda, web sayfanıza veya blogunuza yüksek trafik kazansınız.

Popüler ve yüksek PR Bookmarking Siteler
Popüler ve yüksek PR Bookmarking Siteler

3. Forum Gönderme
Web sitenize ve işletmenize ilişkin arama forumlarına katılın ve bu toplulukla bağlantı kurun. Konuları yanıtlayın, insanların sorularını cevaplayın ve önerilerinizi ve tavsiyelerinizi verin. “Do-Follow” forumlarından yararlanın.

Yüksek PR forumlarının listesi
Yüksek PR forumlarının listesi

4. Blog Dizini Gönderme
Dizin Gönderme kalitesi backlink oluşturmak için sürekli çalışmaktadır. Etkili bir dizin seçin ve uygun bir kategori seçin. İyi sonuçlar vermesi oldukça zaman alıyor, ancak bu sonuçlar daha uzun bir süre göze çarpıyor.

Ücretsiz dizin gönderme listesi
Ücretsiz dizin gönderme listesi

5. Makale Gönderme
Makalelerinizi yüksek bir PR dizine gönderin. Web sitenize bağlantılar da verebilirsiniz. İçeriğinizin eşsiz ve yüksek kalitede olduğundan emin olun. Düşük kaliteli içerik ve daha fazla anahtar kelime içeriğin reddedilmesine sebep olabilir. Doğru kategoriyi seçin ve içeriğinize iyi bir başlık verin.

Ücretsiz Makale Gönderme siteleri
Ücretsiz Makale Gönderme siteleri

6. Soru-Cevap
Yüksek trafik elde edebilmenin en iyi yollarından biri soru cevap web sitelerinden gelmektedir. Yüksek PR sahip soru ve cevap sitelerine katılın ve işletmenizle, blogunuzla veya web sitenizle ilgili sorular arayın ve bu sorulara net cevaplar verin. Web sitenize daha fazla trafik getirmenize yardımcı olacak bir bağlantı verin.

Soru ve Cevap Web Siteleri
Soru ve Cevap Web Siteleri

7. Video Gönderme
Uygun bir başlık, açıklama, etiket ve referans bağlantıları verin. Tüm video gönderimi web sitelerinin yüksek PR’ye sahip olması nedeniyle kaliteli geri bağlantı elde etmenin daha popüler yollarından biridir.

Video paylaşım siteleri
Video paylaşım siteleri

8. Resim Gönderme
Popüler resim gönderme web sitelerinde fotoğraflarınızı paylaşın. Resimlerinizi göndermeden önce doğru URL ve başlık etiketi ile optimize edin. Resimlerinizi göndermeden önce uygun başlık, açıklama ve etiketleri olup olmadığını kontrol edin.

Resim paylaşım siteleri
Resim paylaşım siteleri

9. Infographics Gönderme
Yaratıcı infographics olun. Bu günlerde, internette infographics popüler hale geliyor. Infographics gönderim web sitelerindeki infografilerini gönderin ve web sayfanıza veya blogunuza referans linkleri verin. Görüntü boyutları farklı web sitelerine göre farklılık gösterir.

Infographics Gönderme Siteleri
Infographics Gönderme Siteleri

10. Belge Paylaşımı
İşinizle veya blogunuzla alakalı çekici belgeler oluşturun. Belgeler benzersiz bir içeriğe sahip olmalı ve pdf veya ppt formatında olmalıdır. Bu dokümanları doküman paylaşımı web sitelerine gönderin.

Belge Paylaşım Siteleri
Belge Paylaşım Siteleri

Sonuç

Doğru Sayfada ve Sayfa Dışında Optimizasyon çalışması, SERP’deki web sitenize daha iyi bir yer verecektir. Yukarıdaki web siteleri, web sitesinin PA (Sayfa Yetkilisi), DA (Alan Yetkisi) ve PR (Sayfa Sıralaması) temel alınarak listelenmiştir.

Not: Google Page Rank (PR) artık herhangi bir web sayfası için geçerli bir kalite faktörü değildir. Dolayısıyla o sütunu yoksayabilirsiniz ve yukarıda belirtilen PA, DA mevcut verilerle biraz farklı olabilir.

Gelin seo uyumlu e-ticaret paketlerimizi görmek ve satın almak için için e-ticaret paketleri , sayfamızı inceleyin, Platinum akıllı e-ticaret paketlerinin sizlere neler sunabileceğini kendiniz görün!

Yazımıza yorum yapabilir, puan verebilir ve sevdiklerinizin de bu bilgilerden faydalanabilmesi için aşağıdaki sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Unutmayın, bilgi paylaşınca çoğalır.

Ortalama Puan 4.8 / 5. Oy sayısı: 2863

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz