İnternet gerçekten milyonlarca insana ulaşmak için tüm sınırları kaldırdı. İnsanların birbirleriyle bağlantı kurmalarına yardımcı oldu.
Tüketicileri yeniden hedeflemek, kayıp satışlarınızı karşılamak ve genel olarak marka değerini artırmak için harika bir yoldur.Tüketicileri ürünü satın alma konusunda etkilemek ve onlara önem verdiğinizi göstermek gibi büyük bir yararı var.Yeniden hedefleme kavramını anlamak için öncelikle tüketicileri neden yeniden hedeflememiz gerektiğinin nedenlerine bakmalıyız.

remarketing e ticaret

Neden yeniden pazarlama geliştirmeliyiz?

Dijital pazarlama olan yeniden pazarlama tüketicilere ulaşmak ve fikirlerini etkilemek için farklı yollar görüyoruz.
Uygulamalarda SMS reklamları, E-postalar ve hatırlatıcılar gibi yollar vardır. Çeşitli hedefleme reklamlarıyla tüketicilerin sosyal medya hesaplarına ulaşabilirsiniz.

Yeniden hedeflemenin yapılmasının gerçek nedeni, tüketicilerin satın almak istedikleri ürünü almadıkları ve ihtiyaçlarını hatırlatmaları gerektiğidir.

Bazı tüketiciler ürünü çeşitli nedenlerle ödeme sayfasında bırakır, yeniden hedefleyerek bu satışı elde yapmanıza yardımcı olur.
Tüketicileri önemsediğinizi gösterirseniz, kesinlikle size geri döneceklerdir.
Size geri dönme ihtiyacını hissettirmek için onlara iyi bir deneyim sunmalısınız ve bu, yeniden hedeflemenin birincil nedenidir.

Nasıl yeniden pazarlayabilirsiniz?

E-Ticaret mağazanıza yaptıkları son ziyaretlerin kayıtlarını tutarak yeniden pazarlama için tüketicilerinize ulaşabilirsiniz.

Ziyaret ettikleri ve satın almadıkları son ürünü takip edebilirsiniz.

İstatistikler, yeni ziyaretlerin yalnızca% 2’sinin satın almaya dönüştüğünü, geri kalan% 98’inin ürünleri görüntüledikten sonra web sitesinden ayrıldığını gösteriyor.

Yeniden pazarlama %98’i geri kazanmanıza yardımcı olur.

Basit bir prensipte çalışır. Potansiyel bir tüketici web sitenizi ziyaret eder, ürünleri görür ve sayfayı terk eder.Şimdi ziyaretten saklanan çerezler ve verilerle, bu müşteriyi internette gezinirken diğer web sitelerindeki reklamlarla yeniden hedeflersiniz. Reklamlar dikkat çeker ve web sitenizi tıklaması için onu etkiler. Bundan sonra mutlu bir müşteriye dönüşür.
Fikir, her ziyaretten gelen verileri izleme etrafında döndüğünden, yeniden pazarlama için birçok araç gerekir. Bir reklam şirketinden destek alabilirsiniz, çünkü tüketicileri nasıl yeniden hedefleyeceklerini tam olarak bilirler.
İnternet üzerinden reklamcılıkta yenilik ve sürekli gelişme nedeniyle, yeniden pazarlama e-Ticaret web siteleri için büyük bir şey haline geldi ve herkes bu şekilde müşterilerini kazanmaya çalışıyor.
Yeniden pazarlama sistemi müşterileri önemsemek ve geri almak için bir devrim başlattı.
Bu E-ticaret mağazalarının müşterilerini geri kazanması için daha fazla çalışması anlamına gelirve bu durum tüketiciler için bir kazançtır. Böyle bir durumda tüketici kazanır.

E-Ticaret için Yeniden Hedeflemenin Yararları

Yeniden pazarlamanın hem doğrudan hem de dolaylı birçok faydası vardır.
Her fayda sonuçta tüketici kazanmak ve satışları artırmak için fırsattır.

Bu avantajlar sizi yatırım yapmaya veya yeniden pazarlama yapmaya ikna eder. E-Ticaret mağazaları artık yavaş yavaş bunu fark ediyorlar ve zaman ihtiyacı gerektiren yeniden pazarlama kampanyaları oluşturuyorlar.

Faydalara bakalım;

    1. Müşteri geri kazanma
      Yeniden hedeflemenin birincil yararı, bu periyod içerisinde tüketicinin ürünü satın almasıdır.
      Daha önce satın almayı düşündü ancak bir şekilde unuttuysa veya başaramadıysa, Onlara istedikleri ürüne geri dönmenin bir yolunu gösterip satışlarını da alabilirsiniz.
      Tüketiciniz her zaman internette gezinecektir, bu nedenle reklamlarınızda onları tekrar ürün sayfasına yönlendirme şansı vardır.
      Yeniden pazarlama müşteriyi geri kazanmaya ve satışları artırmaya yardımcı olur.
      Müşteriyi kazanırsınız ve onlardan kar elde edersiniz, sonunda yatırıma verdiğiniz getiriyi elde edersiniz .
    2. Müşterilere önem vermek
      Tüketiciler tam anlamıyla şımartılmaya ihtiyaç duymazlar, ancak internette gezinirken sürekli ziyaret ettikleri son ürünün reklamını yaparsanız, kesinlikle ürünü satın almalarını istediğinizi düşüneceklerdir.
      Tüketicilerin zihinleri karmaşık değildir, onları önemsediğinizi göstermeye başlarsanız, satışı kazanabilirsiniz.
      Yeniden pazarlama, tüketicilere önem verdiğinizi bildirmek için harika bir yoldur. Reklamlar ve e-posta hedefleme, satışlarınızı artırmak için gösterilen çabayı gösterir.
      Doğru yaparsanız bu muazzam sonuçlar verecektir.
      Yeniden pazarlama size tüketicileri getirebilir ve ürüne ihtiyaç duyduklarını düşünmek için zihinlerini etkileyebilir.
    3. İtibarınızı arttırmak için fırsat
      Çeşitli yollarla itibar kazanabilirsiniz, ancak diğer rakiplerinizi yenmenin bir yolu, tüketiciyi e-Ticaret mağazanızın merkez noktası haline getirmektir. Yeniden pazarlama,  markanıza güven ve itibar kazandırmaya yardımcı olur, çünkü tüketici onları etkileyebileceğinizi, onları önemseyeceğinizi ve kaliteli ürünler satabileceğinizi bilecektir.
      İyi bir e-ticaret mağazanız varsa ve tüketicileri yeniden hedeflerseniz, işinize bağlı, çalışkan ve güvenilir olduğunuzu bileceklerdir.
      İtibar, bir ürün satın alana kadar tüketici ile birlikte olmak ve ortaya çıkan sorunları çözmekle yaratılır.Tüketici kısmı ile ilgili olarak, yeniden hedeflemenin konusu budur.
    4. Potansiyel müşterileri çeker
      İstatistikler, potansiyel bir tüketici yeniden pazarlama yoluyla ürün sayfasına yönlendirilirse, satın almanın web sitesini ilk kez ziyaret eden müşteriden daha  yüksek olduğunu gösterir.Çünkü yeniden hedeflenen müşteri, ne satın alacağını zaten biliyor
    5. Yaratıcı ve dönüşüm oranı yüksek
      Ürünü zaten bilen, ancak ürünü satın almak için biraz iknaya ihtiyaç duyan insanlara yaratıcı bir pazarlama yöntemi olarak ortaya çıktı.Görünüşe göre, yarım ikna olmuş bir kişiyi dönüştürmek, ürünü bile bilmeyen bir kişiye kıyasla kolaydır.Temel olarak, yeniden hedefleme yalnızca dönüşüm gerçekleştirmesi muhtemel kişiyi hedefleyerek dönüşüm oranını yapabileceğiniz pazarlama kampanyalarından daha yüksek yapar.Aynı dönüşüm oranına sahip olmak için, yeniden hedefleme daha az çaba gerektirir ve bu da onu yaratıcı ve aynı derecede yenilikçi kılar.

Sonuç: Yeniden hedefleme yeni pazarlama yoludur

yeniden pazarlama hedef kitleri

Tüketicilerin fikirlerinde yeniden hedeflemesinin faydaları ve etkileri göz önüne alındığında, dijital pazarlamanın tüketicilerin ürün satın alması için kesinlikle yeni bir yol.

Yeniden hedeflemenin itibarı ve dönüşümleri artırdığı sağlam bir gerçektir.

Bir e-ticaret mağazası sahibiyseniz, şimdi yeniden hedeflemeyi tercih etmelisiniz, çünkü şu anda bu şeyin dönüşümler ve tüketici tabanı üzerinde kesinlikle büyük ve uzun süreli bir etkisi var.

Yazımıza yorum yapabilir, puan verebilir ve sevdiklerinizin de bu bilgilerden faydalanabilmesi için aşağıdaki sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Unutmayın, bilgi paylaşınca çoğalır.

Yeniden pazarlama planınızı en etkin şekilde kullanabilecek sorunsuz internet satış sitesi paketlerimizi görmek ve incelemek için internet satış sitesi paketleri sayfamızı göz atın, Platinum akıllı e-ticaret paketlerinin sizlere neler sunabileceğini kendiniz görün!

Ortalama Puan 4.8 / 5. Oy sayısı: 2308

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz