Tüketiciler ihtiyaçlarının büyük bölümünü klasik dükkanlardan ya da mağazalardan yapmak yerine web sitelerinden yapıyor. Web sitesi olan yani e-ticarete atılan firmalar bu yüzden bu büyük pastada pay sahibi oluyor. Siz de internet dünyasında yerinizi almak istiyorsanız hemen bir web sitesi kurarak ya da hazır bir site satın alarak işe koyulabilirsiniz. E-ticaretin klasik ticaretten birçok üstün yönü vardır. Ancak e-ticaretin avantajlarının yanında bazı dezavantajları da bulunmaktadır. Web sitenize sadece ürünleri koyup satış beklemeniz sizin başarıya ulaşmanıza engel olacaktır. Sitenizde devamlı düzenlemeler yapmalı ve müşterilerin siteden alışveriş yapmadan çıkmasını sağlamalısınız. Ayrıca Google Adwords üzerinden de reklam vermeniz gerekebilir. Ancak e-ticaret sitesine giriş yapmak için 8 neden sayıldığında avantajların dezavantajlardan daha fazla olduğunu görebilirsiniz.

e ticaret sitesine giriş nedenleri

E-Ticaret ile Ulaşabilecekleriniz

E-ticaret sayesinde birçok avantaj elde edeceksiniz. Klasik satış yöntemlerinden çok farklı olarak web sitesinde satış yapmak size daha fazla kâr bırakır. Web sitesi sahibi olmanın avantajlarını şöyle sıralayabiliriz:

  • Daha çok müşteri,
  • Daha fazla ürün satabilme,
  • Düşük maliyet,
  • Sürekli açık olan mağaza,
  • Müşteriyle direkt iletişim kurabilme,
  • Yeni tüketicilere ulaşma.

Tüm bu avantajlar sizin çok daha fazla kazanç elde etmenize olanak tanır. Daha çok para kazandıkça sizi daha fazla gelire götürebilecek yeni yatırımlara yönelebilirsiniz. Ayrıca e-ticaretin maliyeti de oldukça düşüktür. Sadece e-ticaret sitesi satın alarak satış yapmaya başlayabilirsiniz.

Daha Çok Kişiye Ulaşın

E-ticaret sitesine giriş yapmak için 8 neden arasında sayılabilecek ilk şey müşteri sayısıdır. Klasik mağazalarda ulaşabileceğiniz müşterilerin sayıları sınırlıdır. Ancak e-ticaret sitelerinde durum tam tersidir. E-ticarete girdiğinizde sınırsız bir müşteri kitleniz olduğunu göreceksiniz. İnternetteki alışveriş dünyasının herhangi bir sınırı yoktur. İnternetteki deneyimlerinizde de görebileceğiniz gibi internet sitenize dünyanın her yerinden tüketiciler ulaşabilirler. Klasik mağazanızda bir günde yüz müşteri geliyorsa e-ticaret sitenizde başlangıçta dahi bunun onlarca katı müşteriyi çekebilirsiniz.e-ticaret sitesi müşteri ulaşımı

Maliyetler Daha Azdır

Klasik mağaza açmanın size maliyeti oldukça fazladır. Ancak e-ticaret sitesi açmanın maliyetleri kat be kat daha azdır. E-ticaret sitesine giriş yapmak için 8 neden arasında sayılabilecek ikinci yarar maliyetlerin düşüklüğüdür. Dükkan açtığınızda:

  • Dükkan kirası,
  • Elektrik, doğal gaz, su giderleri,
  • Daha fazla çalışan kişiye daha fazla maaş ödeme vb. giderleriniz olacaktır.

Ancak e-ticarette bu sayılanların hiçbiri yoktur. Sadece hazır e-ticaret sitesine ücret ödersiniz. Bunun yanında eğer stoklarınız çok fazla ise bir de depo kirası da ödemeniz gerekebilir. Ancak stok tutmak yerine dropshipping yöntemine de başvurabilirsiniz. Bu yöntemle bir toptancı bulur, onun ürünlerini satarsınız. Satış olduğunda ücretini ödeyerek satıcının müşterinize ürünü kargolamasını sağlayabilirsiniz. Bu da stok yaparak hem depo kirası ödemenizin hem de ürünler satılmazsa zarar etmenizin önüne geçer.

Daha Çok Ürün Sergileyebilirsiniz

Bir dükkan kiraladığınızda dükkanınızın büyüklüğü kadar ürün çeşidiniz olur. Daha çok ürün sergileyebilmeniz için daha büyük bir dükkan tutmanız gerekir ki bu da daha çok masrafınızın olması demek. Ancak e-ticarette e-ticaret paketinizin çeşidine göre sonsuz sayıda ürün sergileyebilirsiniz. Yani sınırsız ürün çeşidini de e-ticaret sitesine giriş yapmak için 8 neden arasında sayabiliriz. Sınırsız ürün, herkesin dikkatini çekebilecek ürünü sitenizde barındırabilmek anlamına gelir.

Dükkanınız Daima Açık Olur

Fiziksel bir dükkan açtığınızda geceleri de mağazanızı açık tutmanız pek olası değildir. Bunu yapsanız dahi dükkanınıza gece 03:00’da gelip alışveriş yapacak birini bulamazsınız. Ancak insanlar evlerindeyken gece saatlerinde bile alışveriş yaparlar. Hazır kurulu şekilde alacağınız siteniz hiçbir zaman kapalı olmayacağı için de 24 saat boyunca satışlarınıza devam edebilirsiniz. Üstelik bu satışlar yapılırken dükkanınızın başında beklemenize de gerek yok.

Birbirinden Farklı Yöntemlerle Satışlarınızı Artırın

İnternetin her eve girmesi ve son yıllarda gelişim hızının artması e-ticarette kazancınızı arttırabilmenize de olanak tanır. Sosyal medyayı kullanarak dükkanınızın reklamını yaparak daha çok kişiye ulaşabilir ve satışlarınızı da bu doğrultuda artırabilirsiniz. Bu reklamlar fiziksel reklamlar (broşür dağıtma gibi)’a göre hem daha az maliyetli hem de daha etkilidir. Ayrıca ulaşabileceğiniz kişilerin sayısı da fazla olacaktır.

Daha Büyük Rekabet Şansınız Olacak

İnternet sitenizin olması sizinle benzer ya da aynı sektörlerde hizmet veren firmalarla rekabet edebilmenizi ve bu rekabet nedeniyle kendinizi daha fazla geliştirebilmenizi sağlar. Bu rekabet ile birlikte onların gelişmelerini izleyecek ve rakiplerinizi geçmek için daha çok çalışacaksınız.e-ticaret sitesi rekabet

Müşterilerinizle İletişime Geçebilirsiniz

Hazır kurulu sitenizi satın alarak müşterilere ürünlerinizi anlatabilirsiniz. Müşterileriniz ile:

  • Sitenize kayıt olanlara e-mail adresleri üzerinden,
  • Kayıt olmayanlar ancak sitenize giriş yapanlara sitenize kuracağınız canlı yardım hattı üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Yeni ürünleriniz ya da koleksiyon kalitesinde olan ürünleriniz hakkında müşterilere haber verebilir, onları sitenize sık sık çekebilirsiniz.

Yeni Müşteri Kitlesi

E-ticaretle hali hazırda mevcut olan markanızı daha evvel sizi tanımayan kişilere ulaştırabilirsiniz. E-ticaretinizi bu nedenle sadece satış yapacağınız bir yer olarak düşünmemelisiniz. Bu mecra sizin markanızı daha fazla tanıtacak, kitlenizi tahmin edemeyeceğiniz kadar büyütecektir. Yani e-ticaret siteniz sayesinde artık markanız sadece bulunduğunuz çevrede değil tüm ülkede ve eğer satış yapıyorsanız tüm dünyada duyurulmuş olacak. Markanızın duyulması ile birlikte satışlarınız da ekstra artacaktır.

Eğer site kurmak için karar verdiyseniz sitede yer alan hazır paketleri inceleyebilirsiniz. Hazır site kurulumları sayesinde sitenin kurulumu için hem uğraşmanıza hem de uzun süre beklemenize gerek kalmaz. Hazır site paketlerinde kredi kartıyla satış yapabileceğiniz alt yapı da bulunmaktadır. Bu sayede müşterilerinize kredi kartı ya da banka kartı ile taksitli satış yapabilirsiniz. Bu da daha çok müşterinin alışveriş yapmasını sağlayacaktır.

Ortalama Puan 4.7 / 5. Oy sayısı: 1865

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.