E-ticaret sitesi açmak isteyenler için özel olarak hazırlanan bu makalemizde hangi resmi evraklara ihtiyacınız olduğu, nasıl bir alt yapıda kurulması gerektiği, e-ticaret sitesinde bulunması gerekenler sözleşmelerin neler olduğu hakkında bilgiler verilecektir. İnternetten satış yapmak için aşağıdaki gerekli olan bilgileri inceleyebilirsiniz.

E-ticaret sitesi nasıl kurulur sorusu bir çok kişi tarafından sıklıkla sorulmaktadır. Site açmanın yanında diğer sorumluluklar da beraberinde gelir.

Peki, e-ticaret sitesi nasıl kurulur? , işte gerekli olanlar;

Vergi mükellefi olmak ve fatura kesebilmek

Öncelikle ilk şart bir firma sahibi olmanızdır. Şahıs şirketi olmak, Limited Şirket olmak ya da Anonim Şirket olmak yeterli olacaktır, bunlardan herhangi biri olabilir farketmez. Kredi kartı ile ödeme alabilmeniz ve prosedürlerinizi yürütebilmek için tüzel kişiliğe sahip olmanız gerekir. Yasal olarak ve müşterilerinize güven sağlaması açısından önemli ve zorunlu bir noktadır.

Henüz bir firmanız yoksa bile Platinum E-Ticaret Paketlerinden birini satın alabilir sonrasında firma açılışı yapıp ödeme yöntemlerini ekleyebilirsiniz.

Not: 1 ocak 2021 tarihinde yürürlüğe giren 193 sayılı Gelir Vergisi kanununun 9. maddesinde tanımlanan şartlar ile eğer Yıllık cironuzun 220 Bin TL aşmayacağını düşünüyorsanız E-Ticaret Vergi Muafiyeti Nedir, Şartları Nelerdir? yazımızı inceleyebilirsiniz.

İnternet üzerinden satılabilir ürün konseptine sahip olmak

İşletmenizin mallarıni ya da fiziki perakende mağazanızda bulunan mallarınizi web aracılığı ile satış amaçlı sergileyebilir / sunabilirsiniz. Bu süreçte mallarınizin tıpkı fiziksel mağazanızı gezen müşterilerinize satış personelinin anlattığı gibi, ürün açıklamalarına önem vermelisiniz. Anlaşılır ve net hoş resimler ile malınüz kendisini net anlatmalıdır.

Düğer yazılarımızda da aktardığımız gibi birçok e-ticaret işletmesinin düştüğü ortak hata, daha fazla ürün eklemek adına eksik bilgiler ile mallarıni e-ticaret sitelerine eklemeleridir. Ürün resmi, açıklamaları, ayrıntılı anlatımı ziyaretçinin karar vermesi dolayısıyla satın almasında en önemli faktördür.

E-ticaret sitelerinde bulunması gereken sözleşmeler
E-ticaret paketleri kullanılarak kurulan e-ticaret sitelerinde bulunması gereken bazı sözleşmeler vardır. Bunlar kağıt üzerinde yazılı olmasa da çevrimiçi ortamda bulundurmanız gerekir. Ziyaretçi üye olmadan önce gizlilik ya da üyelik sözleşmesi, satış esnasında ya da satış öncesi tüketici mesafeli satış sözleşmesi ve gizlilik sözleşmesinin online olarak müşterilere aktarılması gerekir. Aynı zamanda firma adı, irtibat numaraları, ulaşım gibi bilgilerde kolay görülebilir bir şekilde sitelerde bulunmalıdır.

E-ticaret sitenize zaman ayırmak

Ürünlerinizi güncel tutmak, bazı zamanlar kampanyalar yaparak üyelerinizi ve müşterilerinizi haberdar etmek önemlidir. Stok yönetimi ve sipariş süreçleriniz için çalışan personellerinizden biri ya da bir kaçının belli zamanlarda sitenizi güncel tutması önemli detaydır. Bu işlemler için bir personel ayıramıyorsanız, günlük işlerinin arasında bir çalışanınızın 1-2 saat ayırması yeterlidir. Devamında e-ticaret sitesi tanıtımı, sosyal medya hesapları ve pazarlaması içinde zaman ayırmak gerekecektir.

Profesyonel E-ticaret Altyapısı Olmalı

E-ticaret işlemlerinizi yönetmek için tercih edeceğiniz e-ticaret alt yapısı en önemli detaydır. İhtişamlı bir dünyaya giriyorsunuz ve bu süre içerisinde sizin yanınızda ve destek olabilecek deneyimli bir çözüm ortağınız olması gereklidir. Her an yanınızda olabilecek yardım alabileceğiniz, eğitimleriyle sektörde kendinizi geliştirebileceğiniz ve takıldığınız her noktada yardım verebilecek bir e-ticaret sitesi altyapısı ve çözüm ortağınız olmalı. Konusunda uzman profesyonel ekibimiz ile bu süreçlerde bütün ihtiyacınıza çözümler sunmak bizim işimiz.
E-ticaret sitesi masrafları için tıklayınız…

Sanal POS ve Güvenlik Sağlanmalı

Firmanız kuruldu. E-Ticaret sitenizi Platinum Akıllı E-ticaret paketleri ile oluşturmaya başladınız ve satışa sunacağınız ürünlerinizi sitenize eklediniz. Bu noktadan sonra kullanıcılarınızın alışveriş yapabilmeleri için ihtiyaç duyduğunuz sanal POS hizmetini Platinum’un anlaşmalı ve çözüm ortağı olduğu online ödeme sistemleri ile anlaşarak bütün bankaların taksit seçenekleri ile sunabileceğiniz ödeme sistemleri ile de çalışabilirsiniz.Bu sistemler için sizin herhangi bir başvuru yapmanız gerekmez. Platinum sizin adınıza başvuru süreçlerini yönetir ve size sadece firma evraklarınızı iletmeniz kalır.

Detaylı bilgiler için E-ticaret nedir sayfamızdan erişebilirsiniz.

Ne zaman ve nasıl başlayabilirim?

Yukarıda bir e-ticaret sitesinde olması ve bulunması gerekli olanlarden temelde bahsettik. Fakat e-ticaret sitesi açmak için bu ihtiyaçların tamamlanmasını beklemek zorunda değilsiniz. Bu işlemler için zaman ayırırken, bunun yanı sıra e-ticaret sitenizi de oluşturmaya, ürünlerinizi eklemeye başlayabilirsiniz.

Gelin e-ticaret sitelerimizi görmek ve satın almak için için e-ticaret sitesi , sayfamızı inceleyin, Platinum akıllı e-ticaret paketlerinin sizlere neler sunabileceğini kendiniz görün!

Yazımıza yorum yapabilir, puan verebilir ve sevdiklerinizin de bu bilgilerden faydalanabilmesi için aşağıdaki sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Unutmayın, bilgi paylaşınca çoğalır.

Ortalama Puan 4.8 / 5. Oy sayısı: 5236

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz