Günümüzde, tüm firmalar, ürün satışları yapabilmek için e-ticaret sitelerini kullanmaktadır. İhtiyacınız olan kullanışlı ve ekonomik e-site tasarımları için hazirticaretsitesi.com sitemiz üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz. Hizmet verdiğiniz sektöre göre hazırlamış olduğumuz hazır sitelerimizi inceleyebilirsiniz. Tüm sektörlere hizmet verebilmek ve en iyi çalışmaları gerçekleştirebilmek için e-ticaret sitesi içinde kullanılacak renkler konusunda profesyonel çalışmalar yapıyoruz. Kullanılan renkler, sitenin kullanışlılığını, kalitesini gösterecektir.

e ticaret sitesinde kulanılacak renkler

E-ticaret Sitesi Renklerinin Önemi

E-ticaret sitelerinin genel amacı daha fazla müşteriye daha fazla ürün satışının online olarak yapılabilmesini sağlamaktır. E-ticaret sitelerinin amacına uygun olabilmesi için geniş araştırmalar yapıyoruz. Yapılan araştırmalarda, e-ticaret sitelerinde tercih edilen renklerin, müşteride satın alma olduğu oluşturduğu bilinmektedir. Site temalarında, doğru renkler seçildiğinde siteyi ziyaret eden müşteriyi alışverişe teşvik edecektir. Web sitesini ziyaret eden bir müşteri, sitede kalıp kalmayacağına çoğu zaman 2.4 saniye içerisinde karar vermektedir. Bunda da renklerin etkinliği çok büyüktür. Satın alma olgusunda da, renklerin etkisinin %85 olduğu bilinmektedir. E-ticaret sitesi yazılımlarımızda, sektörlerin yapısına uygun renk seçeneklerini kullanıyoruz.

E-ticaret Sitesi Renklerinin Satışa Etkisi

Hayatın her aşamasında renkler insanlar üzerinde duygusal etkiler oluşturmaktadır. E-ticaret sitesi içinde kullanılacak renkler müşteride alışveriş duygusunu oluşturmalıdır. Kullanılan renkler ve bu renklerin oluşturduğu etkiler şunlardır.

Sarı: İyimser ve genç müşterilerin ilgisini çekmek için tercih edilir,

Kırmızı: İndirimli satış seçeneklerinde kullanılır ve enerjisi yüksek insanlarda aciliyet duygusu oluşturur,

Mavi: Güven veren bir renktir ve finansal işlerde tercih edilir,

Yeşil: Gözü yormayan ve rahatlatıcı etkiye sahiptir.

Turuncu: Agresif bir renk olduğu için üyelik oluşturma ve alışveriş yapma olgusunun oluşturulabilmesi için kullanılır.

Siyah: Şıklık ve güç simgesidir. Lüks markalar tarafından tercih ediliyor,

Mor: Yatıştırıcı özelliği olan bir renktir. Daha çok güzellik ürünleri ve gençleştirici ürünlerin sunulduğu e-ticaret sitelerinde kullanılır.

Yazılım uzmanlarımız, tüm renklerin anlamlarını ve etkilerini bilmekte, sektörlerin yapılarına göre e-ticaret temalarında farklı renkler kullanmaktadır.E-ticaret Sitesi Renklerinin satışa etkisi

Göz Yormayan Renklerin Tercih Edilmesi

E-ticaret siteleri, günlük ziyaretçi sayısı en fazla olan web siteleri arasında yer almaktadır. Siteye giriş yapan ziyaretçinin sitede kalmasını sağlayabilmek için ana sayfada kullanılan renklerin göz yormayan, markaya, ürüne uygun renk türlerinin olması önemlidir. E-ticaret sitesi içinde kullanılacak renkler müşteriyi ürüne çekmelidir.

  • Ana sayfada kullanılan renklerin hizmet verilen sektöre uygun renklerden seçilmesi,
  • Kategori bölümü için farklı renk kullanılarak, müşteride yönlendirici etki oluşturulmalı,
  • Sitede, sepete ekle, alışverişi tamamla, ödeme seçenekleri butonları güven verici renklerden seçilmeli,
  • Ana tema ile buton renklerinin uyumlu olması önemlidir,
  • Site teması bir bütün olarak görülmeli ve renklerin göz yormamasına dikkat edilmelidir.

E-ticaret sitenizde kullanılacak renklere özen gösterdiğinizde, siteniz amacınıza ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

Yanlış Renk Tercihinin Oluşturacağı Dezavantajlar

E-ticaret sitelerinin yöneticileri, müşteride alışveriş olgusu oluşturmak ve satış oranlarını artırmak için farklı seçenekler denerler. Bunun için sitede çeşitli kampanyalar yaparak müşteri çekmeye çalışırlar. Müşterilerin siteye erişim yaptıklarında, ilk anda kalma süreleri 2.4 saniye olarak ölçülmüştür. Kullanılan renkler bu süre içerisinde müşteriyi ikna edici özellikte olmalıdır. Yanlış renkler kullanılması siteye dezavantaj oluşturacaktır.

  • Müşteriler duygusal hareket eder ve sevmediği itici renkler ile karşılaştığında siteden hemen çıkar,
  • Yanlış tercih edilen renkler, ürünü incelemek isteyen müşteride satın alma duygusu oluşturmayacaktır.
  • Uyumsuz ve gereksiz kullanılan renkler, müşteride güven oluşturmayacak ve alışveriş yapmadan çıkmasına neden olacaktır.

Bu tür sorunlarla karşılaşmamak ve sitenizin sizlere istediğiniz avantajı sağlaması için firmamız ile iletişim kurabilirsiniz. Sizlere, firmanız için en iyi e-ticaret çözümlerini sunacağız.

E-ticaret Sitelerinde Temanın Önemi

E-ticaret sitesi yazılımlarında, site tasarımı için kullandığımız tüm öğeleri tema olarak değerlendiriyoruz. Site tasarımında, öğelerin doğru yerlere yerleştirilmesi, doğru renklerin kullanılması, başarılı çalışmaların ortaya konulmasını sağlamaktadır. Hazırlanan temanın tüm yönleriyle doğru yapılması, sitede süreklilik sağlayacak ve e-ticaret sitesi olarak daha fazla satış hizmetlerine yardımcı olacaktır.

E-Ticaret Sitesinin Güven Vermesi

İnternet üzerinden online alışveriş yapmak isteyenler, tüm işlemlerini güvenilir sitelerde yapmak isteyecektir. e-ticaret sitesi içinde kullanılacak renkler müşterilerde güven duygusu oluşturmada oldukça etkilidir. Site tasarımlarında kullanılan, renklerle birlikte, yazı fontları, ikonlar gibi öğeler ilk girişte ziyaretçilerin sitede kalma sürelerini belirlemede etkilidir. Sitede satışı yapılan ürünlerin türlerine göre en iyi renklerin tercih edilmesi, e-ticaret sitesinin amacına ulaşmasını sağlayacaktır.eticaret sitesi tema önemi

Tasarımlarda Renk Dağılımı

E-ticaret sitelerinde kullanılan tasarımlarda kullanılan renkler ile ziyaretçi bilinçaltına verilmek istenilen mesajlar verilme çalışmaktadır. Müşterilerde, alışveriş duygusunun oluşturulması ve geri dönüşlerin sağlanabilmesinde renklerin etkisi çok büyüktür. Tasarımlarda renk dağılımını doğru yapan siteler, müşterilerini sitede daha uzun süre tutabilecek, satın alma arzusunu oluşturabilecektir. E-ticaret sitesi yazılımındaki kaliteli çalışmalarımızı www.hazirticaretsitesi.com/e-ticaret-temalari/ adresimizden görebilir ve firmanıza uygun olanını seçerek bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Pazarlamada Renklerin Psikolojisi

E-ticaret sitelerinde, renklerin psikolojik etkileri ile müşterilere istenilen mesajlar verilebilmektedir. Site tasarımlarında, renk dağılımına özen gösteriyor ve hangi rengin nerede nasıl kullanılması gerektiğini, yaptığımız analizler ve deneyimler ile belirliyoruz. Tasarımlarda daha çok 3 ana renk belirliyor ve o ana renkleri kullanmaya çalışıyoruz. Fazla renk kullanmak, renk psikolojisinin önüne geçecek ve oluşturulmak istenen olgu değişebilecektir. Müşteri cinsiyetine, yaş gruplarına ve sektör yapısına göre renk türleri değişebilmektedir.

Marka Ve Ürün Renk Uyumluluğu

Web sitesi temaları, her marka ve ürün için uyumlu olmayabilmektedir. Markanızı ve pazarlamak istediğiniz ürün çeşitleriniz bizlere göstererek, uyumlu en iyi e-ticaret tasarım çalışmalarını yapmamızı isteyebilirsiniz. Markanız ve logonuzda kullanmış olduğunuz renklere uyumlu olarak kullanacağımız renk tasarımları, firmanıza özel e-ticaret sitesi oluşturmamızı kolaylaştıracaktır. Kullanacağımız renkler, markanızı ve ürünlerinizi daha iyi yansıtacak, müşteri ilgisini çekecektir.

Ortalama Puan 4.8 / 5. Oy sayısı: 968

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.