Bir Facebook Hayran Sayfasının her büyüklükteki işletmeler, kâr amacı gütmeyen kuruluşlar, ünlüler, müzik grupları ve hatta politikacılar için harika bir pazarlama ve satış aracı olduğunu zaten biliyorsunuz. Hayran sayfası, Facebook kullanıcılarıyla bağlantı kurmanıza yardımcı olacaktır. Bu sayfalar standart profil sayfasından farklı özelliklere sahiptir ve aşağıdakileri oluşturmak için güçlü araçlardır.

facebook hayran sayfası oluşturma

Facebook Hayran Sayfası Oluşturma

facebook sayfa oluşturmaFavori yönteminizi kullanarak Facebook’a gidin ve mevcut hesabınızda oturum açın. Hayran sayfası oluşturmaya başlamanın en doğrudan yolu, bir Facebook sayfasının üst kısmındaki mavi kontrol çubuğudur. Bu çubukta, Ana Sayfa düğmesinin yanındaki Oluştur’u seçin. Sayfanız için çeşitli seçenekleri listeleyen bir açılır menü göreceksiniz. Listedeki ilk seçenek Sayfa’dır.

Sayfa’yı seçtiğinizde, iki seçeneği gösteren başka bir ekrana yönlendirileceksiniz.

  • İşletme veya Marka
  • Topluluk veya Tanınmış Kişi

facebook sayfa seçimi

Kendinizi Sınıflandırın

Bu ikisi arasından seçim yapın ve sayfanızın adını girmeniz istenir. Google’da veya diğer arama motoru sonuçları (SERP) sayfalarında iyi sıralamak istediğiniz anahtar kelimeleri ekleyebilirsiniz.

facebook sayfa kategori seçimiSonraki alan, sayfa için bir Kategori seçmenizi gerektirir. Facebook’ta seçim yapabileceğiniz binlerce kategori var. Liste alfabetik olarak her bir ana kategorinin altında altyazılarla sıralanmıştır. Her bir öğeyi tıklayabilir ve aynı listenin altındaki diğer sayfaların listesine gidebilirsiniz, amacınıza en uygun olanı bulun.

Daha sonra sayfanızdaki kategoriyi değiştirmek isterseniz bunu hayran sayfanızın düzenleme menüsünden yapabilirsiniz. Düzenleme menüsü, sayfanın Hakkında sekmesinin altında bulunur. Kategoriyi istediğiniz sıklıkta değiştirebilirsiniz.

Hayran Sayfanız için Görseller

Bir sonraki adım, sayfanın profil resmini ve kapak fotoğrafını yüklemektir. Bu öğelerin birini veya her ikisini atlayabilir ve her zaman geri dönüp daha sonra düzenleyebilirsiniz. Bu öğeleri istediğiniz sıklıkta değiştirebilirsiniz.

Profil resmi, yaptığınız gönderinin veya yorumların yanında görünecek küçük simgedir. Kapak fotoğrafı, hayran sayfanızın üstünde görünecek daha büyük, banner benzeri bir resimdir. Bu görüntü için en iyi boyut 820 piksel x 462 piksel genişlik ve yüksekliktir.

Oluşturulan Sayfanın Ayarları

Sayfayı tamamladığınızda veya atladığınızda, sayfa çalışması otomatik olarak yüklenir. Şimdi sayfa için yönetici ve diğer rolleri ayarlamanız gerekir. Sayfayı oluşturduğunuzda otomatik olarak yönetici olarak listelenirsiniz. Yönetici olarak sayfa üzerinde tam kontrole sahip olacaksınız. Başka yöneticiler ekleyebilirsiniz.

Yöneticinin yanı sıra roller, editör, moderatör , reklamveren, analist ve iş yöneticisini içerir ve her bir konumun sayfada değişen kontrol düzeylerine izin verilir. Facebook bu rollere atayabileceğiniz kişi sayısını sınırlamaz. İstediğiniz zaman kişi ekleyebilir veya kaldırabilirsiniz. Değişiklik yapmak için hayran sayfanıza gidin ve sayfanın üst kısmındaki beyaz çubukta bulunan Ayarlar sekmesini tıklayın. Ayarlar, birincil mavi çubuktaki Bildirimler simgelerinin hemen altında bulunur.

Ayarlar’ı tıkladığınızda, bu hayran sayfası için ayarlayabileceğiniz birkaç seçeneği gösteren başka bir sayfa açılacaktır. Tüm bunlarda gezinin ve sayfanızı özelleştirin.

Devam etmeden önce Facebook’un şartlarını okuduğunuzdan emin olun. Bunu Facebook şartlarını incele bağlantısını tıklayarak yaparsınız. Facebook kurallarını ihlal etmek sayfanızı kapatabilir, bu nedenle politikaları bildiğinizden emin olun.

Mobil Cihazlarda Hayran Sayfaları Oluşturun

Bir mobil cihaz kullanarak sayfa oluşturmak için Facebook uygulamasını açın ve oturum açın. Menüyü kullanın ve turuncu bayrağın yanındaki Sayfalar’ı seçin. Bu, varolan sayfaları oluşturmanıza veya görüntülemenize olanak tanır.

Sayfanızı yukarıda tartışıldığı gibi adlandırır ve sınıflandırırsınız. Kategoriler aşağı açılır listede olacaktır, işiniz bittiğinde bir sonrakini seçin. Bir web sitesi bağlantısı, profil fotoğrafı ve kapak fotoğrafı ekleyebilir veya bu adımları atlayabilirsiniz. İşiniz bittiğinde, yeni hayran sayfasına gitmek için Sayfayı Ziyaret Et’e tıklayabilirsiniz.

Facebook Hayran Sayfasını Silme

Yönetici olarak istediğiniz zaman bir sayfayı silebilirsiniz. Bunu yapmak için hayran sayfasına gidin ve sayfanın üstünde bulunan Ayarlar’ı seçin, genel sekmesine bakın, altta sayfayı kaldırma seçeneği vardır. Doğru sayfanın görüntülendiğinden emin olun, silmek ve onaylamak için tıklayın.

Facebook Hayran Sayfanızı Özelleştirme

Hayranlar sayfanıza gelmeden öncen sayfanızın aşağıdakiler dahil olmak üzere işletmenizle ilgili tüm önemli bilgileri sağladığından emin olun:

  1. E-Ticaret web sitenize bağlantı
  2. İşletmenizle ilgili Hakkında bilgilerini girin
  3. Instagram, YouTube veya Pinterest gibi diğer sosyal medyaları bağlayın

Facebook Hayran Sayfanıza Gönderilecekler

Bir işletme için Facebook hayran sayfası yapmanın amacı pazarlama amaçlı olmakla birlikte, yalnızca “şimdi satın al” türü mesajlar göndermekten kaçınmalısınız. Unutmayın, sosyal medya sosyaldir ve buna hayran sayfası denir, bu nedenle hedefiniz bir topluluk oluşturmaktır. Bunu yapmak için, sadece satış paylaşımları göndermek değil, yararlı bilgiler, aynı zamanda takipçileri çekecek ve sizinle iletişim kurmasını sağlayacak mesajlar göndermelisiniz. Ne yayınlayacağınıza dair bazı fikirler şunlardır:

  1. Blogunuzdaki gönderiler
  2. Blog gönderileri veya diğer kaynaklardan makaleler
  3. Sorular sor
  4. Firmanızın arka planından resimler
  5. İçeriğinize gelişmiş erişim verin
  6. Yalnızca hayranlar için özel teklifler
  7. Videolar
  8. Yarışmalar veya hediyeler
  9. Hayranlarınızın bilmek istedikleri her şey

Facebook’un hayran sayfanızla entegre olmasına yardımcı olabilecek bir grup eklemeyi düşünebilirsiniz. Sol taraftaki menüden Topluluk’u tıkladığınızda Facebook’ta hayran sayfanızın etrafında bir Facebook grubu oluşturma hakkında bilgi içeren Google Grupları yazan bir kutu bulunur.

Diğer sosyal medyalarda olduğu gibi, sayfanıza mesaj göndermekten daha fazlasını yapmanız gerekir. Ayrıca yorumlara yanıt vermeniz ve takipçilerinizle etkileşim kurmanız gerekir.

Özel URL Oluşturma

Özel bir URL’niz (yani, facebook.com/mybusinessname/) alabilmek için 25 hayran (hayran sayfanızın üst kısmındaki “Beğen” düğmesini tıklayan kişiler) edinmeniz gerekir. Profil sayfanızda arkadaş olan kişilere hayran sayfası hakkında bilgi vererek başlayabilirsiniz. Onları özel olarak davet edebilir veya profil feed’inizde sayfa hakkında yayın gönderebilirsiniz. Kullanıcıları sayfanızı beğenmeye davet ederken dikkatli olun, çünkü bu bazen insanları rahatsız edebilir. Davet ettiğiniz kişi, hayran sayfanızın neler sunduğuyla ilgilenen biri olduğundan emin olun.

Hayran sayfanıza bağlantılar ekleyerek aşağıdakileri de oluşturabilirsiniz :

  • Web sitenizde
  • E-posta imzanızda
  • Diğer sosyal medyada (ör. Hayran sayfanız hakkında bir tweet gönderin)
  • Kartvizitinizde
  • E-posta listenize bir mesajda
  • Hayran sayfası hakkında bir blog gönderisinde

Yazımıza yorum yapabilir, puan verebilir ve sevdiklerinizin de bu bilgilerden faydalanabilmesi için aşağıdaki sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Unutmayın, bilgi paylaşınca çoğalır.

Gelin facebook’ta oluşturduğunuz hayran siteniz ile tanıtableceğiniz sorunsuz e-ticaret sitesi paketlerimizi görmek ve incelemek için e ticaret siteleri sayfamızı inceleyin, Platinum akıllı e-ticaret paketlerinin sizlere neler sunabileceğini kendiniz görün!

Ortalama Puan 4.8 / 5. Oy sayısı: 2398

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz