E-Ticaret siteleri günümüzde çok fazla kullanılmaktadır. İnsanlar artık gündelik hayatta iş yaşamlarından vakit ayırarak alışveriş yapma fırsatı bulamamaktadırlar. Dolayısıyla internet kullanımının yoğun yaşandığı Ülkemizde hatta dünya genelinde de sanal alışveriş siteleri yaygınlaşmaktadır. Bu durumda ürünlerinin satışını ve tanıtımını yapmak için gerekli olan E-Ticaret sitenizin iletişim sayfası nasıl tasarlanmalıdır? gibi sorular sıkça akıllara gelmektedir. E ticaret sitelerinde aktif olarak satış yapılabilmesi için sade ve kolay anlaşılır bir iletişim sayfası tasarlanmalıdır.

e ticaret sitesi iletişim sayfası

E-Ticaret Sitenizin Arayüz Tasarımının Önemi Var mıdır?

E-Ticaret sitelerinin anlaşılır ve kolay bir arayüze sahip olması elbette önemlidir. Çünkü genelde kişiler merak edip bir siteye girdikleri zaman eğer ki renklerini ve iletişim sayfasındaki eksiklikleri gördükleri zaman kolaylıkla bir daha aynı siteyi takip etmeyebilirler. Bilindik firmalar genelde sitelerinin arayüzlerinin akılda kalıcı renklere ve tasarıma sahip olmasına özen gösterirler. Rakip firmalardan bir adım daha ileride olabilmek için mutlaka kolay ve sade tasarıma yönelinmelidir.

Artık her türlü alışverişin bu platformlardan yapıldığını düşünecek olursak elbette sitenin ön panelinin tasarımı dikkat çekici ve kişilerde siteyi gezme merakı uyandırmalıdır. Çok fazla gizemli olmadan sadece ürünün detaylarını açıklayıcı ve ürünün tam anlamıyla her açıdan fotoğraflarının sitede olmasına özen gösterilmelidir. E-ticaret sitenizin iletişim sayfası nasıl tasarlanmalıdır? gibi sorular karşısında sizlere rahatlıkla kolay anlaşılabilir sade arayüze sahip olmalıdır diyebiliriz.

E-Ticaret siteniz içerisinde sizin mesleki alanınız yada ne gibi ürünleri satışa sunacağınız oldukça önemlidir. Burada hedef kitleniz önem kazanmakta olup, bu alana göre site tasarımı yapılmalıdır. Hedef kitleniz göz önüne alınarak sitenizin tasarlanması sitenizin müşteriler tarafından cazip bulunmasını sağlayacaktır.

E-Ticaret Sitelerinin Olmazsa Olmazları Nelerdir?

E-Ticaret sitelerinin en önemli kısmı hiç kuşkusuz müşterilerle iletişim kurduğu sayfalardır. Bu sayfalarda şu unsurların bulunması gereklidir:

  • Şirketin Ünvanı
  • E-posta adresi
  • Telefon numarası
  • Şirketin açık iade adresi
  • Sosyal medya hesapları
  • Ödeme Yöntemleri
  • Çalışma saatleri

E-Ticaret sitelerinin iletişim sayfalarında bu bilgilerin yer alması gerekir. Eğer ki bu bilgiler sayfada tam olarak yer alıyorsa müşteri sizin firmanıza bakış açısı ve güveni tam olmaktadır.E-Ticaret Sitelerinin Olmazsa Olmazları

E-Ticaret Sitelerinin İletişim Formları Nasıl Olmalıdır?

E-Ticaret sitenizin iletişim sayfası nasıl tasarlanmalıdır? Sorusu var olan markasını yada ürettiği ürünü E-Ticaret kanalıyla satışa sunmak isteyen kişilerin sorduğu sorulardandır. Öncelikle kaliteli bir E-Ticaret sayfası doğru bilgilerle donatılmalıdır. Eksik veya yanlış bilgilerle tasarlanan sayfaların potansiyel müşterilerin firmadan uzaklaşmasına sebebiyet verebilir. Dolayısıyla E-Ticaret sayfalarının iletişim sayfalarının formları eksiksiz hazırlanmalıdır. Bu formlarda şu unsurlar bulunmalıdır:

  • Ad ve soyad
  • E-posta adresi
  • Telefon numarası
  • Konu başlığı
  • Mesaj bölümü

Bu şekilde müşteriyle gereken iletişimi kurmak için kısa adımlardan oluşan,çözüm odaklı form hazırlanmalıdır.

E-Ticaret Sitesi Tasarımında Kullanılacak Font Nasıl Seçilmelidir?

Bu sitelerin tasarlanma aşamasında en önemli kriterlerden biri de kesinlikle font seçimidir. Hedef alınan kitle de göz önüne alınarak en uygun font seçimiyle müşterilerin sizin sitenizde uzun zaman geçirmesi hedeflenir. Aynı zamanda sitenin akılda kalıcılığı sağlanmalı ve hedeflenen imajla uyum içinde olunmalıdır. Fon rengini belirlemek tasarımın genel olarak belirlenmiş halini verir. E-Ticaret sitenizin akılda kalmasını sağlayacak maddeler şöyledir:

  • Hazırlanan metinler
  • Yazı karakteri
  • Belirlenen yazı karakterinin boyutu

Tüm bu detaylar firmanın güvenilir olması açısından önemlidir. Ayrıca sitede var olan yazıların karmaşık ve renk tutarsızlığı kişilerin sitenizi göz yorucu bulmasına neden olabilir. Dolayısıyla gerek yazı boyutu gerekse fon seçimi önem teşkil eder.

E-Ticaret Sitelerinde İkon Tasarımı Önemli Midir?

E-Ticaret dediğimiz sanal alışveriş sitelerini daha etkin kılabilmek için ikon tasarımı kullanılmalıdır. İkon genel anlamda tasarımları daha estetik ve dikkat çekici hale getirmektir. Dolayısıyla siteniz de ne kadar dikkat çekici ve farklı olursa o kadar müşteri potansiyeliniz yüksek olacaktır. e-ticaret sitenizin iletişim sayfası nasıl tasarlanmalıdır? sorusuna rahatlıkla dikkat çekici, farklı ama sade bir tasarımı olmalıdır diyebiliriz. Yapılan tasarımda anlamların kalıcı hale getirilmesi açısından ikon kullanmak kişilerin siteyi daha ferah halde görmesini sağlayacaktır.

Kesinlikle site tasarımı yaparken kullanılan sözcüklerle görsel bütünlüğün uyumuna dikkat edilmelidir. Aksi takdirde anlam karmaşasına neden olacak ve kişilerin sayfadan ayrılmasına sebep olabilir.

Ticaret Siteleri Mobil Uyumlu Olmalı Mıdır?

E-Ticaret sitelerinde elbette mobil uyumluluk oldukça önemlidir. Mutlaka mobil cihazlardan bu sitelere erişim sağlanabilmelidir. Günümüzde herkesin akıllı telefonlara hatta birtakım mobil cihazlara sahip olduğunu düşünürsek E-Ticaret sitelerine de her alandan rahatlıkla kişiler giriş yapabilmelidirler. İnternet kullanımının giderek artması bu sitelerde de mobil uyumluluğu zorunlu hale getirmektedir. Hatta kişiler nerede olurlarsa olsunlar her yerden E-Ticaret sitelerine giriş yaparak alışveriş yapabilmektedirler. Dolayısıyla en çok mobil cihazlardan sitelere giriş yapıldığını söylemekle hata yapmış olmayız. Mobil uyumlu e-ticaret tasarımları sayfamızı incelemenizi tavsiye ederiz.mobil uyumlu e-ticaret

E-Ticaret Sitelerinde Nasıl Yönlendirmeler Yapılabilir?

Bu sitelerin daha çok kitleye ulaşabilmesi için öncelikle arayüzünün anlaşılabilir ve kolay olması gerekir. Sitelerin tasarımının anlaşılır olması, bütünlük oluşturması sitenin akılda kalmasını sağlar. Site içerisinde kişileri diğer sayfalara yönlendirme yapılırken kişi kendini karmaşanın içinde bulmamalıdır. Yani sitenizin ziyaretçisi labirentteymiş gibi değil de keyifli alışveriş platformunda olduğunu hissetmelidir. Böylece sitenin kullanıcısı aradığı ürüne kolaylıkla ulaşabilir.

Ticaret Siteleri Kişilere Nasıl Güven Verebilir?

Firmanızın E-Ticaret sitesindeki iletişim sayfasının bilgilerinin sağlam, eksiksiz olarak yansıtılması gerekir. Bu bilgilerin bir kısmını saklamak veya müşterilerden gizlemek kişilerde firmaya olan inancı ve güveni azaltacaktır. Dolayısıyla sitenizde böyle yanlış hissiyat yaratacak ifadelerden kaçınmalısınız.

Ortalama Puan 4.7 / 5. Oy sayısı: 1355

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.