E-ticaret sitesi ücretsiz olarak nasıl tanıtılır?

E-ticaret sitesi tanıtımı, sitenize trafik çekmenin önemli bir parçasıdır. Hiçbir şey ne yazık ki gerçekten bedelsiz değildir ve buna ücretsiz web sitesi tanıtımı da dahildir. E-ticaret sitenizi tanıtmak için para harcamak istemiyorsanız , zaman harcamanız gerekecektir.

En iyi e-ticaret paketi satın aldınız, ürünlerinizi hazır hale getirdiniz, peki ya sonra? Ufak bir getiri getirecek yöntemleri kullanarak web sitenizi tanıtmaya çalışırken zaman kaybetmemek önemlidir. Eğer hazırsanız, bu beş ücretsiz web sitesi tanıtım tekniği size daha fazla site trafiği kazandırır.

e ticaret sitesini ücretsiz tanıtma

1. Web Sitenize SEO İle Güç Verin

SEO, Arama Motoru Optimizasyonu anlamına gelir. Öğrenmek ve kendi web sitenize uygulamak kolay çünkü web sitenizi tanıtmak için biçilmiş kaftandır.

E-ticaret sitesi SEO uygulamaları ile, web sayfalarınızın sıralamasını iyileştirebilir ve nihai hedef olan sitenize daha fazla trafik çekebilirsiniz. Bu 8 Arama Motoru Optimizasyonu Temel Kuralları ile başlayın.

İpucu: Web sayfalarınızda fotoğraflar, resim haritaları veya JavaScript gibi metin olmayan içerik kullanıyorsanız, arama motorlarının okuyabilecekleri bir şey olması için anahtar kelimelerinizi öğenin ALT etiketinin metnine ekleyin.

2. Karşılıklı Bağlantılar Kullanın

Başkalarının web sitenize bir bağlantı eklenmesi ücretsiz web sitesi tanıtım almak için harika bir yoldur.

Web sitenize gelen bağlantılar almak bir kalite olduğunu unutmayın, gerçekten önemli olan bağlantıların kalitesi. Bu yüzden bağlantı alma çabalarınız alakalı, kaliteli sitelerden geldiğine emin olun.

3. Makale Yazma ve Gönderme

Makale pazarlamanın temel teorisi şudur; bir makale yazmanız ve daha sonra ücretsiz olarak çeşitli web sitelerine, bloglara, dergilere vb. yayınlamanızdır. Makalenizin sonunda, sizi ve web sitenizi tanıtan bir kaynak kutusu yerleştirirsiniz.

Bu web sitesi tanıtım stratejisinin avantajı, makalelerinizi popüler, uzun ömürlü web sitelerinde veya tanınmış dergilerde yayınlarsanız web sitenizi uzun süre tanıtmak için oturup daha fazla çaba sarf etmemeniz anlamına gelir.

Ancak, zahmeti vardır. İlk olarak, diğer insanların okumak veya yayınlamak isteyeceği bir konu veya konular hakkında iyi yazabilmeniz gerekir. İkincisi, makalelerinizin yayınlanacağı kaliteli yerleri bulmalısınız.

İpucu: Önce yayınlanmasını istediğiniz web sitelerini veya dergileri bulun. Ardından ne tür materyaller isteyebileceklerini ve içeriklerinde ele alabileceğiniz konular olup olmadığını görmek için biraz kafa yorun. Ardından makalenizi ilgili sitenin veya derginin ihtiyaçlarına göre düzenleyin.

4. Web Sitenize Trafik Çekmek için Sosyal Medyayı Kullanın

Sosyal medya sadece arkadaşlarınızla ve ailenizle bağlantı kurmak için harika bir yer değildir, aynı zamanda web sitenizi veya işletmenizi tanıtmak için harika bir yerdir . Örneğin, bir Nielsen araştırması, İnternet kullanıcılarının zamanlarının% 21,3’ünü sosyal ağ sitelerinde geçirdiğini, PQ Media’nın ortalama ABD İnternet kullanıcısının ayda yaklaşık 33 saatini İnternet’te ve bu saatlerin yaklaşık 8’ini sosyal medyada geçirdiğini buldu.

Sosyal medyaya katılmak, düşük maliyetle yüksek görünürlük sağlayabileceğinden ücretsiz web sitesi tanıtımı almak için harika bir yoldur. Web sitenizi sosyal medya kullanarak başarılı bir şekilde pazarlamak için bir plana ihtiyacınız olacak .

İpucu: Farklı sosyal medya farklı türleri çeker. Belirli bir sosyal medya platformunu kullanmaya ve bir grup takipçi oluşturmaya zaman ayırmadan önce, pazarlama amaçlarınız için doğru platformu seçtiğinizden emin olun.

5. Kaliteli İçerik oluşturun

Sitenizde kaliteli içeriğiniz yoksa yukarıdaki tekniklerin hiçbiri sizin için performans göstermeyecektir.

Web sitenizde, hedef pazarınızla alakalı içerik sunan bir blog veya makaleler oluşturun.

Bu tür içerikleri almanın birkaç yolu vardır. Temel olarak, ya kendiniz yazacaksınız ya da başka birine yazdıracaksınız. “Başka biri” personel, işe alınan yazarlar veya konuk blogcular olabilir. Hangisini seçtiğiniz, bütçenize, zamanınıza ve becerilerinize bağlıdır.

Kendi blogunuzu yazmak, bir web sitesini pazarlamanın çok etkili bir yolu olabilir, çünkü konunuz hakkında blog yazarak , kendinizi nişinizde uzman olarak kurma ve blog topluluğunun aktif bir üyesi olma, bir web oluşturma şansınız olacaktır. ilişkiler ve bağlantılar. Ve elbette, blogunuz anahtar kelime açısından zengin olacak ve SEO’nuzu artıracaktır.

İpucu: Çoğu blog, yayınlar hakkında yorum yapma satırları içerir. Konunuzla alakalı başka bir blog okurken, bir yayına yorum yapmak için zaman ayırın (yorumunuzun eşit derecede alakalı bir şey söylediğinden emin olun)bu kendinizi ve web sitenizi ücretsiz olarak tanıtmak için başka bir fırsat.

Kilit Nokta; Tutarlılık

Bunlar elbette ücretsiz web sitesi tanıtım almak için tek yolu değildir. Ancak bunlar en iyisidir ve bunlardan birkaçını seçer ve belirli bir süre boyunca sürekli olarak yaparsanız, aradığınız artan site trafiğinde geri dönüş sağlarlar.

Gelin profesyonel e-ticaret paketlerimizi görmek ve satın almak için için e-ticaret sitesi , sayfamızı inceleyin, Platinum akıllı e-ticaret paketlerinin sizlere neler sunabileceğini kendiniz görün!

Ortalama Puan 4.9 / 5. Oy sayısı: 2396

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz