E-ticaret sitesi açarak online bir ortamda milyonlarca internet kullanıcısına erişmeyi hedefleyen birçok kişi, e-ticaret sitenizi sosyal mecralarda üste çıkarma işlemi için farklı yöntemlere başvurmaktadır. Bu işlem için uygulanabilecek birçok yöntem bulunurken, e-ticaret sitelerinin trafiğini arttırmak ve aramalarda üst sıralarda çıkmasını sağlamak için uygulanabilecek yolları inceleyelim.

e ticaret sitenizi üste çıkarma

Sosyal Medya Reklamları

Yeni kurulan e-ticaret siteleri, her yeni kurulan web sitesi gibi ilk aşamalarda gerekli yardımların yapılmaması nedeni ile oldukça alt sıralarda görüntülenmektedir. Bunun en büyük sebebi ise, site içi trafiği ve tıklama sayısının az sayılarda seyretmesi olarak bilinir.

Bu durumdan kurtulmak için uygulanabilecek reklam türleri arasında en etkilisi olarak görülen sosyal medya reklamları, her gün milyonlarca kişinin zaman tükettiği sosyal medya kullanıcılarına ulaşmanızı sağlar.

Bu sayede e-ticaret sitesi sayesinde satışa sunduğunuz birçok ürünün reklamını yapabilir ve ürün satışı yaptıkça site trafiğinizi de arttırarak sosyal mecralarda yer alan sıralamanızı en üst seviyelere kadar taşıyabilirsiniz.

SEO Yatırımları

E-ticaret sitelerinin başarısı, arama motorlarında yapılan arama sonuçlarında yer aldığı sıraya göre şekillenmektedir. Bu sıralamayı da genel olarak SEO profili etkilemektedir. SEO, kelime anlamı olarak arama motorlarında kullanıcılar tarafından aratılan kelimelerin çıkan sonuçlarda bu anahtar kelime bulunma sıklığına göre sıralanmasıdır. Bu sebeple e-ticaret sitenizi arama motoru sonuçlarında üst sıralara sokabilmek için SEO başarısına oldukça büyük bir önem göstermeniz gerekebilir.

Gerekli mecralardan yardım alarak SEO yatırımı yapmak, uzun vadede e-ticaret sitenize oldukça olumlu geri dönüşler sağlayabileceği gibi, aynı zamanda arama motoru sonuçlarında üst sıralarda yer almanızı sağlayarak site trafiğinizi en üst seviyelere çekmenizi beraberinde sağlayabilir.

E-Ticaret Sitenizi Sosyal Mecralarda Nasıl Üste Çıkarabilirsiniz?

E-Ticaret Sitenizi Sosyal Mecralarda Nasıl Üste Çıkarabilirsiniz?

Yarışma ve Kampanyalar

Site trafiğini arttırmak için birçok firma tarafından tercih edilen bir yöntem olan yarışma ve kampanyalar, bu etkinlikleri düzenlediğiniz süre boyunca binlerce hatta milyonlarca internet kullanıcısının sitenizi ziyaret etmenizi sağlayabilir. Oldukça etkili bir e-ticaret sitenizi sosyal mecralarda üste çıkarma yöntemi olan yarışma ve kampanyaların şu gibi avantajları bulunmaktadır;

  • Düzenlediğiniz yarışmalar sayesinde daha fazla kişiyi sitenize çekebilirsiniz.
  • Yarışma şartlarında e-ticaret sitenizin lehine birçok koşul şartı koyarak, yapılan yarışmalardan ekstra avantaj sağlayabilirsiniz.
  • Belli aralıklarla düzenlediğiniz kampanyaları, doğru bir reklam stratejisi ile daha çok kişiye yayarak, kampanyanın etkisini birkaç katına çıkarabilirsiniz.

Günümüzde e-ticaret sitenizi sosyal mecralarda üste çıkarma amacı ile en fazla tercih edilen yöntemlerden biri olan yarışma ve kampanyalar, birçok web sitesi için olumlu geri dönüş sonuçları sağlamaktadır.

Fenomen veya Ünlülerden Yararlanın

Sosyal medya üzerinde milyonlarca takipçisi ve hayran kitlesi bulunan internet fenomeni, sanatçı, oyuncu gibi isimler ile iletişime geçerek e-ticaret sitenizi sosyal mecralarda üste çıkarma amacınızı sağlayabilmeniz mümkün. Günümüzde yüksek takipçi sayılarına sahip birçok kişi, belirli ücretler karşılığı birçok hizmet veya ürünün reklamını yapabilmektedir.

Bu yöntem sayesinde milyonlarca takipçiye sahip hesaplar tarafından paylaşılan ve reklamı yapılan e-ticaret sayfanız, kısa süre içerisinde binlerce site trafiği alarak en üst segmente taşınabilmektedir. Yapmak istediğiniz reklam bütçesi ve politikasına bağlı olarak, farklı isimler ile iletişime geçebilir ve e-ticaret siteniz için yapılan reklamlara bir yenisini ekleyebilirsiniz.

Google AdWords Hizmeti

Dünyanın açık ara en çok tercih edilen arama motoru olan Google, firma ve web sitelerine özel sunduğu birçok reklamcılık kampanyasını Google AdWords hizmeti ile beraber sunmaya başladı. Google AdWords hizmetinin şu gibi avantajları bulunuyor;

  • Google AdWords sayesinde, direkt olarak Google üzerinde reklam verebilirsiniz.
  • Google arama motorunu kullanan kişiler tarafından ziyaret edilmek üzere e-ticaret sitenize istediğiniz süre ve sayıda trafik sağlayabilirsiniz.
  • Google tarafından belirlenen arama sonuçları sıralaması, Google tarafından verilen bir hizmet olan AdWords hizmetinden yararlandıktan sonra e-ticaret sitenizi sosyal mecralarda üste çıkarma işlemi için olumlu bir geri dönüş alabilirsiniz.

Web site ve internet sörfü sırasında sayfaların herhangi bir köşesinde yer alan reklamların görüntülenmesinden sorumlu olan Google, bu hizmet sayesinde binlerce firma ve şirkete reklam verebilme imkanını sunuyor.

Blog Reklamları

İnternet ortamında bulunan milyonlarca blog, her gün birbirinden farklı konularda içerik üreterek binlerce kişinin takip ettiği bir mecra haline geliyor. En ünlüleri arasında moda, araba, teknoloji gibi konuların yer aldığı bloglar arasından herhangi birini seçerek, e-ticaret sayfanızın reklamlarını yazılı bir şekilde yaptırabilirsiniz. Belirli bir ücret karşılığında kolaylıkla sağlayabileceğiniz reklam hizmeti sayesinde, e-ticaret sayfanızın reklamlarını yazılı bir şekilde yaptırabilir, aynı zamanda da bloglara göre değişiklik gösteren farklı ziyaretçi sayıları sayesinde, e-ticaret sayfanıza yüksek oranda trafik çekebilme imkanına erişebilirsiniz. Günümüzde hizmet vermeye devam eden ve dünya genelinde en çok okunan birçok blog arasında seçim yapma hakkına sahipsiniz.

E-Ticaret Sitenizi Sosyal Mecralarda Üste Çıkarma

E-Ticaret Sitenizi Sosyal Mecralarda Üste Çıkarma

Global Pazarlama

Global pazarlama stratejileri sayesinde, hem yerli hem yabancı olmak üzere milyonlarca insana ulaşarak müşteri ve ziyaretçi portföyünüzü genişletme imkanına erişmeniz oldukça kolay. Birçok firma tarafından verilen bu hizmet sayesinde, şu gibi avantajlara kolaylıkla erişebilirsiniz;

  • Global pazarlama hizmeti sayesinde yerli ve yabancı müşteri trafiği sağlayabilirsiniz.
  • İhracat yaparak daha fazla müşteri ve gelir imkanı mümkün.
  • Dolar ve euro gibi döviz kurları ile çalışarak gelir beklentilerinizi üst seviyeye çekebilirsiniz.

Bu gibi nedenlerle her gün birçok e-ticaret sitesinin tercih ettiği bir yöntem olan global pazarlama sayesinde, dünya genelinde bir ziyaretçi akınına sahip olabilirsiniz.

Uzmanlardan Destek Alın

E-ticaret veya sosyal platformlar için hizmet veren firmalardan yararlanarak, siteniz için en doğru ve isabetli reklam kampanyaları, SEO çalışmaları ve trafik hakimiyetine kısa süreler içerisinde ulaşabilirsiniz. Bu destek firmaları, pazarlama ve reklamcılık üzerine faaliyet gösterdikleri için birçok web sitesine de hizmet sağlayabildikleri gibi, sıfır seviyesinde trafiğe sahip birçok online web sitesi için farklı yöntemler ile çalışmalarını sağlamaktadırlar.

Ortalama Puan 4.7 / 5. Oy sayısı: 854

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.