Mobil seo için e-ticaret sitesinin düzenlenmesi bazı ölçütler dikkate alınarak yapılır. Dikkat alınacak olan ölçütler ise şunlardır:

  • Site içeriğini mobil seo için uygun bir hale getirme,
  • Mobil sitenin açılma hızı,
  • Responsive tasarımının kullanılması,
  • Görsellerin optimize edilmesi,
  • Kolay bir şekilde anlaşılabilecek olan navigasyon kullanımı,
  • İlgi çeken buton tasarımlarının kullanılması,
  • Mobil pop-up kullanılmalarına yer verilmemesi gibi ölçütlerden yola çıkarak e-ticaret sitesini mobil seo için uyumlu bir şekilde düzenleyebilirsiniz.

e ticaret sitesi için mobil seo

Site İçeriği Planlaması

Mobil seo versiyonlu web sitenizin masa üstünde bulunan içeriklerin hepsinin web sitede yer alması genel anlamda tercih edilen bir şeydir. Bu site içeriklerinin hepsinin kullanımının sağlamış oluğu avantajlar ise şunlardır:

  • Metinler, videolar, başlıklar, alt başlıklar, grafikler, fotoğraflar, fotoğraflar ve tüm benzeri ögeleri mobil sitenizde kullanmanız, sayfaların içerik olarak zengin olmasına yardım edecektir.
  • Görsel etiketlerin ve görsel alt metinlerin kullanımı mobil aramalar için çok fazla önem taşıyor. Bu nedenle web siteniz için de bu görselleri yüklerken, anahtar kelimeleri ve ürün isimlerinizi görselin alt başlığında geçirmeniz, iyi sonuçlar elde etmenize yardımcı olacaktır.
  • Mobil cihazlarda yapılan sesli aramaların popülerleşmeye başlaması da sesli arama sorguları için uyumlu içeriklerin yapılmasını önemli bir hale getiriyor. Bu yüzden de içerik ve sayfa başlıklarınızı sesli aramalar için uyumlu bir hale getirerek, kolayca indekslenebilir bir biçimde hazırlamanız da mobil SEO’nuzu geliştirmenize olanak sağlayacaktır.

Site planlaması yaparken de bu adımları takip ederek bir web sitesi oluşturmak size her açıdan fayda sağlayacaktır.

Mobil Sitenin Açılma Hızı

Mobil seo ile uyumlu bir şekilde hazırlanan web sitelerin hızı, site performansını belirleyen faktörlerden biridir. Web sitenizin ve sayfa geçişlerinin hızlı bir şekilde açılması sitedeki kullanıcı deneyimini fazlasıyla geliştirecek olan faktörlerden biridir. Yavaş bir şekilde açılan sitelerin, kullanıcı deneyiminin olumsuz bir şekilde etkilenmesine ve kullanıcıların siteyi terk etmesine sebep olacağı için de Google bu siteleri alt sıralarda listeleyecektir. Kullanıcıların site içinde fazla bir şekilde tutulmalarını ve sayfayı çok fazla ziyaret etmelerini sağlamak için de hız testleri yaparak web sitenizin mevcut olan içeriklerinin çok değerli olduğunu Google’a gösterebilirsiniz.mobil site açılış hızı düzenlemesi

Responsive Tasarımının Kullanılması

Mobil seo uyumlu Responsive tasarımlarda URL ve site içeriği değişmez, yalnızca tasarımsal açıdan ögeler mobil cihazlara uygun bir hale gelir. İçeriğin ve sayfa URL’nizin değişmemesi de bu sayfaların etkili bir biçimde indekslenmesine yardım edeceği için arama sorgularındaki mevcut olan yerinizi de sağlama alabilme şansına sahip olabilirsiniz.

Responsive tasarımlarda yer alan altyapıya göre de mobil cihazlardaki tasarımı istediğiniz gibi şekillendirerek, ögeleri kaldırabilir ya da boyutlarını değiştirebilirsiniz. Yapılacak olan bu düzenlemeler ise kullanıcıların mobil site içinde daha fazla zaman geçirmesine ve bu şekilde de kullanıcı deneyiminin de artmasına yardımcı olacaktır.

Görsellerin Optimize Edilmesi

Masaüstü sitenizde yer alan görsellerinizi mobil cihazlara uygun bir şekilde optimize etmeniz oldukça önemlidir. Kullanıcı deneyimlerini en iyi bir şekilde sunabilmek için de görsellerinizin mobil cihazların ekranda taşmaması ve çözünürlükleriyle uyumlu bir şekilde olması gerekir. Responsive tasarımları da, sayfa içeriğinin kendisini ve yerini değiştirme fırsatınız olur. Geri dönüşüm sağlayabileceğiniz görsellerinizi de mobil cihazlara uyumlu olarak optimize etmeniz halinde kullanıcı deneyimini de geliştirmiş olacaksınız.

Kolay Ve Anlaşılır Bir Navigasyon Kullanımı

Mobil sitenizi ziyarette bulunan kullanıcıların site içinde rahatlıkla dolaşabilmeleri kullanıcılar açısından çok önemlidir. Kullanıcıların aramış oldukları sayfalara ve ürünlere hızlı bir biçimde ulaşabilmeleri için web sitede navigasyon kullanımına özellikle önem vermeniz gerekecektir.

Navigasyon araçlarını kullanırken, yan taraftan ekrana kayan ve açılıp kapanan menüleri kullanabilirsiniz. Bunun yanında da Ödeme Sayfası,Sepet ve Arama özelliklerini sayfanın hemen üst kısmında bir bantta kullanarak bu sayfalara her sayfadan ulaşılmasını sağlayabilirsiniz.

İlgi Çeken Buton Tasarımları

Site üzerinde geri dönüşümlerinizi artırmak ve kullanıcı deneyimini geliştirmek için de eyleme çağrı butonlarınızı ilgi çekici bir hale getirmeniz çok faydalı olacaktır. Ayrıca buton tasarımlarınızı oluştururken de arka planla zıt bir görüntü verecek ve biraz büyük tasarımlar oluşturacak renkleri kullanabilir ve buton içinde yer alan metin puntolarınızı büyütebilirsiniz. Bu şekilde tasarlanan butonların da göze çarpması ve kullanıcıların bu butonlara daha fazla tıklaması artık daha mümkün bir hale gelecektir.mobil seo düzenleme yöntemleri

Mobil Pop-Up Kullanımından Kaçınma

Mobil SEO’nuzu etkileyen en önemli faktörler arasında olan mobil pop-up’lar, kullanıcı deneyimini fazlasıyla olumsuz etkileyen faktörlerdendir. Masaüstü yapılan tasarımlar için kullanılan pop-up’ları da mobil tasarımınızda pasif bir hale getirmeniz bu deneyimi geliştirmenize de büyük katkı sağlayacaktır.

Google, özellikle de mobilde kullanılan pop-up hakkında kullanıcı deneyimini olumsuz bir yönde etkilediğini düşündüğünde sayfa sıralamasını da kötü yönde etkileyebiliyor. Bu yüzden mobil pop-up kullanımından kaçınmanız size büyük yarar sağlayacaktır.

Uzun Metinleri Ara Başlıklar Veya Listelerle Bölme

Web sitenizde mobil uyumlu seo’lar için uygulayabileceğiniz son adımlar ise şunlardır:

  • Uzun olan metinler, ara başlıklar veya listelerle bölünmelidir.
  • Kullanıcı deneyimini iyi bir hale getirmek adına, site içinde uzun metinleriniz yer alıyorsa da bu metinleri sadeleştirmeniz veya ara başlıklarla bölmeniz çok daha faydalı olacaktır.

Mobil cihazlarda yer alan bu uzun metinler web sitenin çok daha aşağıya doğru kaymasına sebep olacağı için de kullanıcılar tarafından sayfanın terk edilmesine sebep olabilir. Bunun yerine de paragraflardan oluşan metinler değil de ara başlıklarla bölünmüş ve madde halinde listelenen içerikler, kullanıcıların metinleri daha iyi bir şekilde algılamasını sağlayacaktır. Bu sebeple de bu tür noktalara dikkat edilmesi web siteniz için çok daha faydalı olacaktır.

Gelin mobil uyumlu e-ticaret sitelerimizi görmek ve satın almak için için mobil uyumlu e-ticaret sitesi sayfamızı inceleyin, Platinum akıllı e-ticaret paketlerinin sizlere neler sunabileceğini kendiniz görün!

Ortalama Puan 4.8 / 5. Oy sayısı: 1578

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz