Instagram ile Trafiği Artırma ve İşinizi Tanıtma

E-ticaret sitenizi Instagram’da nasıl tanıtacağınızı bilmek istiyor, ancak nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz?
Öyleyse hadi, başlayalım.

e ticaret sitesini instagramdan tanıtma ipuçları

Neden Instagram Pazarlaması?

Instagram, 1 milyardan fazla kullanıcısı olan ağır bir sosyal medyadır.

Basitçe söylemek gerekirse, kullanıcıların resim ve kısa videolar çekmesini (maksimum bir dakika), ardından Facebook, Twitter, Flickr ve Tumblr gibi diğer sosyal ağ platformlarında paylaşmasını sağlayan güçlü bir mobil paylaşım (fotoğraf, video) sosyal ağ hizmetidir. . Genç kuşaklar sözlü iletişimden uzaklaşıyorlar ve genellikle görsel medyada vakit geçiriyorlar.

Şu anda hedef kitlenize ulaşmanız ve Instagram kullanıcılarını işletmeniz için trafiğe, abonelere ve satışlara dönüştürmeniz için bolca fırsat var.

İşletmenizi Instagram’da tanıtmak için kullanabileceğiniz beş Instagram pazarlama ipucuna bir göz atalım:

1. İçeriği Hedef Kitleniz İçin Özelleştirin

Öncelikle görsel bir ortam olarak Instagram, Facebook pazarlama ve Twitter reklamcılık stratejilerinizi tamamlayabilir . Paylaşılabilirliğe ek olarak, fotoğrafların ve çarpıcı grafiklerin ziyaretçileri nasıl çekebileceğini ve satış grafiğinizi yükseltebileceğini düşünün. Dünyanın en popüler markalarının Instagram’da neler yaptıklarına bir göz atın.

Filtre kullanmayı unutmayın . Fotoğraflar genellikle ilk görüşte vasat görünür. Bu nedenle Instagram’ın filtreleme teknolojisi, görüntülerinizi dikkat çeken harika görünümlü fotoğraflara dönüştürmenize olanak tanır. Bu, kullanıcıların harekete geçmesini sağlamanın ilk adımıdır.

Ayrıca, videolar Instagram’da çok yüksek etkileşim oranları elde ettiğinden videolar da oluşturduğunuzdan emin olun.

2. İnsanları Sitenize Akıllıca Yönlendirin

Instagram, fotoğraf altyazılarında (tıklanamaz) veya yorumlarda köprü oluşturmaya izin vermez, ancak biyo bölümünüze bir bağlantı (maksimum 150 karakter) koyabilirsiniz. Çoğu pazarlamacı, bu özelliği, işletme ana sayfalarına veya mevcut pazarlama kampanyalarının açılış sayfasına bağlamak için kullanır.

Bir URL’yi bir resme yerleştirmeyi seçebilirsiniz ancak ziyaretçileri biyografinizin tıklanabilir bağlantısına yönlendirmek daha iyidir. Instagram ile ücretli reklam kullanmaya karar verirseniz , tıklanabilir bağlantılara sahip olabilirsiniz.

Instagram’ın aşağıdakileri oluşturmak ve kitlenizle etkileşim kurmak için harika bir platform olmasına rağmen , e-posta listenizi oluşturabilmeniz ve olası satışlar oluşturabilmeniz için insanları web sitenize çekmek istediğinizi unutmayın .

3. Metin Açıklamalarını Sınırlayın

Instagram, Twitter gibi yayınlarınızı bir karakter sınırlaması getirmez. Ancak, görüntülerin öne geçmesine izin vermek sizin yararınıza olacaktır. Ayrıca, daha kısa Facebook ve Twitter mesajları daha fazla trafik ve etkileşim çektiğinden, Instagram kitlenizin bu eğilimi azaltması muhtemel değildir.

Bununla birlikte, anlamlı altyazılar tamamlayıcı bilgiler sunabilir ve katılımınızı, dönüşüm oranınızı artırabilir. Altyazılarınızı kısa ve etkili tutun veya daha uzun form gönderileri yazmayı planlıyorsanız en azından en önemli bilgileri yazının en üstünde tutun. Çoğu kişi fotoğraflarınızın hemen altında olanları okuyacak, ancak daha az takipçi metni kesilen yazıyı okumak için genişletecektir.

4. Katılım Fırsatlarını En Üst Düzeye Çıkarın

Hashtag’lerle denemeler yapın. Doğru hashtag’leri seçmek bir bilim dalı değildir, bu nedenle nişinizdeki diğer kişilerin ne kullandığına bakın ve genellikle ilginç kelime seçenekleri sunan üretken blogculara danışın.

Kendi pazarlama çabalarınız için cazip fotoğraflar ve öğretim noktaları sunan kişileri takip edin. Web sitenizdeki kişileri ve bültenleri Instagram’da olduğunuzu bildirmeyi unutmayın! Instagram ‘Takip Et’ düğmeleri ekleyin veya orada içerik sunduğunuz abonelere düzenli aralıklarla hatırlatıcılar gönderin. Kitlenize ne kadar çok yere ulaşırsanız (e-posta, Facebook, Twitter vb.) Mesajınızı görme ve gerçekleştirmelerini istediğiniz işlemleri yapma şansınız o kadar artar.

5. Sürekli Test ve Takip

Instagram yenilikleri ve politika değişiklikleri için gözlerinizi ve kulaklarınızı açık tutun. Yeni seçenekleri test ederek performans verimliliğiniz daha fazla ziyaretçi tarafından iyileştirilebilir ve fark edilebilir.

Diğer sosyal medya sitelerinde olduğu gibi Instagram, performans izleme konusunda size yardımcı olan analitik araçlar sunar. Gönderdiğiniz fotoğraflarda ve görüntülerde ayarlamalar yapmak için sonuçları kullanın. Dikkate alınması gereken faktörler şunları içerir:

  • Instagram fotoğrafları yayınlamak için en iyi zamanlar
  • Gönderileriniz için uygun sıklık
  • Farklı hashtag’lerin başarı oranı
  • Altyazılardaki en iyi altyazılar ve en iyi eylem kelimeleri
  • Farklı kampanyaların harekete geçirici mesaj (CTA) dönüşüm oranları

Sonuç

Instagram, modern, mobil, görsel İnternet için ana bayrak taşıyıcılarından biridir. Apple App Store’dan ücretsiz olarak indirebilir veya Google Play’den indirebilirsiniz. ‘Yakala ve Paylaş’ tercih edilen sosyal medya sloganı olmak zorunda. Aslında, çoklu platform paylaşımı, yeni başlayanları uzmanlara dönüştüren hızlı, verimli bir yükleme deneyiminin küçük bir kısmı sayesinde harika bir şirket yeniliği.

Instagram ile ilgileniyorsanız, Facebook, Twitter, Pinterest ve LinkedIn gibi popüler konuları kapsayan tüm sosyal medya pazarlama makalelerimize göz atmak isteyeceksiniz .

Ayrıca, içerik pazarlama çabalarınızı artırmak için Instagram’da da ücretli reklamlar yapmayı düşünebilirsiniz .

Elbette tüm bunları uygulayabilmeniz için size en uygun e-ticaret paketi ile yapmanız mümkün. Siz de bu gün kendi işinizin patronu olabilirsiniz.

Yazımıza yorum yapabilir, puan verebilir ve sevdiklerinizin de bu bilgilerden faydalanabilmesi için aşağıdaki sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Unutmayın, bilgi paylaşınca çoğalır.

Online satış yapmak için online satış sitesi sayfamızı inceleyerek, Platinum akıllı e-ticaret paketlerinin sizlere neler sunabileceğini kendiniz görün!

Ortalama Puan 4.8 / 5. Oy sayısı: 3623

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz