E-ticaret sitenizde ürün açıklamaları mutlaka kullanıcı odaklı olarak yazılmalıdır. Ürün açıklamalarını, müşterileri etkileyici bir biçimde yazmanız müşterinizin ürününüzü satın alma olasılığını büyük oranda etkileyecektir. İmla kurallarına özen göstererek ve hedef kitlenize göre bir dil kullanarak ürün açıklamalarını yazmanız siteniz için çok önemlidir.

E-Ticaret sitelerinde yer alan ürün açıklamaları mutlaka ürün hakkında kısa ve anlaşılır yazılar olmalıdır. Bunun aksine satış odaklı olarak yazacağınız açıklamalar sitenize herhangi bir katkı sağlamayacak ve kullanıcıların güvensizliğine sebep olacaktır. Bu nedenle, kullanıcılar için ürün açıklamalarını daima ürünü tanıtan özgün cümlelerle hazırlamanız gerekecektir. Platinum hazır e-ticaret temaları ile ürün açıklamalarına en başarılı şekilde yer verebilirsiniz.

e ticaret ürün açıklamaları

Ürün Kimlerin Hangi Sorunlarını Çözüyor?

Ürün açıklaması yazarken müşterilerin ilgisini çekebilmek adına ürünün, müşterilerin hangi sorunlarına cevap verdiğini onlara anlatmalısınız. Ayrıca bu ürünün de hangi müşteri grubuna yönelik çözümler sunduğunu da belirtmelisiniz.

Ürünün Tarihi Ve Üretim Şekli

Ürün açıklamaları yaparken ürünün tarihinden de bahsedebilirsiniz. Açıklamalarda verilen bu bilgi ürünün yeni veya eski olduğunu müşterilere göstermenize yardımcı olur.

Bunun yanında ürünün ne şekilde üretildiğini ve üründe kullanılan materyaller hakkında kısa bir bilgi de verebilirsiniz. Ürünün nerede üretildiğini ekleyerek de tüketicilerin almış oldukları ürünün kalitesini görmesini sağlayabilirsiniz. El yapımı veya özel olarak üretimi yapılan ürünlerde bu açıklamaları paylaşmanız, müşterilerin satın alma kararlarında önemli bir rol oynar.

E-Ticaret Sitenizde Ürün Açıklamaları Nasıl Olmalıdır?

E-Ticaret Sitenizde Ürün Açıklamaları Nasıl Olmalıdır?

Ürünün Zaman İçerisindeki Gelişimi

Ürün zaman içerisinde güncellemeye uğradıysa ve yeni olan bir versiyonu da piyasaya sunulduysa eğer bunu da tüketiciler ile paylaşabilirsiniz. Ürün üzerinde yapılmış olan geliştirmeleri ve daha önce yapılan versiyonlara kıyasla yeni olarak eklenen özellikleri de tüketicilerle paylaşabilirsiniz.

Ürünün Popüler Kültürdeki Yeri

Ürünün ne oranda bir popülariteye sahip olduğunu da ürün açıklamalarında tüketicilerle paylaşabilirsiniz. Çoğu tüketici, diğer tüketicilerin kullanmış olduğu ve belirli bir popülariteye ulaşmış olan ürünleri tercih ederler. Bu durum da popüler ürünlerin çok daha kolay bir şekilde satılmasını sağlar. Bu nedenle de ürün açıklamalarında ürününün ne oranda bir popülaritesi olduğunu belirtebilirsiniz.

Ürünün Dönemlik Veya Özel Gün Kullanımları

Bazı ürünler, belli özel günlerde veya belli sezonlarda kullanılabilir. Ürünlerin bu tip özelliğini de müşterileri bilgilendirmek amacıyla ürün açıklamalarında yazabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse yaz döneminde kullanılacak olan kıyafetler için bu kısa bilgiye yer verebilirsiniz.

Teknik Özellikler

Özellikle elektronik ürünlerde satışa sunulan ürünlerin teknik özellikleri de ürün açıklamalarında belirtilmelidir. Müşteriler ürünün içeriğini görmek amacıyla bu teknik özelliklere dikkat ederek, diğer ürünler ile kıyaslayacaklardır. Bu sebeple ürün sayfalarınızda ürünün teknik özelliklerinden kısaca bahsetmeniz gerekecektir.

Ürünün Nasıl Kullanıldığı Ve Kullanım Alanları

Ürünle alakalı müşterilerin gözünde bir resim canladırmak amacıyla ürünün kullanım alanlarını ya da nerede nasıl kullanıldığına dair ürün açıklamalarında kısa bilgiler vermelisiniz. Bu bilgilerden bahsederken de şu adımları izlemelisiniz:

  • Hangi şartlarda bu ürününün kullanılacağını,
  • Üründen ne şekilde daha iyi bir verim alınabileceğini
  • Önerilen kullanım koşullarını mutlaka ürün açıklamalarında dile getirmelisiniz.

Diğer Ürünlerden Farkları

Birçok ürünün piyasada çeşit çeşit muadilleri bulunur; fakat bir üründe yer alan özelliklerden bazıları diğer ürünlerin içeriğinde bulunmayabilir. Ürün açıklamalarına yazılarınızda yer verirken yapabileceğiniz çalışmalardan bir tanesi de rakip firmaların üretmiş olduğu ürünlerin içeriğinde olmayan özellikleri bu sayfada açık bir şekilde belirtmektir.

Sitenizde satışa sunduğunuz ürünün rakip firma ürünlerden farklarını belirtmeniz, tüketiciye sunmuş olduğunuz ürünün daha fazla ön plana çıkmasını sağlarken aynı zamanda tüketicinin de ürüne karşı kafasında oluşan fikirlerini değiştirmesine yardımcı olur.

Ürün Açıklamalarında Kaçınılması Gereken Kelimeler

Ürün açıklamalarında bütün metin yazarlarının genel olarak kaçındıkları bazı sözcükler vardır. Bu sözcüklere ürün açıklamalarında sıklıkla yer verdiğinizi düşünüyorsanız, başka alternatif terimler kullanmanızda büyük fayda vardır. Ürün açıklamalarında kesinlikle yer verilmemesi gereken kelimelerden ise şu şekilde bahsedebiliriz:

  • Müşterinize asla satın al demeyin. Bunun yerine alacağını varsayan bir cümle kurun.
  • Aslında gibi kelimeler ürün açıklamalarında sadece boşluk doldurur. Bu nedenle bu tür kelimelere yazılarınızda yer vermenize gerek yoktur.
  • Müthiş veya güzel gibi kelimelere de ürün açıklamalarında yer vermeyin. Çünkü tüketiciler ürünün güzel olup olmadığına dair kararları kendileri vermelidir.
  • Sadece kelimesini sıklıkla kullanırsanız marka imajınızı aşağı çekebileceğiniz gibi çok ya da belki gibi kelimelerin kullanımıyla da net bir görüntü elde edemezsiniz.

Tüm bu gereksiz kelimelerden sıyrılarak ürün açıklamalarında kısa ve net bilgilerden bahsetmeniz her zaman daha doğru olacaktır.

E-Ticaret Sitenizde Ürün Açıklamaları

E-Ticaret Sitenizde Ürün Açıklamaları

Arama Motoru Optimizasyonu

Çoğu kullanıcı, ürününüze ulaşmak için arama motorlarını tercih edecektir. Bu sebeple, ürün hakkındaki yazılarınız arama motorları adına optimize etmeniz çok önemlidir. Fakat, ürün açıklamalarınıza yer verirken yazılarınızın hedef kitleniz adına olup olmadığını ve arama motorlarını hedeflemediğiniz konusunda emin olun. Ürün açıklamalarını, arama motorlarına göre optimize ederken şunlara dikkat etmeniz gerekecektir:

  • Kopya metinlerden oluşmayan,
  • Sektörel terimler içermeyen,
  • Anahtar sözcüklerinizin eş anlamlılarını içeren,
  • Kullanıcılarınızın ihtiyaç duyabileceği bilgileri sade, açık ve net bir şekilde anlatan ürün açıklamaları yeterli olacaktır.

Bunun yanında anahtar kelimelerinizi başlıklarda ya da alt başlıklarda kullandığınızdan da emin olun.

Dikkat Çekici Metin Yapısı

Günümüzde internet kullanıcılarının %80’i kadarı web sitesi üzerinde yer alan her sözcüğü okumadan hızlı bir şekilde sayfayı tarıyor. Bu nedenle hızlıca incelenebilir bir içerik oluşturun ve bunu yaparken de şu adımları izleyin:

  • Alt başlıklar kullanın.
  • Okunması kolay olan büyük yazı tipine yazılarınızda yer verin.
  • Ürününüzün temel özellikleri ve avantajlarını da maddeler halinde belirtin.
  • Yazılarınızda görsellerden büyük ölçüde yararlanın.

Ürün açıklamalarında bu tip aşamaları kullanarak yazınızı daha dikkat çekici bir hale getirebilir ve e-ticaret iadelerini azaltmak yolunda mesafe katetmiş olursunuz. Ürün açıklamaları ziyaretçilerinizi alıcılara dönüştürmek için kullanabileceğiniz en etkili yollardan biridir.

Ortalama Puan 4.8 / 5. Oy sayısı: 1323

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.