Teknolojinin ticarete hâkim olduğu günümüzde tüm ürün satışları artık e-ticaret siteleri üzerinden satılmaktadır. Bu pazarlama ağı ile bazı e-ticaret devlerinin sitelerinde açacağınız mağazalarla satışlarınızı daha fazla artırabilmektesiniz. Teknoloji, gelişim, entegre hizmetler ve inovasyonel süreçlerle dijital platformda markalaşan firmalar çoğu zaman aynı ürünün birden fazla satıcı tarafından pazarlanması ile rekabete girmektedir. Böyle rekabet gerektiren durumlarda firma farklılığı adına ürün resimleri önem teşkil eder. Peki e-ticaret sitenizde etkili ürün fotoğraflarının olması neyi etkiler?

e ticaret sitelerinde ürün fotoğraflarının etkisi

E-ticaret sitesi faaliyetlerini, hizmet ve ürünlerini detaylandırmalı. Teslimat, kargo bilgileri ve sipariş yönetim sistemi doğru ve nitelikli olmalıdır. Bunun yanı sıra müşteri ile iletişim anlık ve hızlı cevap şeklinde hizmete yönelik olmalıdır. Müşteri ihtiyaçlarının doğru tespiti, şikâyet, bildiri, müşteri yorumu, puanlama sistemi gibi faktörler göz önünde bulundurulmalıdır. Stok yönetimi takibinin sürekli yapılması müşteriye doğru bilginin aktarılmasını sağlayacaktır.

Markalaşma Sürecinde E-Ticaret

Markalaşmak her firmanın hayal ettiği bir durumdur. Bu süreç için emek verilmesi gerekir. Eski yöntemler kadar yüksek bütçeli ve uzun bekleyişlere dayalı bir sistem olmayan e-ticaret, tek bir site ile sınırlarınızın dışına çıkmanızı sağlıyor.Markalaşma Sürecinde E-Ticaret

E-Ticaret Sitesinde Ürün Fotoğraflarının Önemi

Müşteriye yönelik satışı yapılan ürün ve hizmetlerin en dikkat çekici tarafı görselleridir. Pazarlanan ürün ne olursa olsun fotoğrafları rakip firmaların ürünlerinden fark yaratacak şekilde olmalıdır. Aynı ürün bazı firmalarda daha çok satılır. Bunu en önemli sebebi ise pazarlama biçimidir. Pazarlama biçimi aslında bir ürünü farklı bakış açısıyla ve özellikleriyle sunmak, müşteriyi yanıltmadan kendisi için yararlı olduğu düşüncesini empoze etmektir.

Ürün fotoğrafları;

  • Profesyonel çekim olmalıdır.
  • Temsili resim olmamalıdır.
  • Gerçeğini yansıtmalıdır.
  • Detay ve özellik açıklamasıyla örtüşmelidir.

Doğal resimler arasında müşteri resimleri izin alınması halinde etkili bir yöntemdir.

Bu bilgiler ışığında o zaman e-ticaret sitenizde etkili ürün fotoğraflarının olması neyi etkiler? Bu sebeple müşterilere sunulan görsellerin temsili değil gerçek resimlerden oluşmasına özen gösterin.

Kullanılacak Fotoğraflarda En Önemli Faktörler

Gerçek resimleri kullanacağınız ürünün görselde güzel olmasına dikkat edin. Arka fon, ışık, mekân gibi faktörler ürünün kendisini göstermesini sağlar. Ürünler bazen kıyafet gibidir, kimi insanın üzerinde sönük kalır kimi insanın üzerinde parlar. Böyle durumlar pazarlayacağınız ürüne verdiğiniz değerdir. Müşteri tarafından beğenilen ürünün tüm stokları kısa sürede satılabilir ya da uzun süreler alıcısını bekler.

E-Ticaret Sitesinde Fotoğraflar Neyi Etkiler?

Müşterilerin bakış açısında e-ticaret sitenizde etkili ürün fotoğraflarının olması neyi etkiler? Müşteri alım yaparken birçok faktör üzerinde durur.

Bunlar;

  • Marka
  • Sunum
  • Hedef kitle
  • Yorumlar
  • Puanlama
  • Teslimat hızı
  • Sorularına hızlı yanıt alabilme
  • Ürünün satış adeti
  • Memnuniyet
  • Firma bilgilerine ulaşım
  • Değişim ve iade imkânı
  • Satış sonrası hizmet
  • Tavsiye
  • Fiyat

Bütün bu faktörleri hızlı bir şekilde filtreleyen tüketici alternatif ürünleri, aynı ürün karşılaştırmasını, kıt olup olmaması ile ilişkilendirerek yorum yapar. Satın alma sürecinde hızlı hareket etmeyen tüketici özellikle stokları sürekli tükenen sınırlı ürünlere daha çok rağbet gösterir ve hızlı alım yapar. Bunun nedeni psikolojik düşünmeden tüketici alımıdır. Anlık stok azalmaları ve alımlar ürünün tükenme psikolojisini müşteriye yansıtır. Bazen güzel olmayan bu ürün düşünme kısıttı sonrası hızlı alım olarak müşteriye döner.E-Ticaret Sitesinde Fotoğrafların Etkileri

E-Ticaret Sitesine Ürün Resmi Nasıl Hazırlanmalıdır?

E-ticaret sitenizde kullanacağınız ürünleri belirleyin. Sektör ve kullanım alanına göre profesyonel ve hedef kitleye hitap edecek şekilde fotoğraflayın. Işık fotoğrafta önemlidir. Fakat kullanılacak filtre ve ışıklar ürünün rengini yanıltacak boyutta olmamalıdır. Hiçbir şekilde müşteri teslim aldığında şok yaşamamalıdır.

Bu durumlar size olumsuz yorum olarak geri dönecek ve diğer muhtemel müşterilerinizi kazanmadan kaybetmenize sebep olacaktır. Fotoğraf çektiğinizde boyut gerçeğe yakın olmalıdır. Birçok kişinin en çok karşılaştığı sorunlar boyutla ilgilidir. Özellikle dünya pazarında çalışan e-ticaret sitelerinden alınan bazı ürünler büyük gözüktüğü halde, bozuk para boyutunda gelebilmektedir. Ürün detay açıklamasında boyutu belirterek olumsuz yönde etkilenmemiş olursunuz.

E-Ticaret Sitesine Ürün Fotoğrafı Kaç Adet Koyulmalı?

Bir ürün içi koyacağınız resim istediğiniz gibi web sitenize uygun olarak konulur. Bir ürün için ne kadar fazla farklı açıdan çekilmiş fotoğraf koyarsanız o kadar başarılı olursunuz. Örneğin; bir kıyafeti ön, yan, arka, detay, her bedende duruşu ve yakından görünümünü sitenize eklediğinizde müşterinin aklında hiçbir soru işareti bırakmamış olursunuz. Önemli olan müşteriyi yanıltıcı, kandırmaya yönelik tüm kötü niyetten uzak olarak hareket etmektir.

Unutmayın ki insanları en fazla bir kez yanıltabilirsiniz. Her yanılttığınız kişi kendi yakınlarını ifade eder. Bu durum tavsiye için de geçerlidir. İşinize vereceğiniz önem ile karşılığını aynı değerde almanız mümkün. Ürünlerinizin çeşitliliği, detay ve görselleri bu nedenle önemlidir. Fotoğraflar için bu konuda çekim yapan uzman kişilerden destek almalısınız.

Ortalama Puan 4.7 / 5. Oy sayısı: 2152

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.