Günümüzde sunduğu avantaj nedeni ile firmalar tarafından en çok tercih edilen satış yöntemi olan e-ticaret, her geçen gün artan internet kullanımı nedeni ile cazip bir hale gelmeye devam ediyor. Ancak e-ticaret sistemini tercih eden ve sitesine daha fazla müşteri potansiyeli çekmek isteyen birçok kişi, ”E-ticaret siteniz için yapmanız gereken tutundurma çalışmaları” araştırmalarına devam ediyor.

e ticaret sitesi tutundurma çalışmaları

Reklam ve Tanıtım

E-ticaretin en önemli aşamalarından biri de, açılan e-ticaret sitelerine müşteri akışını sağlamaktır. Bu sayede firma veya şirket uzun vadede daha çok satış yaparak kar oranlarında yüksek bir patlama yaşayabilir.

E-ticaret siteleri için birbirinden farklı birçok reklam türleri bulunmaktadır. Bu iş için özel olarak hizmet veren birçok reklam firması bulunduğu gibi, firma tarafından tercih edilen reklam kampanyaları sayesinde de istenen müşteri trafiği e-ticaret sitelerine yönlendirilerek yüksek satış rakamlarına ulaşılabilmektedir.

Güvenli Ödeme Yöntemleri

Günümüzde birçok insan e-ticaret veya internetten alışveriş seçeneği ile ürün alımlarını gerçekleştirdiği gibi, büyük bir kesim ise internetten alışveriş yaparken güvensizlik hissedebilmektedir.

E-ticaret siteniz için yapmanız gereken tutundurma çalışmaları kapsamında oldukça önem teşkil eden bu durum için e-ticaret sitelerinin en çok tercih ettiği güven sağlama yöntemi ise, bilindik ve güvenilir ödeme alt yapılarını tercih etmektedir. Güvenli ödeme alt yapıları arasında şunlar bulunur;

  • MasterSS
  • PayPall
  • VISA
  • BKM

Bu ödeme alt yapıları; global çerçevede hizmet veren ve uzun yıllardır en çok tercih edilen ödeme seçenekleri arasında bulunur. Günümüzde internet alışverişini tercih eden kesimin %98.7’si gibi bir oran, bu ödeme alt yapılarından herhangi birini tercih ederek kullanımını gerçekleştirir. Bu nedenle hem daha farklı alternatifler sunmak, hem de güvenli bir alışveriş ortamı yaratmak için, bu firmalardan birkaçıyla çalışmak oldukça büyük bir önem arz eder.

İndirim ve Kampanyalar

Birçok alışveriş kullanıcısı, internet üzerinde satışlarını gerçekleştiren birçok e-ticaret sitesinin dönem dönem gerçekleştirdiği kampanyaları sıklıkla takip etmektedir. Bu kampanyalar, alıcı tarafına oldukça büyük avantajları beraberinde sunarken, aynı zamanda siteler için de satış rekorlarının kırıldığı dönemleri gösterir.

Platinum e-ticaret paketleri ile ürünlerinize dönemlik ve tarih aralıklı kampanyalar sunabilirsiniz.

E-ticaret siteniz için yapmanız gereken tutundurma çalışmaları içerisinde büyük başarı sağlayan yüksek avantajlı indirim ve kampanyalar, e-ticaret sitelerinin grafikte en yükseklere çıktığı dönemler olduğundan; yeni kurulan veya istenen müşteri trafiğine sahip olamayan e-ticaret siteleri, müşterilerine özel indirim ve kampanyalar düzenleyerek ve bu kampanyaları doğru bir reklam stratejisi ile pazarlayarak oldukça yüksek müşteri potansiyeline kolaylıkla ulaşabilmektedir.

SEO Çalışmaları

SEO çalışmaları, e-ticaret sitesi ve diğer tüm web sitelerinin arama motorlarında bulunabilirliğine etki eden en önemli çalışmalardan biridir. Uygun bir SEO çalışması yapmak, size ulaşmak isteyen potansiyel müşterilerinize veya sunmuş olduğunuz ürüne talep eden bir müşteri kitlesine kolaylıkla ulaşabilmenizi sağlar.

SEO çalışmalarını başarılı bir şekilde tamamlamak; Google, Yandex gibi arama motorlarında yapılan potansiyel müşteri aramalarında, ürün veya firmanızın en üst seviyelerde bulunabilirliğe ulaşmasını sağlayarak uzun vadede firmanızın başarı oranını etkileyen ana faktörler arasında yer alır. Günümüzde SEO çalışmasını doğru bir şekilde gerçekleştirmeyen hiçbir web sitesi, arama motoru aramalarında başarılı bir sonuca ulaşamamaktadır.

E-Ticaret Siteniz İçin Yapmanız Gereken Tutundurma Çalışmaları

E-Ticaret Siteniz İçin Yapmanız Gereken Tutundurma Çalışmaları

Google Adsense

E-ticaret sitelerinin de arasında bulunduğu milyonlarca web sitesine hizmet vermek amacı ile kurulmuş olan Google Adsense sistemi, web sitelerinin başarılı bir reklam politikası izleyebilmesi adına hizmetlerine devam eden bir Google sistemidir. Bu sistemin web sitelerine şu gibi avantajları bulunur;

  • Google Adsense sayesinde Google üzerinde birçok web sitesi reklamı verebilirsiniz.
  • Direkt olarak Google tarafından yönetilen reklamlar, siteniz için oldukça yüksek trafik değerlerini sağlar.
  • Reklam kampanyasının günü ve toplam hedeflenen trafik gibi bilgileri seçebilme olanağı sağlanabilir.
  • Adsense tarafından web site sahiplerine ulaşan istatistikler ile; müşterilerin cinsiyet, yaş, konum, eğitim seviyesi, tercih ettiği ürün benzerlikleri gibi birçok ekstra istatistiğe ulaşabilmeniz mümkün.

Bu gibi avantajları nedeni ile her gün binlerce web site sahibi tarafından hizmet veren Google Adsense, e-ticaret siteniz için yapmanız gereken tutundurma çalışmaları içerisinde e-ticaret siteleri için de bulunulmaz bir dönüm noktası yaratabilmektedir. Satış ve alışveriş gibi konular üzerinde olan etkisi, birçok e-ticaret sitesi tarafından denenip başarılı sonuç alınabilmiştir.

Mobil Cihazlarla Entegre

Ünlü e-ticaret sitelerinin en çok tutulma sebeplerinden biri de, kullanıcılarının mobil telefonu üzerinden rahatlıkla alışveriş yapabilmesi adına sunduğu imkanlar olarak görülmektedir. İnternet kullanımının büyük bir oranına sahip olan mobil cihazlar, her gün milyonlarca kişinin internet üzerinde gezinmesine, araştırmasına ve alışveriş yapmasına imkan sağlamaktadır.

Bu nedenle e-ticaret sitenizin mobil cihazlar ile uyumlu bir şekilde çalışması, kullanıcı deneyimini de en stabil hale getireceği için; internet üzerinde satış yapan tüm web siteleri için zorunlu hale gelen bir yöntem olarak bilinmektedir. Mobil uyumlu responsive tasarımlarımızı https://www.hazirticaretsitesi.com/e-ticaret-temalari/ sayfamızdan inceleyebilirsiniz.

Altyapı Denetimleri

E-ticaret sitelerinin uzun vadede başarıya ulaşmalarının arkasındaki en önemli sebeplerden biri de, alt yapı denetimleridir. Reklamlar, kampanyalar ve gerekli teknik yardımlar sayesinde hedeflediğiniz müşteri potansiyeline ulaştıktan sonra mutlaka uygulamanız gereken bir görev olan alt yapı denetimleri; sitenizi ziyaret eden kullanıcıların site içerisinde yaşadığı zorlukların engellenmesini sağlar.

Site içi mesajlaşma, ödeme sırasında yaşanan aksaklıklar, müşteri geri dönüşlerine sağlıklı ulaşım gibi binlerce detayı içine alan alt yapı sistemini düzenli olarak denetlemek, ulaştığınız potansiyel müşteri kitlesini e-ticaret sitenizde düzenli müşteriye dönüştürme imkanını size sağlar.

Ödeme ve Kargo Çeşitliliği

İnternet ortamında birbirinden farklı hizmetler sunan binlerce e-ticaret sitesi kullanıcılarına hizmet vermektedir. Potansiyel bir rakip olan bu siteler, e-ticaret sitenizden daha iyi bir hizmet sunduğu takdirde siteniz her geçen gün müşteri kaybetmeye başlar.

Bu kaybı önlemek amacı ile yapılması gereken en önemli detaylardan biri ise, ödeme ve kargo çeşitliliğidir. Bu değişkenlerin birden fazla çeşit sağlaması daha fazla müşteriye ulaşma şansını size verirken, aynı zamanda daha fazla kişiye satış yaparak kar oranınızı her geçen gün büyütebilirsiniz.

Ortalama Puan 4.9 / 5. Oy sayısı: 485

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.