Ticaretin her alanında en önemli başlangıç noktası müşteri portföyü oluşturmaktan geçer. Sonraki adım ise edinilen bu müşterilerin sadakatinin devam ettirilmesinin sağlanmasıdır. Sadık müşteriler için sattığınız ürününün güvenirliği çok önemlidir. Bunun yanı sıra müşterilerinizin size ve ürününüze duyduğu merak daima canlı tutulmalıdır.

e ticaret sitesi posta pazarlaması

Ticarette Değişen Alışkanlıklar

Eskiden bildiğimiz veya alışık olduğumuz offline yani yüz yüze ticaret yerini online ticarete bırakmıştır. Bu yeni dünyada müşterilerinize ulaşmak artık sizler için çok daha kolaydır. Ulaşılan bu müşterilerin sizdeki devamlılığını sağlamak ve referans sistemi ile size yeni müşteriler kazandırmalarını sağlayabilmek için kullanabileceğiniz birkaç taktik vardır.

  • Müşteri memnuniyeti
  • Ulaşılabilir müşteri hizmetleri
  • Yönetilebilir sipariş süreçleri
  • Kolay iptal ve iade süreçleri
  • Kullanıcı dostu ve anlaşılabilir site içeriği
  • Kaliteli kargolama
  • Her basamakta yalın ve doğru bilgilendime

Bunlar gibi basit ama müşteriler üzerinde oldukça etkili olabilecek yöntemleri ne kadar doğru uyguladığınız ile doğru orantılı olarak satışlarınız da artacaktır.

E-Ticarette E-Mail Pazarlaması

İşin içindeki olan insanlar bu süreci E-Mailing olarak adlandırmaktadır. Mevcut müşterilerin siteye üye olması ile birlikte veri tabanına kaydettikleri bazı bilgileri e-ticarette oldukça işe yarayacaktır. Aynı zamanda üyeliksiz alışveriş seçeneklerinde bile sipariş takibi vb. konular için zorunlu olarak istenebilen;

  • Ad / Soyad
  • Açık adres
  • İletişim numarası
  • E-Mail adresi
  • Doğum Tarihi
  • Cinsiyet

gibi veriler ile ileriye dönük ve çok düşük bütçeli reklam çalışmaları ticaretinize pozitif yönde katkıda bulunacaktır.

Peki, Nasıl Olacak?

Buradaki en önemli nokta doğru zamanda doğru kişiye ulaşabilmektir. Örneğin; babalar günü, anneler günü, sevgililer günü, yılbaşı, dini bayramlar gibi özel günlerde veri tabanınızdaki kişilere toplu elektronik postalar atmak markanızın ve ürünlerinizin sadece hatırlanması için bile oldukça etkili bir yöntemdir.

Eğer kişilerin daha nitelikli bir kurgu geliştirdiyseniz ve kendilerinin veya yakınlarının doğum günleri, evlilik yıldönümleri gibi daha özel bilgilerine erişebildiyseniz bu yöntemi kişiye özel e-posta içerikleri hazırlayarakta kullanabilirsiniz.

Şöyle düşünelim. Bir siteye üye oldunuz. Alışveriş yaptınız. Siparişinizi teslim aldınız ve gelen üründen oldukça memnunsunuz. Tekrar alışveriş yapmaya ihtiyaç duyana kadar tekrar o siteye girmeniz ve neler değişmiş diye göz atmanız biraz zor bir ihtimaldir. Fakat satıcı sizin doğum gününüzde kayıtlı e-mail adresinize bir mail gönderiyor.

‘ Merhaba Ahmet,

Doğum günün kutlu olsun. Seni özledik ve ilgini çekebileceğini düşündüğümüz bir kaç ürünü incelemen için link gönderiyoruz.

En kısa zamanda tekrar görüşmek üzere.

Sevgiler

X ‘

Gönderilen mail oranına göre siteye alacağınız trafik %30 civarlarında kalsa ve bunlardan sadece 2 tanesi satışa dönse bile çok düşük bütçe ile bu oranı yakalamış ve kar elde etmiş olacaksınız.

Ya da daha geniş bir açıdan düşünelim. Yılbaşı gibi hemen herkesin kutladığı özel bir güne 1 hafta kala veri tabanınızda kayıtlı tüm e-mail adreslerine gönderdiğiniz bir e-posta içeriği ile ulaştığınız kişi sayısını arttırabilir ve aynı oranda satışa dönen ziyaret sayınızı da arttırmış olabilirsiniz.

‘ Merhaba,

Bir yılın daha sonuna birlikte geldik. Bu yeni yılda da sizin ve sevdiklerinizin mutluluğu bizim için çok önemli. Sizden aldığımız geri bildirimlerle kendimizi geliştirerek sizlere hizmet etmeye devam ediyoruz.

Mutlu yıllar!

X ‘

E-Ticaret Siteniz İçin E-Posta Pazarlamasının Önemi

E-Ticaret Siteniz İçin E-Posta Pazarlamasının Önemi

Bu iki içerikte de kendinizi hatırlatmış ve biz hala buradayız bir göz atın demenize gerek kalmadan akıllarda farkında olmadan yer etmiş ve en basit düzeyde bir e-marketing çalışması yapmış oluyorsunuz.

E-Maillerinizin Oranını Arttırmak İçin Yapabilecekler

Hemen hepimiz aldığımız bir çok e-postayı okumadan siliyoruz. Bunun bir çok nedeni olabilir. Aynı adresten çok sık e-posta almak, içeriklerin ilgi çekici olmaması, içeriklerin güvenli gözükmemesi, yanlış zamanda yapılan gönderimler, e-mail listenizin güncel olmaması (kullanılmayan veya yanlış verilmiş e-mail adresleri), spam mailler göndermek gibi bir çok başlığı birlikte değerlendirmek gerekir.

Veri tabanınızdaki e-mail adreslerini kategorilere ve gruplara ayırarak işe başlayın. Ve doğru zamanda doğru kişilere ulaştığınıza emin olun.

Kadınlar gününde sadece cinsiyetini kadın olarak belirten müşterilere ulaşmak gibi çokta karmaşık olmayan senaryolar işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

Gönderdiğiniz e-postaların ilk göze çarpan yeri başlık kısmı olacağı için çok uzun olmayan, açıklayıcı ve ilgi çekici içerikler oluşturduğunuzdan emin olun.

E-Ticarette Mailing Yönetimi ile Satışlarınızı Arttırabilirsiniz

Toplu E-posta gönderiminin online satışları arttırmada sosyal medya reklamlarından çok daha etkili olduğu bilinen bir gerçektir.

Müşterilerinize belirli aralıklarla gerçekleştirdiğiniz değişimler hakkında bilgilendirebilirsiniz. Ürünleriniz hakkında özet içeriklerden oluşan mailler veya önceden hazırladığınız e-bültenleri gönderebilirsiniz.

Müşterilerinizin özel günlerinde mail yoluyla onlara özel belirlediğiniz indirim kuponları, çekler sunarak sitenize çekebilirsiniz. Bir süredir sitenizi ziyaret etmeyen müşterilerinize indirim haberleri ile ilgili içerikler göndererek alışveriş yapmalarını sağlayabilirsiniz. Satış odaklı gözükmeden müşterilerinizle bazı blog yazıları veya online içerikler paylaşabilirsiniz.

E-Postaların Hangi Cihazlarda Daha Çok Açıldığını Keşfedin

Pazarlama stratejinizi oluştururken doğru zamanda doğru kişilere ulaşabilmek kadar can alıcı bir diğer noktada bu kişilerin hangi cihazları daha fazla kullandığını bilerek uygun içerikler üretmekten geçmektedir.

Örnek olarak kullanıcılarınızın cep telefonlarından gönderdiğiniz e-postaları okuma oranları daha yüksek ise buna uygun ölçekli içerikler hazırlamış olmanız daha verimli olacaktır. Daha kısa yazılar, video yerine resimli veya sadece gif içerikli görsellere yer vermek gibi tercihleriniz olmalıdır. Eğer e-postalarınızın açılma oranı tablet, bilgisayar gibi cihazlar üzerinden daha yüksek ise yazılarınızı biraz daha uzun tutabilir, kaliteli video içerikleri ile zenginleştirerek onları e-ticaret sitenize veya var ise uygulamanıza yönlendiren linkler ekleyebilirsiniz.

Gelin siz de hemen posta pazarlaması yapabileceğiniz bir e-ticaret sitesi sahibi olun. Size uygun e-ticaret paketi satın almanızdan sonra satışa başlayın. İlave olarak performans pazarlamasını da incelemenizi tavsiye ederiz.

Ortalama Puan 4.7 / 5. Oy sayısı: 833

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.