Türkiye’de E-Ticaret Sitelerinin Yeniliğin Önemi her geçen gün büyüdüğü gibi büyük, orta ve küçük işletmenin fiziki mağazalarının yanı sıra sanal mağazalarını da hayata geçirdiği bu zamanda, yeni açılan siteler için de e-ticaret önerileri ve E-Ticaret temaları gibi konuları sizler için derlemek istedik.

Dijitalleşmenin çoğunlukla ağırlık kazandığı son yıllarda ise işini online platforma taşıyan ve sektörde de henüz yeniyken neler yapması hakkında gerektiğiyle alakalı bilgilerin bulunduğu yazımızda ayrıca yeni açılan ve reklam bütçesi ile sınırlı olan bir E-Ticaret Sitesinin Yeniliği Önemini, elindeki ziyaretçiyi nasıl daha optimize halde değerlendirir ve satışa dönüştürürdüğü hakkında 10 önemli önerimizi anlatacağız.

e ticaret sitelerinde yenilik

E-Ticaret Sitenizi Yeniliklere Göre Optimize Edin

E-Ticaret satış siteleri yeni bir site olsada eski bir site olsada, yeni kullanıcılara ulaştığınızda zaman ziyaretçilerde oluşacak güven sorununun önüne geçmek için kullanıcılara zaman ayırmalısınız. E-Ticaret Sitenizi alışveriş siteleri ile beraber dijital gelişmelere göre zaman aralıklarıyla sürekli optimize etmeniz gerekmektedir. Bunun için yapmanız gereken Google Analytics’e E-Ticaret Sitenizi bağlayarak ve ziyaretçilerinizin sitenizde ne kadar süre zaman geçirdiğini ve ne kadarının alışverişi yaptığını, ilgi gören alanların takibini yaparak elde edebilirsiniz.

Fiziki Mağazanız Veya Deponuzun Görsellerine Yer Verin

Yeni olan E-Ticaret Siteleri ziyaretçilerinin güvenini kazanmak ve sadık müşteriler elde etmek için oldukça önemlidir. E-Ticaret Sitenizde mağazanızda olan fotoğraflara yer verin ve deponuz var ise fotoğraflarını çekip payalaşın ki ziyaretçi üzerinde güven duygusunu pekiştirmeye çaba sarf edin!

Sitenizin Tasarımında Müşteri Deneyimini Gözetin

İlk izlenim her zaman çok önemlidir. Bu sebepten dolayı sitenize gelen bir ziyaretçi ile birkaç saniye içerisinde sizinle ilgili olan genel bir izlenime sahip olacaktır. Bunun için olumsuz bir genel bakış ve izlenim bırakmamak adına kişisel zevklerinizden çok tasarımcıların kendi görüşlerinden ve önerilerinden faydalanmaya mutlaka özen gösterin. Site navigasyonunun, tasarımının mutlaka sade ve anlaşılır oluşuna özen gösterin. Ürün ve kategorilere göre kolay ve ulaşılabilir olmasına çalışın.

E-Ticaret Sitelerinde Yeniliğin Önemi

E-Ticaret Sitelerinde Yeniliğin Önemi

Ana Sayfanızı Güncelleyin Ki Ziyaretçilerinize Anlaşılır Bir Karşılama Yapın

Sitenizin içeriğinde yer alan veya görsellerinde sadeliği ön planda tutup önem verin ve ürünlerinizi mutlaka ön plana çıkarın. Bundan dolayı algıyı dağıtmamaya özen gösterin. Bütün yeni olan kampanyalarınızı duyurup, bunun için her tarafı süslemek yerine ve farklı zamanlarda farklı kampanyaları yapıp deneyin ki ölçümlemeye çalışın. Bu konuda örnek vermek gerekirse ürün vitrininde yer alan her ürünün indirimli olduğunu söylemek yerine, birkaçını ise sadece indirimli olarak tanımlayabilirsiniz.

Arama Motoru Optimizasyonlarını Es Geçmeyin

E-ticaret sitenizin doğal trafiğinin artması ve çoğalması için sitenizdeki tüm alanları SEO kurallarına uygun bir şekilde olarak düzenleyebilirsiniz. E-Ticaret Sitenize trafik çizen anahtar kelimeleri ise analiz etmelisiniz.

Bunun için ürün isimlerinizi, kategori isimlerinizi ve etiketlerinizi bunlara göre ayarlamalısınız. Aynı şekilde ise ürün detaylı bilgilerinizi de `Özgün İçerik` olarak olmasına mutlaka özen göstererek ona göre anahtar kelimelerinize uygun bir şekilde analiz etmelisiniz.

Mutlaka Birkaç Farklı Bankadan Sanal POS Kullanın

Birden çok alternatif bulundurmanızın sizin için farklı kart kullanıcılarını da çekeceği ve cezbedeceğini unutmayın! Bu yüzden farklı kartlara taksit seçeneklerini sunmaya mutlaka özen gösterin. Ayrıca mümkün olduğun kadar ise geniş bir kart kullanıcısını da hedeflemiş olursunuz.

Alternatif Ödeme Seçeneklerine Yer Verin

Sitenizden alışveriş yapacak olan kişiler içerisinde ise farklı ödeme seçeneklerini kullanmayı illa ki tercih eden azımsanmayacak kitleler olması mümkündür. Buna örnek vermek gerekirse kredi kartı ile alışveriş yapmak yerine ise kapıda ödeme seçeneğini veya havale ile ödeme seçeneğini illa kullanmak isteyen kullanıcılar olabilir. E-Ticaret Sitenizden olacağı ve ilk alışverişini yapacak bir kişi ise sizi tanıyana kadar ki olan alışveriş sürecinde farklı bir diğer ödeme seçeneklerini tercih edebilir.

E-Mail Pazarlaması İle Kendinizi Hatırlatın

E-Mail üzerinden E-Ticaret alışveriş siteleri arasından da sıyrılabilmek adına müşterilerinizle ilgili ve etkili iletişime önem verin. Kendinizi müşterilerinize hatırlatmak ve kampanyalarınızdan haberdar etmek önemlidir. Yanlız bunun dozunu kaçırmak ise ters tepki yaratabilir. Bunun için en azından haftada bir veya iki kere olan ürünleriniz ve kampanyalarınız hakkında bütün üyelerinizi ve müşterilerinizi bilgilendirmeyi ve haberdar etmeye özen gösterin.

E-Ticaret Sitesi Yenilikleri

E-Ticaret Sitesi Yenilikleri

Hediye Çekleri Ve Ürün Kampanyalarına Önem Verin

Mutlaka üyelerinize belirli bir miktarın üzerinde kullanabilecekleri üzere geçerli bir hediye çekleri verin. Bunun için zaman zaman ise farklı markalarda özel indirimler olduğunu mutlaka uygulayın. Kampanyaları oluştururken ise sadeliğe ve basitliğe önem vermeyi unutmayın. Kafa karıştıran ve algılaması güç olan çalışmalardan kaçının.

Reklamlarınızın Dönüşümlerini Mutlaka Takip Edin

Reklam veren kişiler olarak harcamış olduğunuz bu bütçelerin sizlere ne kadar geri dönüşüm sağladığını mutlaka bilin ve ona göre optimize etmeye çalışın. Bu gözlemlediğiniz ölçümleri ise birbiri ile kıyaslayın ki farklı reklam mecralarını deneyerek ve sizler için en verimli reklam mecralarını da keşfetmeye çalışın. Reklam çalışmalarınızda ise başarılı örnek bir E-Ticaret Sitelerini inceleyerek fikirler edinin.

Platinum Yeni E-Ticaret Sitenizi Kısa Sürede İleriye Taşıyabilirsiniz

Bu konu başlığı altında ise E-Ticarete yeni başlamak sizleri korkutmasın. Platinum hazır e-ticaret paketleri ise A’dan Z’ye kadar işiniz için her türlü olan detaya yer vererek sizler için E-Ticareti profsyonel bir şekilde olarak yapmanızı sağlıyor. Bunun için E-Ticaret paketi tavsiye arayanlar için de paketlerimiz arasından karar vermeden en önce tasarımlarımızı inceleyerek sizlere hizmetlerimizi ve bu konu hakkında olan bütün yazılan denemenizi kesinlikle sizler için de öneriyoruz.

Ortalama Puan 4.7 / 5. Oy sayısı: 899

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.