Seo yani arama motoru optimizasyonu sitenizin arama motorları tarafından daha kolay bulunmasını sağlayan bir dizi teknikten oluşmaktadır. Bir web siteniz ve özellikle bir e-ticaret sisteminiz var ise mutlaka seo çalışmasını uygulamanız gerekmektedir. Arama motorlarında daha görünür olarak daha fazla müşteriye ulaşabilmek için e-ticaret sitelerinde seo kuralları ile ilgili bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Seo çalışmaları birden fazla uygulamanın bir bütün şeklinde uygulanması sonucu ortaya çıkmaktadır.

Bu kadar yoğun bir rekabet ortamında öne çıkmanız adına Seo çalışmasına önem vermelisiniz. Rakiplerinizin uyguladığı tekniklere bakarak kendinize bir strateji belirlemeniz gerekecektir. Yazımızda e-ticaret sitelerinde seo kuralları nelerdir ve nasıl uygulanmalıdır kısımlarını tek tek ele aldık.

E-Ticaret Sitelerinde SEO Kuralları

E-Ticaret Sitelerinde SEO Kuralları

E-Ticaret Seo Teknikleri Nelerdir?

Site adınızı yani Domain adresinizi iyi belirlemeniz gerekmektedir. Alan adları akılda kalıcı olmak ve markalaşmak adına çok önemlidir. Tek tip ürün satışı yapacak iseniz ürününüzün adı geçecek bir alan adı tercih edebilirsiniz. Alan adınız ne kadar kısa olursa arama motorlarında o kadar yukarı da gösterilecektir. Bu alan adı seo çalışmalarınız için de sizlere katkı sağlayacaktır.E-ticaret Siteniz İçin Doğru Alan Adını Nasıl Seçebilirsiniz? yazımız size bu konuda yardımcı olacaktır.

  • Anahtar kelime belirle e-ticaret sitelerinde seo kuralları temelinde bulunmaktadır. Arama motorları girilen kelimeye göre hizmet veren tüm siteleri arayarak kullanıcıya ona göre sonuçlar göstermektedir. Bunun için arama motorlarında en çok kullanılan kelimeleri veya kelime gruplarını bularak sitenizin bulunma oranını yükseltebilirsiniz. Bunu sağlamak için bazı araçlar bulunmaktadır. Bunun yanında profesyonel bir firmadan destek alınabilir. Doğru anahtar kelime seçimi yapmak siteniz açısından çok önemlidir. Sitenizin işleyişini ve ürününüzü en iyi anlatan kelime grupları üzerinden çalışma yapmanız faydanıza olacaktır.
  • Rakip analizi bir diğer e-ticaret sitelerinde seo kuralları temelini oluşturmaktadır. Anahtar kelime belirlerken rakiplerinizin en sık kullandığı kelimeleri kullanmamanız gerekmektedir. Çünkü aynı anahtar kelime kullanımı yapmanız özellikle yeni açılan bir siteniz var ise sizin arama motorlarında rakiplerinizin çok altında çıkmasına neden olacaktır. Ne kadar özgün bir anahtar kelime belirlerseniz ona göre aramalarda öne çıkabilirsiniz. Sitenizde bulunan tüm metinlerin de aynı şekilde özgün olması gerekmektedir.
  • E-ticaret siteniz de mutlaka özgün içerikler bulundurmalısınız. Arama motorlarının algoritması gereği farklı sitelerden kopya içerikler ayıklanmaktadır. Kopya içerik yazmanız sitenizin bulunma oranını olumsuz olarak etkileyecektir. Sitenizin her kısmında özgün metinler yazmanız arama motorlarında görünür olmanızı etkileyecek önemli etkenlerden olacaktır.
  • Çarpıcı başlık etiketleri belirleyin. Başlık etiketlerine tıklanmaya etki edecek kelimeler ekleyin. İndirim, fırsat gibi etkileyici kelimeler ile süsleyin.
  • Seo çalışmalarının yanında doğru ve kaliteli ürün seçimi önemlidir. Bunun yanında iyi görseller kullanmak sitenizin satış yapması adına oldukça önemlidir. Seo çalışmalarının doğru sonuç vermesi için iyi temelli ve görsel açıdan iyi bir site olması önem kazanacaktır.
  • Google Analytics hesabınızı düzenli incelemelisiniz. Buradan sitenizde satılan ürünlerin ne şekilde aramalar sonucunda bulunduğunu görmekte olacaksınız. Anahtar kelimelerinize göre durumunuza bakarak yaptığınız seo çalışmasının ne yönde etkisi olduğunu görebilirsiniz. Buna göre seo çalışmanız da olumsuz durumlar var ise düzenlemeler yaparak etkisini arttırabilirsiniz. Hangi yönde gelişmeniz gerektiğini analytics hesabınızı düzenli takip ederek bulabilirsiniz.
  • E-Ticaret sitenizin hızı seo çalışmalarınız ve müşterileriniz açısından oldukça önemlidir. Hızlı e-ticaret entegrasyonu ile sitenizi hızlandırmalısınız. Site hızının yanında kategoriler ve alt kategorileri düzgün bir şekilde belirlemelisiniz. Müşterilerinizin siteniz de dolaşması ve alışveriş yapması adına bu faktörler oldukça önemlidir.
  • Trendleri mutlaka takip etmelisiniz. Bu sayede popüler anahtar kelimeleri yakalamanız mümkün olmaktadır. İleride trend olacak şeyleri takip edebilmeniz ona göre anahtar kelime belirlemenizi sağlayacaktır. Bu nedenle e-ticaret sitenizi sürekli güncel tutmalısınız.
  • Müşteri ilişkileri ve yorumlarının sitenizin güvenilirliği açısından çok büyük bir önemi olduğunu unutmamalısınız. Hem yapılan yorumlar hem de ne oranda hızlı yanıt verdiğiniz arama motorları açısından da güven sağlayacak bir unsur olmaktadır. Sitenizin içerisine mutlaka müşteri yorumları kısmı için bir eklenti koyun. Müşteri yorumları arama motorları açısından da çok önemlidir. Ürünlerinizin yorumlanması için kampanyalar düzenleyin ve bazı başlıklarda konular açın. Bu yorumlar müşterilerinize güven verirken arama motorları tarafından da olumlu olarak değerlendirilecektir.
  • Sosyal medya entegrasyonları e-ticaret sitenizin trafiğini artırmada oldukça önemlidir. Markanıza ait olan sosyal medya hesaplarında sitenizin adresini paylaşmak ve yönlendirmek site trafiğini arttıracaktır. Böylelikle trafiğin artması ile sıralama da da yukarı yönde bir artış söz konusu olmaktadır.
  • Sitenizin içerisinde bulunan blog kısmı dışında çok kullanılan blog sitelerinde görünmek site trafiğini artıracak detaylar arasındadır. Blog sitelerinde aktif yer almak arama motor optimizasyonunda anahtar kelime yerleştirme yöntemi ile site tıklamanızı arttıran bir yöntem olacaktır.
  • E-ticaret siteniz için mutlaka Google harita kaydı yaptırmalısınız. Anahtar kelimeye göre bulunmaların dışında ürünlerinize yönelik bir kelime aramasında konumunuza göre sizi vitrin ekranında gösterilmenizi sağlayacaktır. Üstelik konuma göre bulunan sonuçlar da rekabet az olduğu için bulunma oranınızı yüksek derecede arttıracaktır. Seo çalışmaları adına en hızlı sonucu almanızı sağlayacaktır.

İnternet de satış yapan bir e-ticaret sitesinin yapılan seo çalışmalarına ait sonuçlarını görmesi hemen olmayacaktır. Uygulanan seo çalışmalarının nasıl etki verdiğini görmek için sabırlı olmak gereklidir. Uzun ve kısa vadede yapılan seo çalışmalarının nasıl sonuçlar verdiğinin analizi iyi yapılmalıdır.

Seo çalışmaları kısa vadeli değildir. Markalaşmak adına yapılan seo çalışmaları uzun vadede sonuçlar getirmektedir. Tüm arama motorları algoritmalarını düzenli olarak günceller. Bu yüzden güncellemeleri takip etmeniz seo çalışmalarınız için önemlidir. Yapılan güncellemelere göre yeni seo stratejisi belirlemeniz rakiplerinizden önde olmanızı sağlayacaktır.

Ortalama Puan 4.7 / 5. Oy sayısı: 866

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.