Bir e-ticaret mağazanız var ise satışlarınızı arttırmak için yapacağınız en önemli şey iyi bir pazarlama stratejisi belirlemek olacaktır. Gün geçtikçe artan rekabet şartları ve değişen pazar koşulları ile özellikle e-ticarette önümüze zorlu bir süreç çıkartmaktadır. Bunun için çeşitli pazarlama yöntemleri kullanılmaktadır.

e ticaret sitelerinde pazarlama yöntemleri

E-Ticaret Pazarlaması Nedir?

E-ticaret pazarlaması, kullanıcıları sayfanıza yönlendirerek bu kullanıcıları ödeme yapan müşteriler haline getirmek adına yapılan bir dizi pazarlama çalışmasıdır. E-ticaret mağazanızın tanıtımını yaparak müşteri kazanır ve markanızın bilinirliğini arttırırsınız.

Bu çalışmalar siteniz üzerinden olabileceği gibi diğer medya araçlarını da kullanarak yapılmaktadır. Önemli olan kullanıcının alışveriş yapması ve bu alışverişten sonra memnun kalacak sadık müşteri olmasıdır. Bunu da sağlamak için birden fazla yöntem bulunmaktadır.

Pazarlama Fikirleri

1- E-Ticaret Mağazanızı Instagram ile Bütün Haline Getirin!

Günlük büyük bir kullanıcı kitlesi tarafından aktif kullanılan Instagram mağazanızın sayfasını açmalısınız. İnstagram da kullanmanız için ürünlerinizin fotoğrafları kaliteli olmalıdır ve özgün içerikler ile tanıtım yapmalısınız.

Sayfanızın organik takipçi kazanması adına mümkün olduğunca kampanya ve çekilişler düzenlemelisiniz. Etkileşimi arttırmak adına sponsorlu reklamlar çıkabilirsiniz.

E-Ticaret Sitelerinde En Etkili Pazarlama Yöntemleri

E-Ticaret Sitelerinde En Etkili Pazarlama Yöntemleri

Reklamlar ile sayfanıza gelen kullanıcılar aktif müşterileriniz haline gelecektir. Sayfanızı sürekli güncel tutmalısınız ve kullanıcılarınızın yaptığı yorumlara gecikmeden cevap vermelisiniz. Kullanıcılar için önemli olan en önemli olan noktalardan birisi etkileşim de hızlı olmanız ve güven vermeniz olacaktır.

2- Facebook Mağazası Açın!

Ürünlerinizi sergileyeceğiniz ve daha çok kullanıcıya ulaşacağınız bir facebook mağazası açmalısınız. Facebook mağazasından ürünlerinizi gören kullanıcılarınız sizinle iletişime geçerek alışveriş yapmaya başlayacaklardır.

Farklı kullanıcılara ulaşarak e-ticaret sitenizin daha çok ziyaret edilmesi sağlarsınız. Farklı sosyal medya mecralarında olacak mağazalarınız çok daha fazla görünür olmanızı sağlayacaktır.

3- E-posta ile Bilgilendirmeler Yapın!

Hizmet ve ürünlerinizi tanıtmak için en önemli pazarlama araçlarından birisi olan e-posta göndermektir. Var olan indirim, kampanya veya çekilişler için kullanıcıları mail yoluyla bilgilendirmelisiniz. Bunun avantajı sitenizin daha çok ziyaret olması olacaktır. Markanızın bilinir olma oranını yüksek oranda arttıracaktır. Kullanıcıların e-posta adresini edinmek için de e-posta bültenine kaydolun seçeneğini sitenize eklemelisiniz.

E-posta göndermek sadece bilgilendirme amaçlı olmamalıdır. Kullanıcı ürün aldığında, üye olduğunda gibi durumlara uygun olarak e-postalar geliştirmelisiniz. Bunlardan bir diğeri de geri bildirim e-postaları hazırlamak olmalıdır.

Kendinizi geliştirmek adına kullanıcıdan geri bildirimler isteyebilirsiniz. Hizmetinizi değerlendirerek ya da üründen memnun kalıp kalmadığını bildirerek sizlere geri dönüşler yapılması verimli olmaktadır.

4- İçerik Pazarlama Yöntemleri Belirleyin!

E-ticaret sitelerin de de normal sitelerde olduğu gibi içeriklerin tamamen özgün ve açıklayıcı olması gerekmektedir. Arama motorlarında üst sıralara çıkabilmek için ve kullanıcının ürün hakkında gerçekçi bir kılavuz görmesi için çok gerekli bir stratejidir. Bunun yanında sitenizin ziyaret edilmesi için blog sayfası oluşturabilirsiniz.

Blog kısmına güncel bilgiler, ürünlerle ilgili detaylar gibi ilgi çekici özgün metinler hazırlayabilirsiniz. Böylelikle blog kısmını ziyaret eden kullanıcılar aynı zamanda ürünlerinize de bakacaklardır. Kullanıcıyı blog yazılarıyla bilgilendirirken aynı zaman da müşteriniz olmasını da sağlayabilirsiniz.

5- Trendleri Yakından Takip Edin!

Sosyal medyanın ve online satışların oldukça önem kazandığı günümüzde sürekli değişen pazarlama stratejilerini takip etmeniz çok faydalı olacaktır. Hangi ürünlerin ne şekilde ve hangi bölgelerden yoğun olarak sipariş aldığı gibi ince noktaları araştırmalısınız.

Rakiplerinizin satışlarını takip ederek yapmış oldukları reklam çalışmalarını da dikkatli bir şekilde incelemeniz gerekmektedir. Gerekli analizleri doğru olarak yaparak pazarlama çalışmalarınızı bu doğrultuda yapmalısınız. Fakat burada dikkat etmeniz gereken rakiplerinizden farklı ve özgün olmanız gerektiğidir.

6- Anketler Düzenleyin!

Anketler pazarlama aracı olarak geri dönüşü iyi olan bildirim araçlarıdır. Sosyal medya hesaplarınız da siz ve ürünlerinize ait farklı anketler düzenleyebilirsiniz. Böylelikle kullanıcının ne istediğini öğrenip o doğrultuda hareket etmeniz daha kolay olacaktır.

En Etkili Pazarlama Yöntemleri

En Etkili Pazarlama Yöntemleri

Kullanıcı hem sizden beklentisini söyleyecek hem de nasıl ürünler tercih edeceğiniz söyleyerek satışlarınız da yardımcı olacaktır.

7- Satış Ortaklığı Yapın!

Bir diğer adı affiliate marketing olan satış ortaklığı sistemini kullanmalısınız. Blog veya web siteleri üzerinden tanıtım yaptırarak size yönlendirilmesini sağlayan bir sistemdir. Buralardan gelen satışlardan komisyon vererek satışların artmasını ve bilinme oranınızın yükselmesini sağlayabilirsiniz.

Aynı zaman da pazar yeri platformlarında satışlarınızı yapabilirsiniz. Gelir ortaklığı yaparak kazançlarınızı artırabilirsiniz. Bunun sizler için bir diğer avantajı da reklam bütçenizi azaltmanız olacaktır.

8- Doğru Reklam Çalışmaları Yapın!

Reklamlar bir e-ticaret sitesinin olmazsa olmazı arasındadır. Reklam için kullanabileceğiniz araçları özenle kullanın. Tabi ki reklam kampanyaları için önemli olan reklamı ne şekilde hazırladığınız ve sunduğunuz olacaktır.

Doğru bir araştırma ile reklamları yayınlayın. Önemli olan reklamlar için dev bütçeler ayırmak değildir. Doğru bir bütçe planlamasıyla en çok verim alabileceğiniz reklamlar oluşturmaktır. Bunun için işin de profesyonel olan bir firma ile çalışmanız verim almanız da sizlere yardımcı olacaktır.

E-Ticaret Stratejisi Belirlerken Takip Edeceğiniz Yollar Nelerdir?

  • Öncelikle hedefinizi net olarak belirlemelisiniz. Sizi ve ürünlerinizi en iyi anlatan bir başlık bulmalısınız.
  • Hedef kitle müşterilerinizi iyi belirlemelisiniz. Bu size reklam verme konusunda da oldukça yardımcı olacaktır.
  • Rakiplerinizin stratejilerini takip etmelisiniz. Aynı zaman da sektörünüzün konumunu net olarak bilmelisiniz.
  • Fiyatlandırma ölçütlerinizi iyi belirlemelisiniz. Ürünlerinizin pazardaki fiyatları konusunda iyi bir araştırma yapmalısınız.
  • Reklam, tanıtım ve kampanyalarınızı belirlemelisiniz.
  • Pazarlama araçlarını not edin ve hangisi sizin için en iyi dönüşümü sağlar bunları belirleyin.
  • Kullanıcı dönüşlerini gün gün kaydedin. Yaptığınız çalışmaların ne ölçüde işe yaradığını yada eksiklerinizi not alın. Bu doğrultuda yeni stratejiler benimseyin.

Ortalama Puan 4.9 / 5. Oy sayısı: 2366

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.