E-ticaret ya da sanal ticaret bugün bütün dünyada en çok yaygın olan ticaret yöntemi. İnternet ticaret yapan kişilere oturdukları yerden uzak yerlere ulaşma ve kendi ürün ve hizmetlerini sunma fırsatı veren bir platform. Bunu en iyi şekilde değerlendirmek ve e-ticaret sitesini etkili ve verimli bir şekilde kullanmak için e-ticaret siteleri için blog kullanımı çok önemli bir konu. Blog kullanımı meselesini şu duruma benzeterek düşünebilirsiniz. Herhangi bir ürün satış mağazasına girdiğinizde sizi en iyi şekilde temsil eden ve tanıtan çalışanlarınız olursa çok daha başarılı olabilirsiniz. Bir e-ticaret sitesi için hazırlayacak olduğunuz bloğunuz da sizin sitenizi ve ürün ve hizmetlerinizi en iyi şekilde tanıtan yüzünüz olmalıdır.

e ticaret blog kullanımı

Blog Nasıl Hazırlanır?

Bir e-ticaret sitesi bloğuna sahip olmak SEO çalışmaları için büyük bir önem taşıyor. Yani sizin sitenizi tanıtan bloğunuz gerektiği gibi ve özenli bir şekilde hazırlanırsa Google ve diğer arama motorları sitenizi diğerlerinden çok daha önce gösterebilir. Arama listelerinde ilk sırada yer alabilirsiniz ki bu da bir internet sitesi için gerekli olan bir şeydir. Bunun için öncelikle blok tasarımı ve yapısı konusunda çalışmalısınız.

Blog hazırlarken dikkat edilmesi gerekenlere yeterli özeni göstermeniz gerekmektedir. Gerekirse bu konuda uzman bir firmadan yardım alabilirsiniz. Ama bloğunuz ilk bakışta dikkat çekecek yapıda olmalıdır. Tema ve yazı stili seçimi kadar görsel kullanımına da ağırlık vermelisiniz. Sitenize girecek olan kişiler blog yazılarını okuduktan sonra kolay bir şekilde satın alma bölümüne geçebilecek şekilde bir tasarım da yapmak zorundasınız. Ayrıca bloğunuz sizin satış stiliniz ve sloganınızı içeren ve de aktaran bir içeriğe ve görsel yapıya sahip olmalıdır. Blog hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler elbette bu kadar değil.

Satış Mesajı

Herhangi bir ürünü başarılı bir şekilde hazırlayan ve kaliteli bir hizmet veren bir firma eğer pazarlama ve satış stratejileri konusunda çalışmaz ve bir hazırlık yapmazsa ne yaparsa yapsın başarılı olamaz. Başarılı olmak ve yaptığınız işten gerektiği gibi para kazanmak için belirli bir satış stratejisine sahip olmanıza gerekiyor.

Bu konuda yapılan araştırmalar gösteriyor ki belirli bir slogan ya da satış mesajı içeren siteler ya da firmalar bu slogan konusunda potansiyel müşterilerine en az yedi kez bir hatırlatma yapmalıdır. Yani bloğunuzu ve sitenizi baştan başa dolaşacak olan bir kişi eğer bir mesajınız varsa bununla en az yedi kere karşılaşmalıdır. E-ticaret sitesi için blog kullanımı en çok bu mesajı vermek açısından önemli.e-ticaret blog kullanımı

İçerik Pazarlaması

E-ticaret siteleri için hazırlanan bloglar konusunda önemli olan bir diğer konu da blogda yer alacak yazıların içeriğidir. Hemen her kullanıcının internette sizin ürün ve hizmetlerinize benzer ürünlere rahatlıkla erişebileceğini unutmamalısınız. Bu yüzden sizin bloğunuza girdiğinde trend olan ve de bugün en çok ihtiyaç duyulduğu düşünülen mesajları görebilmelidir. Aynı ürün için farklı zamanlarda onun farklı özelliklerini öne çıkaran yazılar hazırlanmalıdır. Hiç kimse sürekli tekrarlanan ve çok tanıdık bir yazıyı okumak istemez. İlgi çekmek için hem ürünler ve hizmetler hakkında gerektiği kadar yoğun ve zengin bir içeriğe sahip olan yazılar hazırlamalı hem de yazılarınızı yeni trendlere göre ara sıra düzenlemelisiniz. o yüzden şu noktalara dikkat etmeniz gerekiyor.

  1. Blog yazılarının güncellenmesi
  2. İnternette trend olan konulara göre yazıların düzenlenmesi

E-Ticaret Canlı Bir Platform

E-ticaret siteleri için blog kullanımı konusunda önemli olan bir diğer konu da hem internetin hem de blog dünyasının yeniliklere açık ve canlı bir platform olduğunu unutmamanız gerektiğidir. yani insanların temel ihtiyaçları hiç değişmiyor gibi gözükebilir. Ama değişen şeyler neden bazı ürünlere daha çok yönelme olduğu konusundaki yeniliklerdir. Aynı renk ürün artık daha moda bir hale gelmiş olabilir.

O zaman siz de ürününüzün bu yönünü ortaya koyarak yeni bir içerik yazısı hazırlamalısınız. E-ticaret sitesi için blog hazırlayan birisi sürekli internetteki yenilikleri takip etmelidir. İnternet bütün dünyayı bir araya getiren ve herkesin çok farklı şeylerden haberdar olmasını sağlayan uluslararası bir platform. Bu platformu en iyi şekilde değerlendirmek için dikkat etmeniz gereken en önemli konulardan birisi yeniliklerden geri kalmamaktır. Trendlerin gerisinde kalmamanız için blog yazılarında yapmanız gerekenler:

  1. İnternetteki yeni ürünleri yakından takip etmek
  2. Bu ürünlerin farklı özelliklerini ve neden rağbet gördüklerini incelemek
  3. Bu incelemelere göre içerik yazılarını güncellemek

Sürekli yenilenen ve yeniliklerin gerisinde kalmayan bir blogla bir e-ticaret sitesi çok daha canlı ve işlevsel bir hale gelebilir.e-ticaret blog platformu

Site İçi Linkler Yerleştirme

SEO çalışmalarında önemli olan bir diğer konu site içi linklerle kullanıcıların site içerisinde daha uzun süre kalmasını sağlamak. ama burada dikkatli olmanız gerekiyor. Özensiz ve gereksiz yere konan linkleri bütün kullanıcılar hemen fark eder.

O yüzden bu konuda da çok dikkatli ve özenli davranmanız gerekiyor. Gerekli ve alakalı linkler kullanmalısınız ve kullanıcılar sitede gezinirken gerçekten konuyla ilgili yerlere bağlanmalıdır. tabi bu gezinti sırasında satış mesajınızı ya da sloganınızı tekrar tekrar hatırlatmanızda fayda var.

Orijinal İçerikler

Ürün açıklamaları da dahil bütün internet sitelerinin içerikleri orijinal olmalıdır. Özellikle e-ticaret sitesi için blog kullanımı konusunda orijinal ve işlevsel yazılar kesinlikle kullanıcıların daha çok dikkatini çeker. Okuyan kişi hem sizin farkınızı anlamalı hem de ona hitap ettiğinizi hissetmelidir. Sitede daha uzun kalması için dikkatini çekmeye devam edebilmelisiniz. Gerekirse zaman zaman internetteki ücretsiz araçlarla kullanıcıların siteden en çok ne zaman ayrıldıkları noktaları bulup yeniden düzenleme yapmalısınız. Sitenizi ve blog yazılarını ne kadar çok günceller ve özen gösterirseniz o kadar başarılı olur ve rakiplerinizin önüne geçersiniz. Bu yüzden blog yazıları oldukça özenli olmalıdır.

Ortalama Puan 4.9 / 5. Oy sayısı: 563

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.