E-Ticaret yapan işletmeler için satış hacimlerini artırmak ve marka değeri oluşturmak oldukça önemlidir. Marka değeri oluşturmak ve sadık bir müşteri kitlesine ulaşmak da kazanç olarak geri dönecektir. Sitenizi tercih edenlerin daha çok ilgisini çekmek ve aramalarda üst sıralarda yer almak bile bu konuda elde edeceğiniz başarılar arasında yer alır. Tüketici markaların yayınladıkları ve aktif şekilde kullandıkları bloglara oldukça ilgi duyarlar. Bu blogların yayınlanması kadar hazırlanma aşaması da önemlidir. E-ticaret siteleri için blog hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler bu konuda en önemli yol gösterici olacaktır. Güncel ve aktif bir şekilde kullanılan bir blog her zaman olumlu geri dönüşler anlamına gelecektir.

e ticaret sitesi blog

Markaların Kendini Övmesi

Bir moderatör e-ticaret siteleri için blog hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler konusunda ilk olarak markanın övülmesi noktasına dikkat etmelidir. Çünkü e-ticaret sitesinde kendi faaliyetlerini öven bir firma oldukça olumsuz geri dönüşler alabilir. Bunlar:

  • İtici gelebilir.
  • Keyifli değildir.
  • İlgi çekici gelmez.
  • Kendi kendini övmenin kısırlığı içine düşürür.

Bu nedenlerden dolayı bir ticaret sitesinde blog yayınlamak istediğinizde önceden konuyu belirlemeniz ve buna göre içerikleri oluşturmanız önerilir. Aksi durumda plansız ve kendini öven bir blog yazısı olmaktan öteye gidemeyecektir.

Müşterilerin İletişimi

E-ticaret söz konusu olduğunda en önemli detaylardan bir tanesi de müşteriler ile olan iletişimdir. Marka olmak ve bu markaya bağlı değerler yaratmak için iletişimde olunması gerekiyor. Bunun için en iyi yollardan bir tanesi de blogları aktif şekilde kullanmak olarak özetleniyor. E-ticaret siteleri için blog hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler denildiğinde bir başka detay da bu noktadaki iletişim oluyor.

  • Bunu sağlamak için personel çalıştırılmalıdır.
  • Etkileşimli bloglar kullanılmalıdır.
  • Kullanıcıların öneri ve istedikleri takip edilmelidir.
  • Düzenli olmalıdır.

Bu şekilde yayınlanan bloglar daha çok kitleye ulaşır. Kısa süre içinde de olumlu dönüşler yaşanmaya başlanır.e-ticaret sitesi müşteri ilişkileri

Düzeni Olan Yazılar

Bloglar için önemli olan bir başka detay ise düzendir. Blogların belli bir düzende olması e-ticaret siteleri için blog hazırlanırken dikkat edilmesi gerekenler listesinde üst sıralarda yer alır. Bu konuda ne kadar aktif olmak istediğinize bağlı olarak bu sürecin yönetilmesi sağlanır. Bunun için:

  • Yine personel bulunması,
  • Haftalık veya günlük içerik elde edilmesi,
  • Seo öğrenilmesi,
  • İçerik pazarlama ve blog yazımında deneyim edinmek

oldukça gerekli olan detaylar olarak karşınıza çıkar. Haftada birkaç yazı veya blog yayınlayarak süreci kurtarmaya çalışanlar kadar bu iş için personel çalıştıranlar da vardır. Buna göre de geri dönüş alırlar.

Yazının Hedefi

Atlanmaması gereken bir başka konu ise yazının ana amacının ne olduğudur. Yazının ana amacını satış olarak belirlemek kendi markanızı övmek kadar olumsuz etki yaratacaktır. İllaki satıştan bahsedilmesi gerektiğinde bunun yerine daha istatistik veya link geçişi sağlayan içerikler oluşturulmalıdır.

Bu durum daha da profesyonel görünmesine neden olacaktır. Sayfalar arasında geçiş sağlanması da bir başka yol olabilir. Yazıda sürekli bir ürünü veya hizmeti satmaya çalışmak gibi bir amacınızın olması konunun, yazının bir yerlerde tıkanmasına ve sıkıcı hale gelmesine neden olabilir. Bunun için yazının amacı satış olduğunda bile bunun açıkça ve sıkacak bir şekilde ortaya konmaması gerekir.

Dilin Durumu

Hangi yazı olursa olsun okuyucuya hitap etmesi için diline bakılır. Samimiyetten uzak olmayan bir dil kullanımı okuyanların daha yakın ve güven duyulan bir yazı okuduklarını düşünmelerine neden olur. Soğuk ifadeler olan ve kurumsal amaçlar ile yazılmış bir yazı kimsenin ilgisini çekmeyecektir.

Bunun yerine konuşur ve bilgi verir gibi yazmak daha çok kişinin ilgi duymasına neden olacaktır. Yazım kurallarına uymak da gerekir. Yanlış anlaşılmalara neden olacak yazılar yerine samimi, eğlendiren, bilgi veren ve merakla beklenen yazılar paylaşmak daha iyi bir tercih olur. Bunun olması için ise profesyonel bir çalışanlar birlikte hareket etmek veya kendiniz uzun süren mesailer harcamak arasından bir tercihte bulunabilirsiniz.

İçeriğin Değeri

Blog oluşturmak özgün olan içerikler ile sağlanabilir. Klasik bilgiler içeren ve oldukça sıkan bir yazıyı okumak kullanıcının işine gelmeyecektir. Hizmet veya ürünle alakalı olan içeriklerin olması, farklı bakış açıları veya bilgiler okuyanların daha çok keyif almasına neden olur. Özgün olan içeriklerle alakalı daha çok görüntülenme ve arama motorlarında ön sıralarda çıkma gibi sonuçların daha kısa süre içinde ortaya çıktığı da biliniyor. Aynı zamanda fayda sağlayan ve SEO uyumu olan yazılar olması bu noktada destekleyici olacaktır. Bu nokta da atlanmamalıdır.e-ticaret sitesinde blog içerikleri

İşletme Değerlendirmesi

Blog yayınlamak belli başlı bir değer katma yoludur. Uzun zamanlar harcamak, blog içerikleri oluşturmak veya bunun için ayrı personel barındırmak gibi birçok yola başvurmuş olabilirsiniz. Bundan öncesi ve sonrasında neler olduğunu öğrenmek ne kadar etkili olduğunu anlamak adına gerekli olur. İşletmeniz hakkında konuşulanlar, olumlu ve olumsuz yorumlar, blogların okunma durumu gibi ölçütler daha çok geri dönüş almanıza olanak tanır. Ayrıca blogların ne kadar etkili olduğunu da anlamak adına önemlidir.

Neden Dikkat Edilmelidir?

Bahsedilen özelliklere sahip olan bir e-ticaret blogu markanın değer edinmesine ve daha çok satış elde edilmesine neden olur. Çok tıklanma her zaman satışların artmasına ve ticari hacmin genişlemesine neden olacak bir durumdur. Blogların aktif ve yerinde kullanılır olması müşteri geri dönüşlerinde olumlu oranların daha da artmasına dayanak teşkil eder, bu anlamda e-ticaret siteleri için blog kullanım önemi artmaktadır. Sadık bir müşteri kitlesi oluşturulması sağlanır. Bundan dolayı gerekli olduğunda profesyonel bir destek almayı da düşünebilirsiniz. E-ticaret sitenize uygun blogların eklenmesi yoluna girilmesi de önerilir. Bu da olumlu bir katkı sağlar.

Ortalama Puan 4.5 / 5. Oy sayısı: 1285

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.