LinkedIn’in gücünü küçümsemeyin, LinkedIn aracılığıyla kaliteli müşteriler bulan birçok firma mevcut. Nasıl doğru kullanacağınız yazımızda detaylı anlatılmaktadır

linkedin etkili kullanma

LinkedIn Kullanımını En Üst Düzeye Çıkarın

Hiç şüphe yok ki sosyal işletmeler için etkili bir araçtır. Pazarlama uzmanları tüketicilere ulaşmak için sosyal ağların (genellikle Twitter, Facebook) kullanılmasını önerir. Sosyal medya siteleri işinizi tanıtmak için iyi bir yer olsa da LinkedIn özellikle işiniz B2B (işletmeler arası) ise göz ardı edilmemelidir.

işiniz için linkedInLinkedIn hakkında bilinmesi gereken önemli bir şey , diğer sosyal ağlardan çok farklı bir platform olmasıdır. Twitter ve Facebook iş ağı ve promosyon yapmanıza izin verir, ancak aynı zamanda eğlence için de kullanılır. LinkedIn ise profesyonel bağlantılar kurmakla ilgilidir. Kahvaltıda sahip olduklarınızı paylaşmayacak veya LinkedIn’de kedi yavrusu videoları izlemeyeceksiniz. Bunun yerine, potansiyel müşteriler ve yönlendirenlerle bağlantı kuracaksınız. Sonuç olarak, LinkedIn’i diğer ağlardan farklı kullanmanız gerekir.

işletmeniz için LinkedIn’i en üst düzeye çıkarmak için 6 ipucu.

1. Sahip olmak istediğiniz müşteri portföyü ile etkileşime girebilecek bir profil oluşturun.

linkedIn istenilen müşteri portföyüDiğer sosyal ağların aksine, LinkedIn dikkat için çok fazla alan sağlar. Ancak özgeçmişte yapabileceğiniz gibi, deneyimlerin bir çamaşır listesini vermek yerine, potansiyel müşterileri çekecek fayda odaklı bir profil oluşturun. Özet olarak, işletmenizin müşterilere nasıl yardımcı olabileceği konusunda detaylandırın. Ne yaptığınızı ve onlara nasıl yardımcı olabileceğinizi maddeler halinde checklist listeleyin. Örneğin, bir sanal asistansanız, müşterilerinize nasıl zaman ayırabileceğinizi ve gelirinizi nasıl en üst düzeye çıkarabileceğinizi gösteren bir listeye sahip yapabilirsiniz.

Bununla birlikte, yazdığınız kitapların ve yayınların bir listesi, medya haberleri, ödüller ve tanınma, derneklere üyelik ve daha fazlası gibi profilinizde sahip olabileceğiniz diğer özelliklerden de yararlanın.

2. Bulunmak için anahtar kelimeler kullanın.

Anahtar kelimelerin önemli olan tek yer arama motorları değildir . LinkedIn’deki anahtar kelimeler, sunduğunuz ürün veya hizmete ihtiyaç duyduklarında bağlantılarınızın sizi bulmasına yardımcı olur.

İşletmenizle ilgili anahtar kelimelerin bir listesini yapın ve bunları kişisel LinkedIn URL’nizde (işletmenizi veya adınızı markalamak istiyorsanız, bunları URL’nizde kullanın), başlıklar ve metin alanlarında kullanın. Örneğin, serbest çalışan bir teknoloji yazarıysanız, yazarlık ve teknolojiyle ilgili anahtar kelimeler ekleyin.

3. Stratejik bağlantılar kurun.

linkedIn stratejik bağlantı kurmaDaha fazla arkadaşın daha fazla göründüğünüz Twitter ve Facebook’tan farklı olarak, LinkedIn miktar üzerinden kalite ile ilgilidir. Aslında, 500 bağlantıya ulaştığınızda, LinkedIn sahip olduğunuz toplam bağlantı sayısını yayınlamaz.
LinkedIn üyeleri kiminle bağlantı kurdukları konusunda daha seçici davranırlar ve aslında sizi tanımıyorlarsa sizinle bağlantı kuramayabilirler.
Bunun yerine, tanıdığınız kişilerle bağlantı kurarak başlayın. Adlarını arayabilir veya LinkedIn’in sizin için üye bulmak üzere e-postanıza erişmesine izin verebilirsiniz.
Bağlantı istediğinde LinkedIn’in varsayılan notunu kişisel bir notla değiştir. Üyeye onu nasıl tanıdığınızı ve neden bağlanmak istediğinizi hatırlatarak bağlantı kurma şansınızı artırabilirsiniz.

Bağlantı kurarken size nasıl yardımcı olabileceklerine odaklanmak yerine onlara nasıl yardımcı olabileceğinizi düşünmeyi unutmayın.

4. Yalnızca profesyonel haberleri, etkinlikleri ve güncellemeleri paylaşın.

LinkedIn, uzmanlığınızı sergilemekle ilgilidir. Yeni blog makalelerinizi, ürün lansmanınızı ve sektörle ilgili haberlerinizi yayınlayabileceğiniz bir yer. Kişisel konularla ilgili yayınları Twitter ve Facebook ile sınırlandırın.

5. Gruplara katılın.

Bağlantılarınızı mevcut ağınızın ötesine kurmak için yeni insanlar tanımak gerekir. Bunu gruplara katılarak yaparsınız . Pazarınıza hitap eden grupları arayın veya oluşturun.

Onlara katıldıktan sonra tartışmalara katılın. Gruplar, işletmenizi açıkça tanıtmak için bir yer değildir. Bunun yerine, uzmanlığınızı paylaştığınız, yardım ve destek sağladığınız ve bağlantı kurduğunuz yerdir. İşletmeniz için de destek ve ipucu almak için iyi bir kaynaktır. Güven ve ilişki kurmak için idealdir, böylece grup üyelerinden yeni müşteriler ve yönlendirmeler çekebilirsiniz.

6. Cömert olun.

Sosyal ağlar iki yönlü bir caddedir. LInkedIn’deki kişilerin öneriler yazmasını, sizi bir beceri için desteklemesini veya sizi potansiyel olasılıklarla tanıştırmasını istiyorsanız, aynı şeyi yapmanız gerekir. Başkalarının size iyi davranmasını beklemeyin. Bunun yerine, önce aşkı paylaşın ve umarım iyiliğini iade ederler

Ziyaretçilerinizin sizi LinkedIn’de bulabilmesi ve sizinle iletişim kurabilmesi için LinkedIn Rozeti’ni web sitenize koyduğunuzdan emin olun .

İşletmenizde LinkedIn’in gücünü küçümsemeyin. LinkedIn aracılığıyla kaliteli müşteriler ve yönlendirmeler alan birçok freelancer var.

Yazımıza yorum yapabilir, puan verebilir ve sevdiklerinizin de bu bilgilerden faydalanabilmesi için aşağıdaki sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Unutmayın, bilgi paylaşınca çoğalır.

Gelin sorunsuz e-ticaret yapmak için e-ticaret sayfamızı inceleyin, Platinum akıllı e-ticaret paketlerinin sizlere neler sunabileceğini kendiniz görün!

Ortalama Puan 4.8 / 5. Oy sayısı: 865

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz