Hepimiz arama motorlarında en üste çıkmak istiyoruz. Başkalarını üstünlüğümüze boyun eğdirmek istiyoruz. Amacımız hakim olmaktır. Eğer gizlice ya da açıkça bu arzuyu taşımıyorsanız, e-ticarette olmamalısınız. E-ticarette rekabet ustalıktır. Kazanmak için rakiplerinizi ezmek için tutkunuz olmalı. İşte size başarılı olmanın bazı yolları. Dikkat etmek!

e ticaret rekabeti

Rekabette Öğrenin
Üstün olma arayışına başlamak için yer, rakibin web sitesidir .
Dikkatli inceleyin. Bazı iyi fikirler görürseniz, bunları not edin ve kendi sitenizde uygulayın. Bunu yaparken, tabii ki, fikri mülkiyetini aşırmamanız veya ihlal etmemenizi sağlamalısınız . Kötü fikirleri de not edin, çünkü aynı hataları yapmaktan kaçınmanız gerekir.

Rakiplerinizin ürün ve hizmetlerini nasıl sergilediklerini ve farklılaştıklarını öğrenin . Bir yandan, onların farklılaştırıcılarını seyreltmelisiniz, öte yandan kendi sitenize özeninizi de ihmal etmemelisiniz.

Daha İyi Satın Alma
Rekabette üstün olmak istiyorsanız, en iyi tedarik zincirini kurmak ve en iyi toptancı ilişkilerini sürdürmek zorunda kalacaksınız . Bu her zaman en ucuz kaynak anlamına gelmez. En ucuz toptancıyı veya distribütörü seçerseniz, kalite veya güvenilirlikten ödün verebilirsiniz.

Avantajlı İndirim
Birçok elektronik ticaret uzmanı , rekabette nasıl üstün geleceğini düşündüğünde avantajlı indirimlere odaklanmanın yanlışını yapar. Bu, büyük resmin sadece bir parçasıdır fakat önemli olanıdır. Daha avantajlı indirimlerle, operasyonları yürütmek için daha fazla para kazanırsınız. Bununla birlikte, satın alma stratejileri yanlış yönetiliyorsa, elde ettiğiniz parada büyük sızıntı anlamına gelir.

Daha iyi indirim, sadece daha iyi fiyatlarla daha fazla ürün satmanın ötesinde, müşterinin ihtiyaçlarını ve arzularını daha iyi karşılamak anlamına gelir. Müşterinin ihtiyaçlarını karşılarken, geri gelen müşteriler aracılığıyla daha fazla satış yapmanız mümkündür . Bu hafife alınabilecek bir husus değildir.

Daha İyi Müşteri Hizmeti
Bazı e-ticaret işletmelerinin mükemmelleştiği bir alan müşteri hizmetleridir. Daha iyi müşteri hizmetleri vasıtasıyla rekabeti yenmenin yollarını buluyorlar. Rekabeti yalnızca müşteri hizmetine odaklanarak ezemezsiniz, ancak bu rekabet karşısında önemli bir avantaj sağlar.

Daha iyi müşteri hizmetleri, daha mutlu müşteriler anlamına gelir, bu da daha güçlü bir tavsiye reklamcılığıyla sonuçlanır. Hepimiz, tavsiyelerin ne kadar etkili olduğunu biliyoruz, bunun için bir ödeme yapmak zorunda değiliz. Ayrıca, memnun müşteriler, sadık müşteriler olur ve devamlı alımlar yapar.

Daha İyi Teşvikler
Ödül programları, müşterinin davranış biçimini şekillendirmeye yardımcı olur ve onları istediğiniz eylemlere yönlendirir. Onlara bir ödül verirseniz, kendilerini bir miktar değer kazanmış gibi hissederler. Temelde bir değer değişimi oyunu. Müşteri size bir miktar değer verdiğinde siz de müşteriye ne kadar değer geri vermek istediğinizi belirlersiniz.

Rekabette müşteri teşviklerine dikkat etmelisiniz. Düzenli olarak tekrar kontrol ederek onların yanında durun. Rekabette üstün gelmek üzeresiniz, ününüz yayılacak ve siz daha fazla müşteri kazanacaksınız. Yine de, bir pazarlıklarda merdiven altı dükkanının itibarını kazanmamaya çalışın.

Teşvik planlarınız; indirimler, puan, hediye çekleri gibi birçok şekilde olabilir. Unutmamanız gereken nokta kazanılabilir teşviklerdeki kural belirsizlikleri en kötü teşvik planıdır.

Daha İyi Ürünler ve Hizmetler
Birçok e-ticaret işi, daha iyi ürünler kullanmak istiyorlarsa da, daha iyi ürünlerle rekabeti yenmekten kaçınmaktalar. Bunun nedeni, daha iyi ürünlerin otomatik olarak daha yüksek maliyet anlamına geldiğine dair doğal bir inanca sahip olmakla birlikte, aynı önyargıya göre daha iyi hizmet daha az karlılıkla sağlanabilir.
Bu tür düşünce temelde kusurludur.
Daha iyi ürünlerin daha yüksek maliyet anlamına geldiği varsayımı doğru değildir. Bu ürün için doğru toptancı bulma yoluyla veya daha ucuz dağıtım kanallarıyla dengelenebilir. Bu yazılanlara ek olarak e ticaret sitesini profesyonelce yönetmek yazımız size başarının kapılarını açacaktır.

E-ticaret paketlerimizi görmek ve satın almak için için e-ticaret paketi , sayfamızı inceleyin, Platinum akıllı e-ticaret paketlerinin sizlere neler sunabileceğini kendiniz görün!

Yazımıza yorum yapabilir, puan verebilir ve sevdiklerinizin de bu bilgilerden faydalanabilmesi için aşağıdaki sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Unutmayın, bilgi paylaşınca çoğalır.

Ortalama Puan 4.3 / 5. Oy sayısı: 236

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz