Sosyal Medya Sitenizi Tanıtmanın Mükemmel Bir Yolu

Sosyal medya, geleneksel medyanın aksine konuşmayı hızlandıran, içerik sağlayan ancak okuyucuların, görüntüleyenlerin, takipçilerin içeriğin oluşturulmasına veya geliştirilmesine katılmasına izin vermeyen bir tür çevrimiçi medyadır.
YouTube ve Instagram gibi sosyal paylaşım sitelerinden LinkedIn ve Facebook gibi sosyal ağlara kadar çok çeşitli sosyal medyalar var.

e ticaret için sosyal medyanın önemi

Sosyal medya eğlenceli olduğu için insanların dikkatini çekti. Sosyal medya sayesinde fikirlerinizi, fotoğraflarınızı, videolarınızı, beğenilerinizi ve beğenmediğiniz şeyleri tüm dünyayla paylaşmak ve onlar hakkında ne düşündüğünü öğrenmek kolaydır. Arkadaşlarınızı, iş bağlantılarınızı bulabilir ve bir topluluğun veya birçok farklı topluluğun parçası olabilirsiniz. Sosyal medya, sadece tanıdıklarınızla değil başkalarıyla da etkileşim şansı verir.
Sosyal medya gerçek müşteriler ürettiği için işletmeler için özellikle önemlidir . Şu anda, her büyüklükteki işletme, sosyal medya pazarlamasını düşük maliyetli bir iş tanıtımı biçimi olarak benimsiyor.

Bir işletme varsa Sosyal Medya Planı Nasıl Oluşturulur yazısı , e-ticaret sitenizi tanıtmak için en iyi sosyal medya türünü nasıl seçebileceğinizi ve kazanan bir sosyal medya stratejisini nasıl tasarlayıp uygulayacağınızı açıklar.

En Popüler Sosyal Medya Platformları

Facebook

2004 yılında kurulan Facebook, bir milyardan fazla aktif üyesi ile en bilinen sosyal medya platformudur. Kullanıcıların bir profil oluşturmasına ve durum güncellemeleri, fotoğraflar, videolar paylaşmasına ve mesaj alışverişi yapmasına olanak tanır. Facebook hayran sayfası oluşturmak, işletmenizi tanıtmanın yanısıra müşterilerinize ürünleriniz ve hizmetleriniz hakkında bilgilendirmenin popüler düşük maliyetli bir yoludur. İşletmeler için Facebook’u kullanmaya başlamak için bkz:

Twitter
Twitter, kayıtlı kullanıcıların “takipçilere” 280 karakter uzunluğunda (“tweet” olarak adlandırılır) kısa mesaj göndermesine izin verir. Her gün 500 milyondan fazla tweet gönderiliyor – bu saniyede yaklaşık 6.000 tweet demek. İşletmeler Twitter’da düzenli tweetlerle takipçilerine pazarlama aracı olarak kullanıyor. Ayrıca, işletmeler tarafından müşteri destek sorgularına yanıt vermek için yaygın olarak kullanılır. Twitter hakkında daha fazla bilgi için bkz:

LinkedIn

LinkedIn, iş dünyası profesyonelleri için bir sosyal ağ hizmetidir. Kullanıcılar diğer kullanıcılarla “bağlantı kurarak” profiller oluşturabilir ve profesyonel ilişkiler kurabilir. İşletmeler, ürün / hizmet duyuruları veya diğer şirket haberleri göndererek LinkedIn’i düşük maliyetli bir pazarlama aracı olarak kullanabilirler. Çalışanlar kendi profillerini yayınlayabilir ve işletmeye bağlanabilir, böylece potansiyel müşterileri şirket yeteneklerini sergileyebilir. LinkedIn hakkında daha fazla bilgi için bkz:

Pinterest

Pinterest sanal bir pin kartı olarak tanımlanabilir. Kullanıcılar resim, metin, web sayfası bağlantısı vb. kullanarak koleksiyonlar oluşturabilir, paylaşabilir ve bunları “panolarda” düzenleyebilir. Pinterest içeriği diğer kullanıcılara “Pin” gönderilerek paylaşılabilir. İşletmeler, görüntüleri ve metni göz alıcı ve bilgilendirici bir şekilde birleştirerek ürünlerini / hizmetlerini tanıtabilirler. Diğer Pinterest kullanıcıları içeriğinizi “yeniden yayınlayabilir”, bu da işletmenizin web sitesine trafik çekebilir. Pinterest kullanmaya başlamak için bkz:

Instagram

Instagram, insanların akıllı telefonlarından fotoğraf ve video paylaşmalarını sağlayan bir sosyal medya uygulamasıdır. Facebook ve Twitter’a benzer bir şekilde çalışır; bir hesap oluşturduktan sonra, fotoğraf veya video yayınladığınızda bunlar profilinizde ve sizi izleyen kişilerin akışlarında görüntülenir. Instagram Hikayeleri özelliği, kullanıcıların 24 saat sonra kaybolan videolar ve hikayeler yayınlamasına olanak tanır. İşletmenizi pazarlamak için Instagram’ı nasıl kullanabileceğinizi öğrenin:

Bunlar, başlığın da belirttiği gibi, sosyal medyanın en çok popüler platformlarından sadece birkaçıdır, diğer örnekler arasında Snapchat, StumbleUpon ve Reddit sayılabilir. Ayrıca her geçen gün yeni sosyal medya platformları oluşturuluyor. Sosyal medya üzerinden e ticaret sitesi satışlarını arttırmak için çeşitli stratejiler geliştirebilirsiniz.

Yazımıza yorum yapabilir, puan verebilir ve sevdiklerinizin de bu bilgilerden faydalanabilmesi için aşağıdaki sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Unutmayın, bilgi paylaşınca çoğalır.

Sosyal medya üzerinde kullanabileceğiniz sorunsuz eticaret sitelerimizi görmek ve incelemek için eticaret siteleri sayfamızı göz atın, Platinum akıllı e-ticaret paketlerinin sizlere neler sunabileceğini kendiniz görün!

Ortalama Puan 4.7 / 5. Oy sayısı: 1933

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz