E-ticaret sitesi seo vazgeçilmez bir işlem haline gelmiştir. Organik arama sonucu sayfalarında göze çarpan bir görünüm, bir e-ticaret sitesi için anında satış yapmaktan daha fazlasını yapabilir. E-ticaret işletmeleri, yeni müşterileri çekme yetenekleriyle gelişir ve sonlanır. Satışı artırma yarışında, organik aramadan gelen trafik önemli olabilir.

e-ticaret sitesi için 8 seo faydası

E-ticaret için SEO Faydaları

E-ticaret için seo çalışması yapmak işletme sahiplerinin site giderlerini azaltacağı gibi dolaylı olarak müşterileri için devamlı ön planda olmasıdır. Elbette seo çalışmalarının siteniz için katkısı tartışılmaz.
İşte o haturu sayılır 8 katkı;

Marka bilinirliğini artırmak

Çoğu e-ticaret sitesi, düşük maliyetli marka bilinirliği için arama motoru optimizasyonuna ihtiyaç duyar. Arama sonuçlarının ilk sayfasında veya Google’ın Yanıt Kutusunda bir görünüm, ziyaretçinin markanızla ilk karşılaşması olabilir veya sitenizi bir kez ziyaret ettiğini hatırlaması için onu tetikleyebilir.

Dahası, bazı arama yapanlar sıralamayı iyi bir onay olarak görürler, bu da en iyi sonucu tıklama olasılıklarını artırır.

Pazarlama hunisini doldurmak

Geleneksel pazarlama hunisi  farkındalık, ilgi, arzu, eylem  sürekli yeni alışveriş yapanlara dayanır. SEO , farkındalık aşamasında daha düşük maliyetli dönüşüm hunisinin üst kısmındaki trafiği artırmada kritik bir rol oynar .

Ancak SEO diğer aşamalarda da rol oynar. Alışveriş yapanlar farkındalıktan ilgi (araştırma) ve eyleme (satın alma) yolculuklarına devam ederken, anahtar kelime seçimlerindeki ortaya çıkan niyet, bilgi vermekten işlemselliğe doğru ilerler. Sitenizdeki ideal noktalarda doğru amacı hedeflemek, müşterilerin bir sonraki aşamaya geçişini etkileyerek dönüşüm olasılığını artırır.

İçeriği arama motorlarında yükseltmek

Yüksek arama hacmine sahip anahtar kelimeler için reklam vermek mantıklıdır. Ancak blog gönderileri gibi diğer içeriğin değeri, alıcı kılavuzları ve nasıl yapılır makaleleri gibi hemen satışla gerçekleşmez.

Bu içerik türleri için SEO faydalıdır. İçerik optimizasyonu çabaları, düşük maliyetle trafikte önemli artışlar sağlayabilir. Yalnızca insanların neyi aradığını anlamak ( anahtar kelime araştırmasına dayalı olarak ), içeriği optimize etme yeteneği, içerik yönetim sisteminize erişim ve zaman gerektirir.

Yeniden pazarlama kitlelerini genişletmek

Alışveriş yapanlar organik arama (veya diğer kanallar) yoluyla sitenize geldikten sonra, ücretli arama için yeniden pazarlama kampanyaları için çerezler yerleştirebilir. Ardından, sitenizden ayrılıp farklı sitelere gittiklerinde bu müşterilere görüntülü reklamları gösterebilirsiniz. Sitenize ne kadar çok insan getirirseniz, yeniden pazarlama kitleleriniz o kadar büyük olacaktır.

yeniden pazarlamanın seo'ya etkisi

SEO yeniden pazarlama , dönüşüm hunisinin üst kısmındaki içeriğe yapılan ziyaretleri düşündüğünüzde daha da mantıklıdır. Alışveriş yapanlar internette gezinirken, onlara markanızın onlara değerli bir şey sağladığı pasif bir şekilde hatırlatılır.

Uzun arama kuyruğu fırsatlarını yakalamak

Arama sorgularının yüzde on beşi yenidir ve Google bunları daha önce hiç görmedi. Bu belirsiz tek seferlik ifadeler , tek tek birkaç aramayı yönlendiren ancak toplamda toplamın yaklaşık yüzde 40’ını temsil eden sorgulardan oluşan uzun kuyruğun bir bölümünü oluşturur . Uzun kuyruklu arama terimleri, diğer anahtar kelimelere göre daha yüksek oranda dönüşüm sağlama eğilimindedir.

E-ticaret siteleri genellikle bu uzun kuyruklu aramaları hedeflemek için iyi yapılandırılmıştır çünkü bunlar, artan ayrıntı seviyeleri üzerine hiyerarşik olarak inşa edilmiştir. Örneğin, bir giyim sitesi için yaygın bir tıklama yolu Giyim> Erkek Giyim> Aksesuarlar> Kravatlar> Gri Kravatlar> Gri İpek Kravatlar olabilir . Bu sayfalar tıklama yolunda daha derindir ve uzun kuyruklu anahtar kelimelerle (“erkek gri ipek kravatlar”) iyi eşleşir. Ama ayrı ayrı hedeflenemeyecek kadar çok vardır.

Kullanıcı deneyiminin iyileştirilmesi

Güçlü bir kullanıcı deneyimi, dönüşümleri artırır. SEO, alışveriş yapanları anlamaya yardımcı olur ve böylece sitenizin kullanılabilirliğini optimize eder. Bu da sıralamaları iyileştirebilir.

Anahtar kelime verileri, alışveriş yapanların isteklerine açılan bir pencere sağlar. Bir şey istiyorlar; bu yüzden arıyorlar. Bu arzuyu hızla karşılayan sitelerin satış yapma olasılığı daha yüksektir. Aynı veriler, müşterilerin istekleri hakkında nasıl düşündüklerini veya konuştuklarını anlamaya yardımcı olur. Anahtar kelimelerini sitenizde kullanmak deneyimi iyileştirebilir. Örneğin, çoğu arama yapan kişi ” uygun fiyatlı gri ipek kravatlar” ararsa, düşük maliyetli seçenekleri vurgulamak kullanılabilirliği artırabilir.

Ayrıca, kaliteli bir kullanıcı deneyimi sağlamak , özellikle Google için önemli bir sıralama faktörüdür. Arama yapanlar sitenizi çok sayıda tıklarsa ve ardından hemen arama sonuçlarına dönerse, Google sitenizin o sorgu ile alakalı olmadığını veya başka bir şekilde istenmeyen olduğunu varsayar ve bu davranış sıralamalara zarar verebilir.

Ücretli arama maliyetlerini düşürmek

SEO için optimize ettiğiniz içerik, organik ve ücretli arama için değer sağlayan ifadeler üzerinde işbirliği yaptığınızı varsayarak, Google Ads kampanyalarına da fayda sağlamalıdır . Google’ın Kalite Puanı, tıklama başına maliyeti belirlemek için reklamların açılış sayfalarıyla alaka düzeyini ölçer.

Optimize edilmiş açılış sayfaları, daha iyi Kalite Puanları, daha düşük tıklama maliyetleri ve organik aramada daha yüksek performans anlamına gelir.

Kalıcı değer yaratmak

SEO, uzun vadeli performansa yapılan bir yatırımdır. Reklamın aksine, kampanya sona erdiğinde değeri bitmez.

Ancak SEO tek seferlik bir çaba değildir. Her biri sitenizi oluşturan içeriğe, tasarıma veya teknolojiye odaklanan hiç bitmeyen bir optimizasyon projesi döngüsüdür. Her proje muhtemelen uzun vadeli değere sahip olacak ve organik arama performansını aylarca veya yıllarca artıracaktır.

Ortalama Puan 4.8 / 5. Oy sayısı: 854

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz