Bir pazarlama planı oluşturmadan önce neden bir pazarlama stratejisine ihtiyacınız var?

pazarlama plan ve stratejisiİki terim genellikle birbirinin yerine kullanılsa da, pazarlama planınız ve pazarlama stratejiniz iki ayrı öğedir. Pazarlama stratejiniz, pazarlama tecrübenizle elde etmeniz gereken şeydir ve şekillendirilir ve iş hedeflerinizi yansıtmalıdır. Pazarlama planınız, bu pazarlama hedeflerine nasıl ulaşacağınızdır ve pazarlama stratejinizin pratik uygulamasıdır. Hem bir pazarlama stratejisi hem de bir pazarlama planı gereklidir, çünkü firmanızı tanıtmak ve büyütmek için birlikte çalışırlar.

e ticaret pazarlama planı ve stratejisi

Neden Bir Pazarlama Stratejisine ve Pazarlama Planına İhtiyacınız Var?

Öncelikle “neyi” bilmeden pazarlamanızın “nasıl” gerçekleştirilmesine çalışırsanız, hem zaman hem de para kaybetme riskiniz vardır. Neyi başarmaya çalıştığınızı (strateji) anladıktan sonra, bu hedeflere (plana) nasıl ulaşacağınıza daha iyi karar verebilirsiniz. Örneğin, iletişim uygulamaları oluşturan ve gelirini artırmak isteyen bir işletmeyi düşünün. Şirket, yeni bir pazar segmentine ulaşması gerektiğine karar veriyor . Uygulamasını satın almak isteyen yeni müşterilere etkili bir şekilde ulaşmak için şirketin hem bir pazarlama stratejisine hem de bir pazarlama planına ihtiyacı vardır.

  • Amaç :  Yeni müşterilere ulaşın ve onları uygulama’yı kullanmaya ikna edin
  • Pazarlama stratejisi : Uygulama’nın akrabalarla iletişimde kalmak için rakiplerinden daha kolay olduğunu göstererek yaşlı tüketicilere hitap edin
  • Pazarlama planı : Dedesi torunlarıyla görüntülü sohbet ederken uygulama’yı kullanmanın ne kadar kolay olduğunu gösteren reklamlar geliştirin
  • Uygulama : Bir dizi reklam oluşturun, ardından 55 yaşın üzerinde izleyici yüzdesi yüksek TV zaman aralıklarında yayınlayın

Bir pazarlama stratejisi olmadan, şirket, rakiplerinin uygulamalarına kıyasla kendi uygulamasının kullanmanın ne kadar kolay olduğunu etkili bir şekilde gösteremeyen basılı reklamlar veya radyo reklamları gibi reklam biçimlerini seçebilir. Veya bir video reklam oluşturabilir, ancak yaşlı tüketicilere etkili bir şekilde ulaşamayacak şekilde çevrimiçi yayınlayabilir. Bu hataların her ikisi de şirketin yeni bir pazar segmentine genişleme hedefine ulaşmasını engelleyecektir. Öncelikle bir pazarlama stratejisi oluşturarak, işletme, yeni bir pazar segmentine etkili bir şekilde ulaşan ve uygulamasını güvence altına almaya ikna eden bir pazarlama planı oluşturabilir.

Pazarlama Stratejisi Neye benziyor

Pazarlama stratejinizi oluştururken aşağıdakileri tanımlamanız gerekir:

  • Hedefler :  Pazarlama girişiminin kısa ve uzun vadeli hedeflerini ve bunların genel işletme hedeflerinizle nasıl etkileşime girdiğini belirleyin.
  • Hedef pazar :  Hangi müşterilere ulaşmaya çalıştığınızı, algılanan değerlerini, karar verme süreçlerini neyin tetiklediğini ve karşılaştıkları sorunu bilmelisiniz.
  • Rakipler: Rakiplerinizin  kim olduğunu, pazar konumlarını, güçlü ve zayıf yanlarını bildiğinizden emin olun.
  • Dış pazarlama mesajı :  Müşterilerinizin sorunlarını değerlerine uygun bir şekilde nasıl çözeceğinizi düşünün.
  • Dahili konumlandırma hedefi : Sizi rakiplerinizden farklı kılan şeyin ve müşterilerin neden size inanması gerektiğini belirleyin.

Rakiplerinizle ilgili olarak pazardaki konumunuzu iyi bir şekilde bilmiyorsanız, bir durum analizi yapmanız gerekebilir. Bu, işinizin güçlü ve zayıf yönlerini ve iş hedeflerinizi zayıflatabilecek tehditleri veya fırsatları anlamanıza yardımcı olacaktır. Markanızın rakiplere göre nasıl algılandığını anlamak, daha eksiksiz ve etkili bir pazarlama stratejisi oluşturmanıza imkan tanıyacaktır.

Pazarlama Stratejinizi ve Planınızı Kullanma

pazarlama stareji ve planı kullanmaPazarlama stratejinizi tamamladıktan sonra, belirli hedeflerinize ulaşacak ayrıntılı bir pazarlama planı oluşturmak için kullanabilirsiniz .
Pazarlama stratejinizi bir pazarlama planıyla yürütürken, müşterilerinizle neyi, nasıl ve neden iletişim kuracağınıza karar verirken net olun. Planlamanız ne kadar spesifik olursa, etkili uygulama ile takip etmek o kadar kolay olacaktır.
Yukarıdaki açıklamaların uygulanabilmesi için elbette bir eticaret sitesine ihtiyacınız olacaktır. Bu amaçla işinize en uygun eticaret paketleri arasından seçim yapabilmeniz için sitemizi incelemenizi öneririz.

Yazımıza yorum yapabilir, puan verebilir ve sevdiklerinizin de bu bilgilerden faydalanabilmesi için aşağıdaki sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Unutmayın, bilgi paylaşınca çoğalır.

Pazarlama planını ve stratejinizle beraber kullanabileceğiniz sorunsuz profesyonel satış sitesi paketlerimizi görmek ve incelemek için profesyonel satış sitesi paketleri sayfamızı göz atın, Platinum akıllı e-ticaret paketlerinin sizlere neler sunabileceğini kendiniz görün!

Ortalama Puan 4.7 / 5. Oy sayısı: 854

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz