E-ticaret için instagram video kullanımı neden önemli diye sorarsanız, 2016’da Hikayeler ve Haziran 2018’de TV’yi piyasaya sürdüğünden bu yana Instagram, videoları izlemek için bir hedef olarak konumlandı. Instagram’ın TikTok’u taklit eden “Reels” i bu trendi takip ediyor ve Instagram videoları ile e-ticaret sitesi satışlarını arttırmak mümkün.

Talep üzerine baskı hizmeti Gooten’in pazarlama müdürü, “Instagram Hikayeleri ve TikTok’un yükselişiyle, tüketiciler videolara hazır hale geliyor ve bunları statik görüntülerden veya bloglardan daha ilgi çekici buluyor,” diyor. “Özellikle görünüm olarak güzel e-ticaret temaları ile, ürünlerini net ve doğrudan bir şekilde gösterdiği için video pazarlamasına iyiye işaret ediyor.”

Bu yazıda, e-ticaret şirketinizin bilinirliğini ve satışlarını artırmak için Instagram’da video yayınlama seçeneklerini ele alacağız.

e-ticaret için instagram video kullanım önemi

Instagram TV

Instagram TV (IGTV) uzun biçimli, dikey videolar içerir. Daha çok “yaratıcıların” (Instagram’ın terimi) yayın yaptığı YouTube’a benziyor. Instagram’daki diğer videolar 15 saniye (Hikayeler) veya bir dakika (video akışı gönderileri) ile sınırlanırken, IGTV normal iş hesapları için 10 dakikaya ve doğrulanmış hesaplar için bir saate kadar izin verir.

Doğrudan tüketiciye yönelik bir üretici olan Benefit Cosmetics’in aşağıdaki ekran görüntüsüne dikkat edin . Şirketin Instagram hesabında IGTV videoları için bir sekme var.

Instagram video pazarlama 1

IGTV satışları çeşitli şekillerde artırabilir. Yukarıdaki Benefit Cosmetics, (i) öne çıkan kişilikleri, (ii) nasıl yapılır videoları ve (iii) “Yepyeni Ürün!” yeni bir ürünün instagram tanıtımı için duyurusu .

Aşağıdaki bir başka örnek, İrlanda’da vejetaryen tabanlı bir restoran zinciri ve gıda üreticisi olan The Happy Pear’den alınmıştır . Kurucular, ikizler “Dave ve Steve”, IGTV’ye daha insancıl bir yaklaşım benimsiyor. Yemek tariflerini, sahne arkası yemeklerini göstermek ve soru-cevapları sunmak için kamera karşısına çıkıyorlar – hepsi bir izleyiciyle bağlantı kurmanın yararlı ve düşük bütçeli yolları .

Instagram video pazarlama 2

Vejetaryen merkezli bir restoran zinciri ve gıda üreticisi olan The Happy Pear’in kurucuları yemek tarifleri, sahne arkası yemek pişirme ve Soru-Cevaplara ev sahipliği yapmak için IGTV’yi kullanıyor.

 

Instagram Hikayeleri

Hikayeler, Snapchat’ın 24 saat içinde kaybolan fotoğraf ve video slayt gösterilerini taklit eder. Şimdi 500 milyondan fazla kişinin her gün Instagram Hikayelerini görüntülediği bildiriliyor. Her Hikaye, yine 15 saniyede kapanır – bu, tüccarların videoları paylaşması için basit ve tüketilebilir bir yol haline getirir.

E-ticaret şirketlerinin markalarını ve ürünlerini 24 saatlik bu gönderilerde sergilemesinin birçok yolu vardır.

Instagram, Hikayelere ekleyebileceğiniz çıkartmalar, müzik, coğrafi etiketler, filtreler ve daha fazlası gibi etkileşimli öğelerin envanterini sık sık genişletir.

Instagram o düzeyde “Yukarı Kaydır” özelliğini etkinleştirdiğinden, hikayeler en az 10.000 takipçisi olan hesaplarda işe yarar. Kullanıcılar genellikle Hikayeler arasında hızlıca gezinir. Bu yüzden çok fazla içerik yayınlamaktan korkmayın. Yeni fikirlerle denemeler yapın.

Instagram Canlı Yayın

Instagram Live, uygulamanın Hikayeler bölümünde canlı yayın yapıyor . Hikayelerden herhangi bir stratejiyi uygulayabilirsiniz, ancak önceden kaydedilmiş veya yazılmış yerine, canlı olacaktır. 2024’deki popüler bir trend, müşterilerinizle ürünleriniz etrafında sohbet etmektir. Ayrıca eşyalarınızla ilgili canlı soruları yanıtlayabilir ve katılamayanlar için kaydedebilirsiniz.

Tekrarı bir Hikayeyle paylaşmadığınız sürece canlı video kaybolur. Yaklaşan bir Instagram Live’ı tanıtmak katılımı artırabilir. Bunu, yayın gönderilerinizdeki takipçilere canlı yayına başlayacağınızı hatırlatarak, Hikayeler’deki geri sayım etiketini kullanarak ve her Salı saat 21: 00’de olduğu gibi tutarlı bir Canlı program sürdürerek yapın.

Video Gönderileri

Instagram’da video yayınlamanın orijinal yöntemi bir hesabın beslemesidir. Besleme videoları bir dakikaya kadar olabilir. Artık her şey IGTV’ye taşınır. Aşağıdaki örnekte perakendeci Heyday Skincare’den görebileceğimiz gibi, burada yayınlamanın yararı, videonun hesabınızın ana görsel akışında yer almasıdır. Videolar, gönderinin sağ üst köşesindeki bir kamera simgesiyle işaretlenmiş olarak hesabın ana akışında görünür.

Instagram video pazarlama 3

Bir hesabın beslemesinde yayınlanan videolar bir dakika sürebilir. Gönderinin sağ üst köşesindeki kamera simgesi bunun bir fotoğraf değil video olduğunu gösterir.

Videolar beslemede otomatik olarak oynatılır, ancak başlangıçta sessizdir. Çoğu kullanıcı ses çalmak için tıklamaz. Bu nedenle, videolarınızın altyazılı olduğundan veya ses olmadan anlaşılabilir olduğundan emin olun.

Instagram Reels

Instagram’ın video tekliflerine en yeni eki olan Reels, TikTok’a benziyor. Kullanıcıların sesli kısa biçimli videolar kaydetmesine ve düzenlemesine olanak tanır.

Instagram, “Makaralar insanlara kendilerini ifade etmeleri, Instagram’da sevdiklerini daha çok keşfetmeleri ve içerik oluşturucu olma hırsıyla merkez sahneye çıkmalarına yardımcı olmaları için yeni yollar sunuyor.”

Ancak Reels henüz işletmeler tarafından iyi karşılanmadı.

Gooten’den Mark Kapczynski, “Instagram’ın kısa biçimli video içeriğine yönelik en yeni baskısı ve TikTok’a doğrudan bir yanıt olan Reels’e verilen ilk tepkiler çok güçlü ve açıkçası kafa karıştırıcı” diyor. “Bu özellik Hikayelerdeki mevcut tüm işlevleri birleştiriyor – bu da kullanıcıların eklenmiş metin, filtreler ve müzik içeren bir fotoğraf ve video montajı eklemesine olanak tanıyor ve bunları ayrı, karmaşık bir arayüze sığdırıyor. Başlangıçta, Reels’ın gerçekte kimin için olduğu belli değil. ”

Şimdiye kadar, Reels videolar genellikle TikTok’u taklit ediyor. Bunlar arasında danslar, öğreticiler, günlük yaşamın yanı sıra ilginç ve ilgi çekici öğeler bulunur.

Aklında tut

Instagram videosu ucuzdur. Yüksek maliyetli ekipmanlarla profesyonel prodüksiyonlara çok az ihtiyaç vardır. Kendin yap videoları genellikle en popüler olanlardır. Ayrıca, bir video oluşturabilir ve onu Instagram’daki farklı yerlere sığdırmak için kesip kesebilirsiniz.

Özetlemek için:

  • IGTV.  Uzun videolar (bir saate kadar), eğitim içeriği, hikaye anlatımı, nasıl yapılır videoları, ticari videolar için idealdir.
  • Hikayeler. Ürün sayfalarına, perde arkasına, SSS’lere, çok hikayeli içeriğe ve biraz marka dışı içeriğe “Yukarı Kaydır” bağlantıları gönderebilen 10.000 veya daha fazla takipçisi olan hesaplar için idealdir.
  • Canlı yayın. Her Salı saat 21: 00’de Soru-Cevap oturumları gibi anlık olayları ve planlanmış içeriği kaydetmek için en iyisi
  • Video beslemesi. Daima yeşil, marka ve promosyon içeriği için kullanışlıdır.
  • Reels. İlginç, deneysel, eğitici veya eğlenceli içerikler için uygundur.

instagram videoları ile satışlarınızın artacağı kesin ama öncelikle özel bir e-ticaret sahibi olmanız gereklidir. Siteniz var fakat memnun değilseniz satış ekibimiz ile irtibata geçebilir ve e-ticaret paketleri karşılaştırması sonrasında hemen sitenizi kurup satışa başlayabilirsiniz.

Ortalama Puan 4.6 / 5. Oy sayısı: 842

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.