Google Analytics’ten elde edilen veriler, e-ticaret siteleri için önemli kararlar almasına yardımcı olur, verilerin doğru olduğunu varsayarlar. Bu yazıda, verilerin doğruluğunu onaylamak veya olası hataları tanımlamak için bir Google Analytics denetimi yapmak için talimatlar vereceğiz.

google analytics ile verileri denetleme

Google Analytics Denetim Süreci

Aşağıdaki alanlar raporlama hatalarına neden olabilir.

Yinelenen Google Analytics etiketleri

Git > Site İçeriği> Tüm Sayfalar Davranış ve “Benzersiz Sayfa” karşılaştırma “Sayfa Görüntüleme”. Benzersiz Sayfa Görüntüleme sayısının en az iki katı Sayfa Görüntüleme sayısına sahip sayfalar, birden çok Google Analytics etiketi içerebilir.

Yinelenen Google Analytics etiketleri

“Benzersiz Sayfa Görüntülemeleri” ni “Sayfa Görüntülemeleri” ile karşılaştırın. Benzersiz Sayfa Görüntüleme sayısının en az iki katı Sayfa Görüntüleme sayısına sahip sayfalar, birden çok Google Analytics etiketi içerebilir. Büyütmek için resme tıklayın.

Açılış sayfaları ve diğer sayfalar “(ayarlanmadı)” olarak rapor edildi

Davranış> Site İçeriği> Tüm Sayfalar ve Davranış> Site İçeriği> Açılış Sayfaları’ndaki raporlara gidin . “(Belirtilmedi)” olarak listelenen sayfalar, sitedeki Google Analytics etiketleriyle ilgili bir sorunu gösterir. Örneğin, Etkinlik etiketleri sayfa etiketinden önce tetikleniyor olabilir ve bu da Google Analytics’in Etkinlikler isabetine eklenen sayfayı tanımlamamasına neden olabilir.

Açılış sayfaları ve diğer sayfalar "(ayarlanmadı)" olarak rapor edildi

Davranış> Site İçeriği> Tüm Sayfalar ve Davranış> Site İçeriği> Açılış Sayfaları’ndaki raporlara gidin . “(Belirtilmedi)” olarak listelenen sayfalar, Google Analytics etiketleriyle ilgili bir sorunu gösterir. Büyütmek için resme tıklayın.

Daha fazla araştırma yapmak için, Google Analytics’te rapor edilen Etkinlikler varsa, Davranış> Etkinlikler> En Popüler Etkinlikler’e gidin , ardından “Açılış Sayfası” na göre İkincil Boyut’a gidin ve Açılış Sayfasının “(ayarlanmadı)” olduğu tüm Etkinlikleri bildirin. Bu, hangi Olayların sayfalara bağlı olmadığına dair ipuçları vermelidir.

Google Analytics'te rapor edilen Etkinlikler

Git Davranış> Etkinlikler> En Olaylar ardından İkinci “Açılış Sayfası” tarafından Boyut ve Açılış Sayfası olan tüm olayları rapor “(belirtilmedi)”. Büyütmek için resme tıklayın.

Etkinliklerle ilgili herhangi bir sorun yoksa, Dönüşümler> E-ticaret’te E- ticaret raporlarıyla aynı işlemi deneyin ve “Açılış Sayfası” ile bir İkincil Boyut uygulayın. Örneğin, aşağıdaki “Ürün Performansı” raporu, bir Açılış Sayfasına bağlı olmayan Geliştirilmiş E-ticaret isabetlerini gösterir.

google analytics e-ticaret raporu

Aynı işlemi, İkincil Boyutu “Açılış Sayfası” olarak belirleyerek E-ticaret raporlarıyla deneyin. Büyütmek için resme tıklayın.

“(Ayarlanmadı)” Açılış Sayfasına eşlik eden Etkinlikler veya Geliştirilmiş E-ticaret isabetleri bulunduğunda, işin zor kısmı düzeltmektir. (Sertifikalı bir Google Analytics danışmanı yardımcı olabilir.) E-ticaret’te google analytics hatalı kullanımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

AdWords, Analytics ile doğru şekilde entegre edilmemiştir

Google Ads’ten (eski adıyla AdWords) gelen trafik, doğru şekilde ayarlanmazsa yanlış raporlanabilir. ” PPC Trafiğini Denetlemek için Google Analytics’i Kullanın ” bölümünde, Analytics’te doğru raporlamayı onaylamak için PPC trafiğinin nasıl denetleneceğine değindik.

Yanlış kaynaklar bildiriliyor

Git Edinme> Tüm Trafik> Kaynak / Araç ve Oturumlar ve İşlemler üst kaynaklarını gözden geçirin. Herhangi biri tanıdık gelmiyorsa veya mantıklı değilse, daha derine inin. Tipik bir satıcının web sitesinde en önemli trafik kaynakları olarak organik, TBM, doğrudan ve e-posta, ardından sosyal ve yönlendirmelerden gelen trafik olacaktır. Alanınız veya başka bir kaynak, Oturumların veya İşlemlerin büyük bir kısmından sorumluysa, bir izleme veya etiketleme sorunu olabilir.

google analytics e-ticaret yönlendirme raporu

“Kaynak / Aracı” raporu; sosyal, TBM ve e-posta trafiğini izlemeyle ilgili sorunlara hızla işaret edebilir.

Uygunsuz işlemler veya gelir. Google Analytics’te bildirilen işlemlerin ve gelirin, gerçek çevrimiçi satışların yüzde 95’i dahilinde olduğundan emin olun. Raporlanan satışları belirli bir dönem için gerçekle karşılaştırmak için Dönüşümler> E-ticaret> Genel Bakış raporunu kullanın.

google analytics6

Gelir ve işlem verileri, gerçek çevrimiçi satışların yüzde 95’i içinde olmalıdır. Büyütmek için resme tıklayın.

İşlemler gerçekleşene yakınsa ancak gelir değilse, E-ticaret etiketleri aracılığıyla Google Analytics’e gönderilen verilerle ilgili sorunları belirlemek için E-ticaret> Satış Performansı’ndaki “Satış Performansı” raporundaki işlemlere ayrı ayrı bakın .

google analytics7

İşlemler gerçekleşene yakınsa ancak gelir değilse, E-ticaret> Satış Performansı’ndaki “Satış Performansı” raporundaki işlemlere ayrı ayrı bakın .

Miktarlar gerçekle uyumlu mu? Ürün Geliri, vergi ve nakliye dahil olmak üzere doğru toplamlarla doğru görünüyor mu?

Gelir ve işlemlerin ikisi de çok küçükse, sayfada E-ticaret etiketlerinin çok düşük düzeyde tetiklenmesi veya sayfanın kendisinde etiketleri etkileyen yükleme sorunları olması nedeniyle eksik satışlar olabilir. Araştırılacak diğer alanlar, ödeme yaptıktan sonra kullanıcıyı sipariş onayı sayfasına geri yönlendiren kredi kartının (PayPal gibi) yanı sıra ödeme yöntemleridir.

Yinelenen işlemler

Yukarıdaki süreç, gerçekte olduğundan daha fazla sayıda işlem tanımladıysa, sorun tekrarlar olabilir. Yinelenen işlemleri denetlemek için Dönüşümler> E-ticaret> Genel Bakış’a gidin ve bildirilen toplam işlemleri not edin.

google analytics8

Yinelenen işlemleri denetlemek için Dönüşümler> E-ticaret> Genel Bakış’a gidin ve bildirilen toplam işlemleri not edin.

Ardından, Dönüşümler> E-ticaret> Satış Performansı’nda “Satış Performansı” na gidin ve toplam işlem kimliği satırlarını arayın.

google analytics9

Dönüşümler> E-ticaret> Satış Performansı’nda “Satış Performansı” na gidin ve toplam işlem kimliği satırlarını arayın.

Bu örnekte, toplamda 308 işlem rapor edilmiş, ancak 303 ayrı işlem kimliği vardır. Bu, beş yinelenen işlem olduğu veya toplamın kabaca yüzde 1’i olduğu anlamına gelir ki bu çok da kötü değildir. Yüzde 10 veya daha fazla yinelenen işlem görürseniz, araştırın. Müşterilerin, ilk siparişten sonra Google Analytics’e gönderilen başka bir e-ticaret işlemini tetiklemek üzere sipariş onayı sayfasını tekrar ziyaret etmesine izin vermeyen bir çözümü uygulamak için e-ticaret alışveriş sepetinizle birlikte çalışın. Alışveriş sepeti düzeltilemezse, yanıt özel JavaScript olabilir. Ancak bu muhtemelen bir geliştirici gerektirecektir.

Veri Büyümesini Sağlıyor

Google Analytics’teki doğru veriler, e-ticaret performansını artırmak için önemlidir. Google Analytics’i doğru şekilde kurmak çok önemlidir. Daha fazla bilgi için ” E-ticaret için Google Analytics Kurulum Kontrol Listesi ” ne bakın.

Ortalama Puan 4.8 / 5. Oy sayısı: 596

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.