En İyi 10 Ücretsiz Resim Programı yazımız ile E-ticaret sitesi sahibi olarak, ürün resimleri ve görselleri profesyonel olarak oluşturabileceksiniz. Bu e-ticaret siteleri için çok önemli bir faktördür. Fiziksel mağazalar, müşterilerin ürünleri elle kontrol etmelerine izin verme avantajına sahipken, online mağazalar biraz sınırlıdır. Müşterinize ürününüz hakkında bilmeleri gereken her şeyi göstermek ve böylece kendilerinden emin bir satın alma yapabilmeleri için, onlarla mümkün olduğunca ürünle ilgili iletişim kurmanız gerekir. Ve çoğu durumda, her şey ürün resimlerine bağlıdır. Herhangi bir ücretsiz resim programı kullanarak ürün görsellerinizi düzenleyebilirsiniz.

Yazımızın devamında sizler için ücretsiz resim düzenleme programları‘nı sizin için derledik.

ücretsiz resim programları

Harika ürün görselleri her zaman satışlarınızı artıracak, ortalama veya daha kötü görseller satış kaybetme potansiyeline sahipken mükemmel olanlar müşterinizin ilgisini tamamen çekecektir.

Ürün fotoğraflarına ek olarak , sanal mağaza sahiplerinin artık dijital içerik aracılığıyla çeşitli sosyal medya platformlarında iletişim kurması gerekiyor. Bu, daha fazla görüntü anlamına gelir. Satış gönderilerinden takipçi oluşturmak için tasarlanmış gönderilere kadar, mağazanızın oluşturduğu ve paylaştığı her bir görüntünün mümkün olan en yüksek kalitede olması gerekir. Potansiyel bir müşterinin gördüğü ilk görüntü, düşük kaliteli ve pürüzlü olan bir görüntünün olduğu zaman muhtemelen asla satın alma yapan bir müşteri olmayacaklardır.

Bu nedenle, sevdiğiniz (ve kullandığınız) kaliteli fotoğraf düzenleyicileri bulmak çok önemlidir.

Ücretsiz Resim Programları

Elbette çoğu işletme sahibi, mecbur kalmadıkları zamanlarda para harcamaya istekli değildir. Ve çoğunun, güzel fotoğrafları ve ürün resimlerini profesyonelce nasıl düzenleyeceğini öğrenmek için yatırım yapacak çok vakti yok . Neyse ki, bazı harika ücretsiz resim programları var ve bunlarda nasıl ustalaşacağınızı nispeten hızlı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

En İyi 10 Ücretsiz Resim Düzenleme Programı Hangileri?

1. GIMP

gimp ücretsiz resim düzenleme

Bir süredir popüler ücretsiz resim düzenleme programları araçlarından biri olan GIMP, Photoshop ile aynı avantajların çoğuna sahip ancak tamamen ücretsiz resim programı sunarak başarısını sürdürüyor. Özelleştirmesi kolay GIMP, profesyonel araçları parmaklarınızın ucuna getirir (Photoshop eklentileri ve kendi filtrelerinizi oluşturma ve ekleme yeteneği dahil) ve hemen hemen her şeyi oluşturmanıza olanak tanır. Zaman ve merak sizin tarafınızda olmasa bile, bir fotoğraf düzenleme uzmanı olmadan GIMP ile yapabileceğiniz çok şey var.

2. Photoscape X

photoscape x ücretsiz resim programı

Resimlerinizi düzenlemenin en hızlı yollarından biri olan Photoscape X, mağazanız için çektiğiniz ürün fotoğrafları gibi kendi resimlerinizi hızla görebilmeniz için bir resim görüntüleyiciye erişmenizi sağlar. İlk başta, Photoscape X biraz bunaltıcı gelebilir, ancak bir miktar araştırma girişi (veya YouTube’da video eğitimleri) kendinizi evinizde hissetmenizi sağlayacaktır. Photoscape X’in ücretsiz resim düzenleme araçları için en iyi rakip olmaya devam etmesinin nedenlerinden biri, aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda filtre, efekt, çerçeve, kenarlık ve desenle birlikte gelmesidir. Fotoğrafları toplu olarak da işleyebilirsiniz; bu, mağazanız için bir ton yeni ürün fotoğrafı hazırlamanın bir hafta sürecek bir süreç olması gerekmediği anlamına gelir.

3. Pixlr

pixlr ücretsiz resim programı

Tarayıcınızdan veya akıllı telefonunuzdan Pixlr’a erişebilme özelliğiyle, bu ücretsiz fotoğraf düzenleyici ile resimlerinizi tek bir tıklama ile çok daha profesyonel görünmesini sağlayabilirsiniz. Çoğu fotoğraf düzenleme editöründen (hem ücretsiz hem de ücretli) çok daha kolay olan Pixlr, profesyonel görünümlü fotoğraflar ve görüntüleri hızlı bir şekilde oluşturmak isteyen mağaza sahipleri için en iyi çözümlerden biridir. Ve sizi yavaşlatan anlamadığınız bir şeye rastlarsanız, Pixlr, izlemesi hızlı ve anlaşılması kolay çok sayıda metod sunarak, bunu en az sinir bozucu gelişmiş fotoğraf düzenleme editörlerinden biri haline getirir.

4. PhotoPea

photopea ücretsiz resim programı

Dışa aktarma için katmanlar ve bir düzineden fazla farklı format sunan PhotoPea, resimlerinizi ücretsiz dönüştürmenize ve tek bir tıklamayla indirmenize olanak tanıyan tamamen çevrimiçi bir düzenleyicidir. Yetenekler ve arayüz açısından Photoshop’a benzer şekilde, PhotoPea birçok çevrimiçi editörün yapamayacağı bir şeyi yapar: katmanları veya kaliteyi kaybetmeden çeşitli formatlarla çalışmanıza olanak tanır.

5. Fotor

fotor ücretsiz resim düzenleme programı

Çevrimiçi mağaza sahipleri için mevcut olan daha basit ücretsiz resim düzenleme araçlarından biri olan Fotor, arayüzde nasıl gezineceğinizi öğrenmek için çok fazla zaman harcamanıza gerek kalmadan görüntüleri düzenlemenize olanak tanır. Kolaylaştırılmak üzere tasarlanan, tarayıcı tabanlı bir düzenleyici olan Fotor, bilgisayarınızda bir yavaşlamaya sebep olmaz (fotoğraf düzenleme programları kullanımdayken ciddi bir yavaşlama yaşamaya alışkın olanlar için hoş bir hız değişikliği). Ancak, Fotor’un göründüğü kadar basit olmasına rağmen, RAW dosyalarıyla çalışma yeteneği ve aralarından seçim yapabileceğiniz kapsamlı bir Akıllı Filtreler seti dahil olmak üzere birçok ciddi özellik sunar. Ayrıca, resimlere ek olarak Fotor, profesyonel görünümlü kartvizitler, afişler, davetiyeler ve daha fazlasını oluşturmak isteyen işletme sahipleri için tasarım yardımı sunar.

6. Instasize Photo Editor + Video

instasize 2 ücretsiz resim düzenleme programi

Mobil cihazlarından çalışmayı seven mağaza sahipleri için harika bir ücretsiz resim programı olan Instasize, özellikler söz konusu olduğunda kullanımı kolaydır. Öncelikle görüntüleri kırpmak ve yeniden boyutlandırmak için tasarlanan Instasize, çeşitli başka düzenleme seçenekleri (100’den fazla profesyonel filtre, kolaj oluşturucu, güzellik araçları dahil) sunarak büyüdü ve diğer ücretsiz editörler için zorlu bir rakip haline geldi. Pozlama, parlaklık, sıcaklık, renk tonu, gölgeler vb. gibi değişkenleri ayarlayarak görüntülerin görünümünü ve hissini tamamen değiştirmenin yanı sıra Instasize, videolar üzerinde çalışmanıza da olanak tanır ve bu da onu multimedya kullanan mağazalar için en iyi ücretsiz resim ve video düzenleme programı haline getirir.

7. Befunky

befunkey ücretsiz resim düzenleme programı

Resimlerinizi daha iyi göstermenin yanı sıra kolajlar, broşürler, posterler vb. tasarlamanın bir yolunu arıyorsanız, Befunky mevcut en iyi ücretsiz resim programları arasındaki seçeneklerden biridir. Çeşitli tasarım öğeleriyle dolu Befunky, yalnızca ürün fotoğraflarınızın kalitesini artırmanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda sosyal medyada da bir yıldız olmanıza yardımcı olabilir. Bazı ücretsiz resim editörler kadar sağlam olmasa da, aslında bu yüzden pek çok insan onu kullanmaktan vazgeçmiyor. Hızlı ve kullanışlı Befunky, dünyanın dört bir yanındaki çok sayıda sanal mağaza sahibi için paha biçilmezdir.

8. Polarr

polarr ücretsiz resim düzenleme programı

Yeni başlayanlar için tasarlanmamış olan Polarr, tasarım deneyimi olan veya fotoğraf düzenlemenin tüm ayrıntılarını öğrenmek isteyenler için olağanüstü bir ücretsiz resim düzenleme programıdır. Çeşitli gelişmiş düzenleme araçları ve premium filtreler içeren arayüze aşina olmak biraz zaman alır ve deneyimle öğrenme hissi verir. Ancak, bir kez alıştığınızda, sadece birkaç ücretsiz fotoğraf düzenleme editörü size Polarr’ın sunduğu seçenekleri sunabilir. Bununla birlikte, Polarr’ın en büyük dezavantajlarından biri, her gün yalnızca bir dosyayı dışa aktarabilmenizdir; bu, mağazanız için toplu fotoğraf çalışmaları yaptıysanız ciddi bir sorun olabilir. Elbette, sınırsız dışa aktarım ve premium filtrelere erişim sunan ücretli bir Polarr sürümü var. Polarr’ı nasıl kullanacağınızı öğrenmek için için zaman ayırırsanız ve ücretli sürüm satın alırsanız işinizi fazlasıyla görecektir.

9. Canva

canva ücretsiz resim düzenleme programı

Pek çok sosyal medya hesabı tarafından kullanılan Canva, bedava resim düzenleme programları kullanarak ürün fotoğraflarını hızla oluşturmak isteyen mağaza sahipleri için de değerli bir araçtır. Pek çok dışa aktarma seçeneği (JPG, PNG, PDF) sunmasa da, mevcut geniş şablon yelpazesi onu dijital içerik oluşturmak isteyen herkes için önemli bir kaynak haline getirir. Kullanımı inanılmaz derecede kolay olsa da Canva’nın bazı ücretli özellikleri vardır ve bu da dikkat etmezseniz tasarım yapmayı zaman zaman sinir bozucu hale getirebilir. Photoshop’un potansiyelinden uzakta, Canva’nın basitliği onu bu kadar popüler hale getirmeye devam ediyor.

10. PiZap

pizap ücretsiz resim düzenleme programı

Başka bir eğlenceli düzenleme seçeneği olan PiZap, sosyal medya görüntüleri (çeşitli şablonlar sağlanmıştır) ve sadece biraz düzenleme gerektiren ürün fotoğrafları için iyi çalışır. PiZap’in daha temel araçlarına ücretsiz bir hesapla erişebilirken, aracın sunduğu her şeye erişmek için ücretli bir hesaba ihtiyacınız olacak. Bununla birlikte, editörün kullanılabilirliği, küçük bir ödeme ile birçok dijital mağaza sahibi için değerli olduğunu hissettiriyor.

Sonuç

Ücretsiz resim düzenleme programları kullanma avantajları, resimlerinizin görünümünü ve etkisini kolay bir şekilde düzenlemenize ve çevrimiçi mağazanızın görünümünü tamamen değiştirmenize olanak vermesidir. Online mağazanızın ürünleri ne kadar iyi görünürse, müşterilerinizin satın alma olasılığı o kadar artar. Mağazanızdaki ve sosyal medya hesaplarınızdaki her görsel harika göründüğünde, markanızın algılanma şeklini geliştirme yeteneği için kendinizi geliştiriyorsunuz ve bu, müşterilerinizin genellikle erişebildiği tüm harika görseller satın alma kararları sırasında etkileyici olmaktadır.

Oyunda çok sayıda yüksek kaliteli ücretli editör varken (özellikle Lightroom ve Photoshop), profesyonel görünümlü dijital içerik oluşturmak için zaman veya para harcamanıza gerek yok. Herhangi bir doğru ücretsiz fotoğraf düzenleyici, aylık gelirinizi veya zamanınızı harcamadan çevrimiçi mağazanızın imajını iyileştirebilir.

Ortalama Puan 4.8 / 5. Oy sayısı: 722

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.