E-ticaret firmaları TikTok reklamlarıyla birlikte son dönemlerin en fazla popüler olan sosyal ağlarından biri haline gelmiş olmakla birlikte TikTok üzerinden yeni birçok kitlelere ulaşma ve geri dönüşümleri olmasıyla birlikte artırma şansı yakalayabilirler. Bunun yanı sıra özellikle genç internet kullanıcılarının hitap ettiği ve talep gösterdiği bir mecra olmakla beraber henüz reklam verenlerin daha aktif bir şekilde reklam vermeye başlamamalarından ötürü daha yaratıcı ve öncü firmalar tarafından yeni kapılar aralıyor. Bunun yanı sıra öncelikle TikTok’un ne olduğu ile başlayalım.

e ticaret sitesi tiktok reklamları

TikTok Nedir?

TikTok, eski ismiyle Musical.ly olarak bilinen iki bin on dörtte yayınlanan ve sonrasında da iki bin on sekiz yılında Bytedance’in bu uygulamayı satın alarak TikTok ile beraber bu 2 platformu birleştirmesiyle birlikte ortaya çıkan bir sosyal medya platformudur.

Bu platform iki bin on altıda kapanmış olan Vine’a oldukça benziyor. Bu uygulamayı kullanan kullanıcılar burada mobil cihazları tarafından çekerek video içerikler üretebiliyorlar. Vine’dan farklı olması ise, Vine kullanan kullanıcılar sadece videolarını çekip yükleyebiliyorken TikTok üzerinden ise kullanıcılar videolarına ses, emoji, yüz filtreleri gibi bir çok efektler ekleyebildikleri gibi bunun yanı sıra ücretsiz video düzenleme araçlarını da koşulsuz kullanabiliyorlar. Bu koşulların sayesinde daha yaratıcı ve daha farklı videolar üretilebiliyor.

TikTok Reklamları E-Ticaret Firmaları İçin Etkili mi?

Bütün dijital pazarlama çalışmalarında bulunmakta olduğu gibi bir platform üzerinde olduğu gibi reklam vermeden önce öncelikle uygulamanın bu platformu kullanan kitleyi çok iyi bir şekilde analiz yapılması gerekir. Bu platformu kullanmakta olan kişiler, markanın hedef kitlesiyle örtüşmüyorsa eğer bu mecralar üzerinde reklam vermekte doğru bir yaklaşım biçimi olmayacaktır.

TikTok reklamları, daha fazla yaş olarak genç olmakta olan kullanıcılara ulaşmak isteyen markalar için daha fazla etkili olacaktır. Bununla beraber video odaklı bir platform olmuş olan TikTok reklamları üzerinden daha etkili ve güzel geri dönüş almak isteyen firmaların en çok dikkat etmeleri gereken konulardan olan ise yaratıcı video içerikler oluşturmaları olmalıdır. Video içeriklerle birlikte kullanıcıların ilgisini çekmek amaçlı reklamların başarısını doğrudan dolayısıyla etkileyecektir.

E-Ticaret Firmaları TikTok Reklamları İle Satışlarını Nasıl Artırabilir?

E-Ticaret Firmaları TikTok Reklamları İle Satışlarını Nasıl Artırabilir?

E-Ticaret Firmaları TikTok Reklamları İle Geri Dönüşümlerini Nasıl Artırabilirler?

TikTok reklamları ile beraber kullanıcılara ve izleyicilere ulaşmak isteyen e-ticaret firmalarının bu mecra üzerinde ilerleyebilrceği birkaç farklı yol bulunuyor. Ayrıca bu yollara geçmeden önce ise platform üzerindeki işbirliği için reklam verenlerle ilgili bir takım bilgileri paylaşalım.

Tiktok reklamları ile e-ticaret siteniz üzerinden hemen kazanmak için https://www.hazirticaretsitesi.com/e-ticaret-temalari/ sayfamızdan sitenizi kurabilirsiniz.

Reklam modelleriyle birlikte yeni olması ve yakın zaman içerisinde ise reklamlara yer verilmeye başlanmasıyla beraber reklam verenler firmalar tarafından TikTok’u henüz çok fazla keşfedilmemiş bir mecra yapmasıdır. Markalar henüz bu uygulama üzerinde Instagram veya Facebook gibi yoğun ve fazla bir şekilde reklam vermedikleri için bu mecradaki rekabet şu an için düşük bir durumda. Bundan dolayı öncü davranan ve bunun yanı sıra ilk adımı atmak isteyen markalar içinde bir kapı aralıyor.

Bununla birlikte henüz kullanıcı tarafından ise çok geniş bir kitleye sahip olmasından dolayı bu platformu şu an için çok çekici bir hale getirmese de, günlük beş yüz milyon aktif kullanıcısı bulunuyor olmasıdır. Apple App Store üzerinden de iki bin on dokuzun ilk çeyreğinde en çok indirlen uygulaması olmasıyla birlikte bu platformun zaman geçtikçe büyümeye devam ettiğini göstermesidir.

Bundan yıllar önce Instagram’da olduğu gibi şu an için yeni yeni yaygınlaşmakta olan TikTok da önümüzdeki zamanlarda popülerliğini artırarak, markalara farklı bir kapı aralayabileceği için e-ticaret firmalarının da dijital pazarlama stratejilerine bu uygulamayı eklemelerinin faydası çok olacaktır.

TikTok Reklamları İle Kullanıcılara Ulaşmak

TikTok reklamları ile kullanıcılara farklı açıdan ve farklı şekillerde ulaşabilirsiniz. TikTok’un birkaç yönden farklı reklam modeli bulunuyor. Bu kullanıcılara ulaşmak için ise reklam modellerini de kullanmayı ve denemeyi tercih edebilirsiniz.

  • Açılış ekranı reklamları (Launch Screen Ads)
  • Zaman tüneli reklamları (In-Feed Ads)
  • Hashtag Challenge Ads

Influencer Pazarlama İle Kullanıcılara Ulaşmak

TikTok reklamlarında doğrudan hedef kitleye ulaşmak için en etkili yol olsa da, daha doğal bir şekilde kullanıcılara ulaşmak vasıtasıyla Influencer pazarlama çalışmalarından yararlanabilirsiniz. Bunun için popüler hesaplarla iletişime geçerek ve onların markanız için de içerik üretmelerini sağlayabilir ve daha doğal bir şekilde kullanıcılarla birlikte etkileşime geçerek, markanızı ve ürünlerinizi tanıtabilmeniz mümkündür.

Tiktok Reklamları ile Gelir Artırma

Tiktok Reklamları ile Gelir Artırma

TikTok Neden Popülerleri?

Tiktok uygulamasının genç kullanıcılar tarafından popülerleşmesinin başlıca sebebi ise Instagram, Facebook ve YouTube gibi kanallar üzerinde çok fazla ve aşırı reklam içeriğinin görüntülenmesiyle başlaması denilebilir.

Markaların çok fazla yoğun bir şekilde bu platformlarda reklam veriyor olmasıyla beraber genç kullancıları kaçırmaya başladı. Uzun süreli bir zaman içerisinde reklam modelleri olmadan yoluna devam etse de TikTok da iki bin on dokuz yılında ise platform içerisinde reklam gösterimine başlayarak markalar tarafından bu süreçte yavaş yavaş bir şekilde mecra üzerinde reklam gösterimlerine başladılar.

TikTok Reklamı Nasıl Verilir?

TikTok reklamı verebilmek için bir TikTok hesabınızın olmasıyla beraber bu hesapla birlikte TikTok’un web sitesi üzerinden `reklam oluştur` bölümüne girmeniz gerekiyor. İlk kez giriş yaparken dikkat etmeniz gereken hangi ülkeden girdiğinizi ve bununla birlikte reklamlarınızda hangi tür içerikler göstereceğinizi seçemeniz gerekiyordur. Bu reklam yöneticisi tarafından ilgili reklam modellerinden olan birini seçerek bununla birlikte reklamlarınızı oluşturabilirsiniz.

TikTok Hedef Kitlesi Kimler?

TikTok kullanıcılarının yüzde kırk dörtlük bir kısmını on altı ile yirmi dört yaş aralığındaki kullanıcılar oluşturmakta. Erkek kullanıcılarının oranı ise yüzde elli beş iken, kadın kullanıcıların oranı ise yüzde kırk dörttür.

Ortalama Puan 4.8 / 5. Oy sayısı: 936

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.