Sanal mağaza sahipleri, son on yılda yapılan İnternet devrimine tanık oldu. İnsanların zamanlarını çevrimdışı değil çevrimiçi ticarette geçirdiklerini gördüler. Değişiklikler çevrimiçi perakendecileri web’de büyük bir unsur haline getirdi.

Çevrimiçi olarak birçok çevrimiçi mağaza var, ancak bunları son tüketici temelinde sınıflandırmamız gerekiyorsa, esas olarak B2B ve B2C olmak üzere iki kategori var. Çevrimiçi bir perakendeci olarak, bu terimler hakkında bir fikriniz olabilir, ancak derinlemesine bakalım.

Müşterilerinizin hangi kategoriye dahil olduğuna bakılmaksızın, işletmenizin iş için doğru envanter yönetimi yazılımına ihtiyacı vardır.

b2b ve b2c ticaret nedir

B2B E-ticaret nedir?

B2B, ürünün diğer işletmeye ulaştığı e-ticaret yani başka bir yerden satış yapmak amacı ile alınan ürünlerde işletmeler arası e-ticaret anlamına gelir. Kısaca ürün ve hizmetlerini firmadan firmaya satış anlamına gelmektedir.
b2b eticaret
İşletmenizin sattığı ürün başka bir işletme tarafından satışa çıkarılır. Satılan ürünlerin gideceği adres bayiler ya da diğer firmalardır.

İşletmeler arası hacimler genellikle büyüktür ve taraflar daha farklı bir düzeyde yer alır.

Örneğin, şirketiniz diğer firmalar tarafından ihtiyaç duyulan ve ana ürünlerini üretmek için kullanan belirli bir kimyasal üretir.

Daha sonra işlem, optimum fiyat, miktar, kalite ve kompozisyon analiz edilerek yapılacaktır. Daha sonra her ikisi de bir B2B web sitesinde , ihtiyaç ve gereksinimleri için iletişime girecektir.

Genellikle, B2B işlemleri online olmaz, ancak değişiklik eğilimi nedeniyle, işletmeler hızlı bir şekilde adapte olmaktadır.

Etkileşim kurmak için online yöntem kullanılır, ancak anlaşmaların çoğu telefon ve toplantılarla gerçekleşir.

Her zaman bir imalat işi değildir, B2B e-Ticaret mağazaları da satıcılar içindir.

Belirli bir ürünün bölgenizde talep edildiğini, ancak mevcut olmadığını ve kimsenin yakınınızda üretmediğini varsayalım.

Talebi karşılamak için ne yapardınız? Ürünü içeren bir satıcıyla bağlantı kurar, toplu olarak bir anlaşma yapar ve sipariş verirdiniz. Satıcıları bulmak için bir B2B pazarından yardım alabilirdiniz.

B2C E-ticaret nedir?

B2C, nihai ürünün doğrudan tüketiciye ulaştığı, işletmenin tüketiciyi temsil eder.

Ürünler, ürün düzeyinde daha fazla işlem gerektirmeyen mamul ürünlerdir, ancak bazı montajlara ihtiyaç duyabilirler.

b2c eticaret

B2C e-Ticaret, reklam, tüketici hizmetleri, dağıtım ve geri bildirimler üzerinde çalışmalıdır. Bu nedenle B2B Firmaları Marka Bilinirliklerini Artırma için çalışmalar yapmalıdır.

Aşırı uçla, yani tüketicilerle uğraşırken, rekabetçi ve düz olmanız gerekir.

En iyi örnek, bir kulaklık parçası arayan ve onu evine teslim edecek bir B2C web sitesinden satın alan bir müzisyen olabilir.

Ürün hacmi sınırlıdır, çünkü genellikle tek bir kişi kullanımı için ürün sipariş eder.

B2C e-Ticaret, doğrudan tüketicilere satış yapan ve müşteri portföyü edinmeye adanmışlık gerektiren sistemdir.

Müşterilerini en iyi şekilde verebilmek için hizmetlerini geliştirme alanında sürekli gelişime ihtiyaç duyarlar.

Bir sonraki B2B ve B2C Arasında Ne Fark Var? yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Platinum E-ticaret Paketlerini kullanarak, B2B ve B2C sektöründe kendi pazarınızın lideri olabilirsiniz. Eticaret paketlerimizi görmek ve satın almak için eticaret paketleri , sayfamızı inceleyin, Platinum eticaret paketlerinin sizlere neler sunabileceğini kendiniz görün!

Yazımıza yorum yapabilir, puan verebilir ve sevdiklerinizin de bu bilgilerden faydalanabilmesi için aşağıdaki sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Unutmayın, bilgi paylaşınca çoğalır.

Ortalama Puan 4.7 / 5. Oy sayısı: 2103

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz