Ticaret de marka bilinirliği ve tüketici tarafından tanınır olmak oldukça önemlidir. Çünkü insanlar tanıdıkları ve bildikleri markalar ile alışveriş yapmak ister ve bu markaları kullanmak isterler. Ancak bu durum B2B firmaları açısından oldukça güçtür. Çünkü söz konusu olan bu B2B firmaları direkt olarak tüketici ile iletişime geçmiyor. Tüketici yerine şirketler ile ilişki içinde olan bu firmaların bu nedenle de tanınırlıkları çok yüksek değildir. İşte bu durumda da b2b firmaları marka bilinirliklerini artırmak için yapılabilecek şeyler araştırılmaya başlanıyor.

b2b firmaları marka bilinirliği

Tanınırlık Ve Güvenilirlik İlişkisi

Halka mal olmuş ve herkes tarafından bilinen markaların toplum nezdinde daha güvenilir oldukları yapılmış olan objektif testlerin sonucudur. Bu da demek oluyor ki insanlar bildikleri ve tanıdıkları markaları satın alıyor ve bir tüketici olarak söz konusu olan bu markalar yardımı ile ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu nedenle de B2B firmaları adlarını daha fazla duyurmaya ve bu konuda tüketicinin bilip güvendiği marka ve firmalardan birisi olmaya çalışıyorlar.

Herkesçe Bilinmek

Firmaların ve şirketlerin tanınmak için uyguladıkları en önemli yol reklamdır. Reklam yaparak daha fazla ön plana çıkmaya çalışıyorlar ve bu sayede de daha fazla bilinmeye çalışıyorlar. Reklamın nasıl yapılacağı ile ilgili olarak birçok farklı seçenek olabilir. Söz konusu olan bu reklamlar;

  • Dijital medya üzerinden,
  • Geleneksel medya üzerinden,
  • Afiş ve broşür yardımı ile ,
  • Direkt olarak tüketici ile kurulan kontak sayesinde yapılabilir.

Bütün bu yollardan sadece biri türü B2B olan bir firmanın tanıtımı için yeterli olabilir. Ancak yapılacak bu reklamlarda kullanılacak olan bu yöntemlerin de kaliteli ve bilinen medya organları üzerinden yapmak gerekebilir.Marka Bilinirliklerini Artırmak

Tanıdık Medya Organlarını Kullanmak

Günümüzde insanların sık sık ziyaret ettiği ve buralarda vakit geçirdiği birçok farklı site ve sanal ortam vardır. Söz konusu bu organlar üzerinden yapılacak olan tanıtımlar her zaman için daha fazla insana ulaşabilir.

Çünkü insanların yoğunluklu olarak ziyaret ettiği yerlerde bu reklamları yapmak daha fazla insanın yapılan reklamı görüp merak etmesi anlamına gelecektir. İşte B2B firmaları da bu konuda ilgi gören ve popüler olan medya organlarını ve sanal ortamları reklam yapmak için tercih etmelidir. Sanal ortam tanıtımları için en etkili yöntemlerin başında sosyal medya tanıtımları gelir.

Göze Hitap Etmek

Göze hitap etmek sunulan kaliteli ürünler ile ve tüketici tarafından tam not alarak dışarıdan iyi görünmek anlamına gelse de birçok farklı psikolojik boyutları da vardır. Aslında günümüzde yapılan bu görsel reklamların en büyük önceliği de bu durumdur. Açıklamak gerekirse, insanlar sürekli olarak gördüğü ve karşılaştığı bir logoyu veya ismi bilinç dışı da olsa hafızalarında tutarlar.

Seçim zamanı geldiğinde de gözlerine ve bilinçaltına oldukça tanıdık gelen ve daha önce reklamlarda görmüş oldukları markaları tercih ederler. Bu nedenle de gerek televizyonlarda gerekse de sanal âlemde, internet ortamında görsel çolarak yayınlanan bu reklamların da en temel amacı budur.

Kullanılacak Yöntemler

B2B firmalarının çok göz önünde bulunmamasının nedeni tüketici ile değil şirketler ile ilişki içinde olmasından kaynaklanıyor. Bunun önüne geçmek ve b2b firmaları marka bilinirliklerini artırmak için bu firmaların yapması gereken bazı şeyler olabilir. Bunlar

  • Şirketler ile olduğu kadar tüketici ile de tanışıklık sağlamak,
  • Yapılan sözleşmelerde kendi reklamlarının yapılmasını da ek madde olarak koymak ve uygulamak,
  • B2C firmaları ile kurmuş olduğu ilişkiyi ve arka planda kendisinin olduğunu tüketiciye ulaştırmak ve bunlar gibi daha birçok farklı yöntem kullanılabilir.

Söz konusu olan bu yöntemlerin kullanılması sonucunda da b2b firmaları marka bilinirliklerini artırmak her zamankinden çok daha kolay olacaktır. Bu sayede kendileri de tüketici tarafından bilinir olacaklardır.

Resmi Site Ve Hesaplar Kurmak

Günümüzde birçok şirketin ve firmanın kendilerine ait olan resmi internet siteleri ve hesapları vardır. Bu adreslerde yapmış oldukları ve vermiş oldukları hizmet ile ilgili olarak içerikler yayınlayan bu siteler markalarının insanlar tarafından daha fazla bilinmesini ve bu sayede de daha fazla tercih edilmek istiyorlar.

Bunun sonucunda da insanların rahatlıkla ulaşabilecekleri ve verilen hizmeti kolaylıkla gözden geçirebilecekleri ortamlar oluşturuluyor. Söz konusu bu ortamlarda da insanlar alacakları hizmetin içeriğini daha fazla öğrenme fırsatı yakalıyor.b2b Marka Bilinirliklerini Artırmak

Reklam Yapmaya Bütçe Ayırmak

Reklam yapmak her şirketin ve firmanın, türü ne olursa olsun vazgeçilmez olan silahlarından birisidir. Hele de günümüzün hızlı yaşamı ve teknolojik gelişimi reklam yapmayı zorunlu hale getiriyor. Reklama yeterli derecede önem vermeyen ve bu alana bütçe ayırmayan şirketler her zaman daha geride kalır duruma geliyorlar. Çünkü insanların sizi tercih etmesi ve sizi bilmesi için öncelikle görmesi lazım. Daha sonra da sunmuş olunan hizmeti de yakından görmesi lazım. Bu da oluşturulan resmi hesaplar sayesinde kolaylıkla yapılabilir. Bunun tercih edilmeyip reklama yeterli önemin verilmediği şirketlerde daha sonra büyük rekabet pazarında zararlar meydana gelecektir. Bu nedenle özellikle de B2B şirketleri ve firmaları bu konuya azami dikkat etmelidir. Bu konuda B2C firmalarına nazaran daha fazla önem vermeli ve daha fazla yatırım yapmaları gerekiyor.

B2B Firmalarının Özellikleri

Bazı firmalar özellikleri gereği diğer firmalardan daha doğrusu müşteri ile direk iletişim kuran firmalardan daha az bilinebilir. Bunun nedeni de arka planda çalışmalarıdır. İşte B2B firmaları da bu firmalardan bazılarıdır. Sahip oldukları özellikler arasında;

  • Arka planda çalışan firmalar olmaları,
  • Tüketici için değil şirketler için çalışmaları,
  • Ortaklıklarda ve önemli masa işlerinde var olmaları,
  • Sektör zincirinde müşteriye uzak olmaları sayılabilir.

Bütün bu özellikleri nedeni ile de daha fazla tanınma ihtiyacı duyan bu şirket ve firmaların yukarıda da sayılan bazı yol ve yöntemleri denemeleri onlar için de başarılı sonuçlar getirecektir. İşte bu sayede de b2b firmaları marka bilinirliklerini artırmak her zamankinden daha kolay ve daha başarılı olacaktır.

Platinum B2B E-ticaret Paketleri kullanarak, işletmenizi internet ortamına taşıyarak pazarınızın lideri olabilirsiniz. B2B E-ticaret paketlerimizi görmek için B2B E-ticaret paketleri sayfamızı inceleyin, Platinum eticaret paketlerinin sizlere neler sunabileceğini kendiniz görün!

Yazımıza yorum yapabilir, puan verebilir ve sevdiklerinizin de bu bilgilerden faydalanabilmesi için aşağıdaki sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Unutmayın, bilgi paylaşınca çoğalır.

Ortalama Puan 4.8 / 5. Oy sayısı: 2553

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.