Değerli okuyucularımızı b2b firmaları için e-posta pazarlama ipuçları nasıl olur konusu hakkında kısaca bilgilendirmek istiyoruz. B2B firmaları için vereceğimiz e-posta pazarlama ipuçları kendilerinin birçok avantajlar sağlayacaktır. B2B firmaları birçok pazarlama yöntemi kullanır. Bu pazarlama yöntemlerinden bir tanesi ise e-posta pazarlamadır. E-Posta pazarla yöntemini uygularken firmanın belli amaçları bulunur. Bu amaçların neler olduğunu sizlere yazabiliriz.

  • Firmalar kendi marka bilinirliğini arttırmak isterler.
  • Yeni müşterilere ulaşmak ve müşteri portföyünü genişletmek isterler.
  • Mevcut müşterileri ile olan ilişkilerini daha fazla arttırmak.

İçin e-posta pazarlama yöntemini uygularlar. Tabii ki bu firmaların amaçladığı şeylere ulaşması için e-posta pazarlama yöntemini iyi uygulaması gerekmektedir. E-Posta pazarlama yöntemini uygulayan B2B firmalarına bu yöntemi doğru uygulaması için ipuçları vereceğiz.

b2b firmaları posta pazarlaması

B2B Firmaları E-Posta Pazarlaması Yaparken Dikkat Etmesi Gerekenler

E-Posta pazarlama yöntemi sadece B2B firmaları için değil B2C firmalarının diğer uygulamış olduğu pazarlama yöntemlerine göre daha iyidir. Daha iyi olması nedeni ise diğer pazarlama yöntemlerine göre yüksek geri dönüşüm sağlıyor olmasıdır. Sizlere b2b firmaları için e-posta pazarlama yöntemlerinin önemli olduğunu söyledik. Peki B2B firmalarının e-posta pazarlaması yaparken dikkat etmesi gerekenler nelerdir? bunlardan bahsedeceğiz. Nelere dikkat edilmesi gerektiğini yazabiliriz.

  • E-Posta başlığı dikkat çekici olmalıdır.
  • Kişiselleştirme çalışmalarına önem verin.
  • Abone olan müşterilerinizi kategori halinde sıralayın.
  • Oluşturacağınız linkleri doğru şekilde uygulayın.
  • Zamanlamayı iyi yapın.
  • İçeriklerinizi kısa tutun ve uzun tutmaktan kaçının.
  • Görsel yararlanma yapın.
  • Mobil cihazlara uyumlu tasarımlar yapınız.
  • Hangi kitleyi hedef alıyorsanız onun dilinden konuşun.
  • Yapmış olduğunuz çalışmaları mutlaka analiz edin.

Bu yazılanlara dikkat eden B2B firmaları doğru ve profesyonel bir şekilde e-posta pazarlama yöntemini yapmış olacaktır.

B2B Firmaları E-Posta Pazarlaması Başlık Önemi Hakkında

B2B firmalarının uyguladığı e-posta pazarlaması yönteminde başlık belirlemenin önemi büyüktür. En çok b2b firmaları için e-posta pazarlama hataları başlıktan kaynaklanıyor. Bu yüzden e-posta pazarlama başlığı ayrı bir önem kazanıyor. Abonelerinize yollamış olduğunuz e-postalarının başlıkları karşı tarafın dikkatini çekmelidir.

Abonelere yolladığınız e-posta başlığı dikkat çekici ise aboneleriniz e-postanızı açacak ve okuyacaktır. Size geri dönüş yapması olumlu olarak sonuçlanacaktır. Bu e-posta pazarlama ipuçları arasında önemli yer teşkil ediyor. Yollayacağın e-postanın içeriğinden önce başlığı ilgi çekici olarak belirleyin ve çok uzun tutmayın.E-Posta Pazarlaması Başlık Önemi

B2B Firmaları E-Posta Pazarlaması Kişiselleştirme Çalışmaları

Başlığı kısa tuttuktan sonra b2b firmaları için e-posta pazarlama ipuçlarından bir tanesi de kişiselleştirme çalışmalarıdır. Abonelerinize yolladığınız e-postalardan geri dönüş almak istiyorsanız şunları yapmanız gerekiyor.

  • Abonelerinizin ismini kullanın.
  • Daha önce sizden satın aldığı ürünlerin takibini yapın.
  • Almış olduğu ürünler veya benzer ürün grupları için kendilerine önerilerde bulunun.

Bu yapmış olduğunuz kişiselleştirme çalışmaları abonelerin size e-posta olarak geri dönüş yapmasını sağlayacaktır. Sizin için kişiselleştirme çalışmaları önemli bir ipucudur.

B2B Firmaları E-Posta Pazarlamasında Aboneleri Kategorilere Ayırmanın Önemi

B2B firmaları olarak kişiselleştirme çalışmaları yapmanız için ve daha etkili içerikler yollamanız için abonelerinizi kategorilere ayırın. Hangi kategorilere ayırmanız sizlere fayda sağlayacaktır yazmak istiyoruz.

  • Demografik yapıya göre kategoriye ayırabilirsiniz.
  • Şirketlere göre kategori oluşturabilirsiniz.
  • Sektörlere göre kategoriye ayırma yapabilirsiniz.
  • Yönetici pozisyonlarına göre kategorilendirme yapabilirsiniz.

Bu şekilde sizlere söylediğimiz tavsiyeleri yapmanız farklı kategoride bulunan kişilere değişik e-posta yollamanıza yardımcı olur.

B2B Firmaları E-Posta Pazarlaması Oluşturacağınız Linkler Hakkında

Abonelerinize yollamış olduğunuz e-posta içeriklerinde belli sayfalara veya ürünlere abonelerinizi yönlendirmek istiyorsanız linklendirmeleri doğru şekilde yapınız. Linklendirmeyi yaptığınızdan emin olunuz. Eğer doğru yönlendirme linkleri yapmazsanız bu size zarar olarak geri dönecektir. Yani müşteri kaçırmanıza sebep olacaktır. E-Posta pazarlaması için önemli bir ipucudur.

B2B Firmaları E-Posta Pazarlamasında Zamanlamanın Önemi

Firma olarak abonelerinize yollayacağınız e-postaların zamanlaması bir hayli önemlidir. Eğer yolladığınız e-postaları doğru saatlerde ve günlerde yaparsanız bu e-postalarınızın açılıp okunmasını arttırır.

Doğal olarak size geri dönüşünü olumlu şekilde sağlar. Bu doğru zamanın ne zaman olacağını bulmak isterseniz belli zamanlarda test yaparak bu uygulamayı yapabilirsiniz. Yapmış olduğunuz testler ve denemeler sonrasında e-postalarınızı yollayacağınız saatleri ve gün aralıklarını bulmuş olacaksınız.

B2B Firmaları E-Posta Pazarlamasında İçerikler Hakkında

E-Posta pazarlaması yaparken içeriklerinizi çok uzun tutmamaya bakınız. Eğer yollayacağınız metin uzun olursa abone sıkılacak ve okumayı bırakacaktır. Kısa olması size avantaj sağlayacaktır. Yolladığınız içerikte sadece bir konu olmasına özen gösterin ve içerik hakkında bilgiyi net ve kısa tutun.

B2B Firmaları E-Posta Pazarlamasında Görsellerden Faydalanın

Yapacağınız e-posta pazarlamasında size faydalı olacak ve önemli bir ipucu olan görsellerden faydalanmaktır. Yazarak abonenize anlatamayacağınız şeyleri görsel olarak içeriğe koymanız karşı tarafa daha net bilgiler sunacaktır ve bu çok önemli bir ipucudur. Aboneler bazen yazıyı okumak yerine görsele bakmayı tercih eder. Hoşa giden görseller içerik bilgilerinden daha etkilidir. Size e-posta dönüşü olumlu olacaktır.

B2B Firmaları E-Posta Pazarlamasının Mobil Cihazlara Uyumu

Yollayacağınız e-postanın mobil cihazlara uyumlu bir posta olması sizin için önemli bir e-posta pazarlaması ipucudur. Yollayacağınız e-posta gönderilerine 550 ile 600 piksel olarak yollayınız. Çünkü yollayacağınız e-postayı her abone bilgisayarından açmıyor. Mobil cihazlardan açılacağının hesabını yapmanız önemli husus teşkil eder. Yollayacağınız 550 ile 600 piksel ebatlardaki şablonlar her mobil cihazından kolaylıkla açılacaktır.E-Posta Pazarlamasının Mobil Cihazlara Uyumu

B2B Firmaları E-Posta Pazarlaması Yaparken Hedef Kitle Dilinden Konuşun

Sizin e-posta pazarlamanız için önemli bir ipucu ise belirlemiş olduğunuz hedef kitlenizin anlayacağı dilden konuşmanızdır. Kullanacağınız dil yalın ve sade olmalıdır. Karşı tarafın anlayacağı şekilde konuşun.

Çalışma Sonuçlarınızın Analizini Yapın

Abonelerinize bu zamana kadar yolladığınız bütün e-postaların size geri dönüşünü, postanızın açılmasını, okunup okunmamasını, aboneliklerden çıkılmasına kadar bütün çalışmalarınızı düzenli analiz ediniz.

Gelin hb2b e ticaret paketlerimizi görmek ve satın almak için için b2b e-ticaret paketleri sayfamızı inceleyin, Platinum akıllı e-ticaret paketlerinin sizlere neler sunabileceğini kendiniz görün!

Ortalama Puan 4.8 / 5. Oy sayısı: 2374

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz