Online mağazacılık, ihtiyacınız olan şeyleri satın almanın yeni bir yolu haline geldi.
Online ortamda çok sayıda mağaza bulunduğundan, müşteriler her zaman hangi satıcıdan siparişi tamamlamaları gerektiği konusunda kararsız kalır.

Alışveriş sepetinin terk edilmesi büyük bir endişe kaynağıdır, sonuçta satışı kaybedersiniz. Tüketicilerin alışveriş sepetlerini bırakmaları veya terk etmelerinin birkaç nedeni olabilir.

Öyleyse, bunları alışveriş sepetinden önce vazgeçme ve alışveriş sepetinden vazgeçme işlemlerine ayırarak almanız gereken işlem yapılabilir ipuçlarını ele alalım.

alışveriş sepetini terketmeyi engellemenin ipuçları

Sepet Öncesi Vazgeçme İşlemleri

Aşağıdaki işlemler, alışveriş yaparken tüketicileri etkileyebilir ve ödemeyi tamamlayabilir. Satışlarınızı artırabilir ve vazgeçme oranlarını düşürebilirsiniz.

1. Ürünü gösterin ve görüntüleri kullanın

Ödeme sayfasında, ürün resmini gösterin ama ürün açıklamasını göstermeyin.

Tüketicinin satın alacağı ürünlerin resimlerini göstermelisiniz. Sepetteki bir ürün arzu edilen ürün değilse, hızlı bir şekilde buna tepki verecektir.

Bu, geri dönüş için ekstra çabaları kaydettiğiniz için iyi bir işaret olabilir. İnsanlara ne satın aldıklarını göstermek her zaman daha iyidir.

2. Güvenlik logoları

Çeşitli güvenlik logolarına sahip perakendecilerde satışlarda% 4-6 gibi önemli bir artış var.

İnsanlar mağazaya bu şekilde güvenme ve ödemelere devam etme eğilimindedir.

3. Ücretsiz kargo

İnsanlar ödemeye gönderim bedeli eklediğinizi fark ettikleri anda. Geri çekilecekler.

Nakliye ücretsiz değilse %61 kişi çıkar.

Bu, satışlarınızı yaparken önemli bir faktördür. Aynı ürün iki farklı mağazada varsa ve biri kargo ücreti alır diğeri almazsa, kimi tercih edersiniz? Cevabını aldın .

4 . Zorunlu kayıtlardan kaçının

İnsanlar, ürün satın alırken gerekenden daha fazla zaman harcıyorlarsa kaçarlar.

Zorunlu kayıtlardan kaçının ve fazla çaba gerektirmeyen basit ödeme sayfaları yapın. Bazı insanlar tembeldir ve kayıt yapmak yerine sepeti terk ederler.

Zorunlu kayıtları kaldırırsanız satışlarda %45 artış olur.

5. Sosyal Girişler

Sosyal giriş, üçüncü bir web sitesinde oturum açmak için özel olarak yeni bir giriş hesabı oluşturmak yerine Facebook, Twitter, Google+ gibi bir sosyal ağın mevcut giriş bilgilerini kullandığınız bir tür tek oturum açma / kaydolma işlemidir. İnternet sitesi.

Sosyal girişlerin kullanılması kayıt veya abonelik sürecini daha kolay ve dolayısıyla daha hızlı hale getirebilir.

Markanız çok bilinmiyorsa, Facebook ve Twitter gibi tanıdık logoları görmek, aşinalık ve rahatlık hissini artırabilir.

Sosyal kullanıcılar kullanışlı olabilir, kullanıcılar kullanıcı adlarını ve şifreleri hatırlamak zorunda kalmazsa, muhtemelen daha az başarısız oturum açma olur. Hangi sosyal girişi kullandıklarını bilmeleri koşuluyla.

Bir akıllı telefonda oturum açmak genellikle kolay değildir. Sosyal giriş, mobil kullanıcılar için kolay bir çözüm olabilir.

6. Farklı ödeme yöntemleri sunun

Bazı müşteriler elinde olan imkanlarda doğru ödeme yöntemini bulamayabileceğinden, çok çeşitli ödeme yöntemleri sunmalısınız.

Tüm ödeme seçeneklerine sahip bir sistem eklemek şarttır. Ayrıca güvenilir ağ geçitleri olmalıdır; aksi takdirde, insanlar sepeti terk edeceklerdir.

Alışveriş sepetinde vazgeçme

Bunlar, sepeti terk eden müşteriyi geri getirebilecek önlemlerdir. Sizden satın alabilmeleri için müşteriye ürünü hatırlatmanız gerekir.

7. Reklam yeniden pazarlama

Kitlenizi yakın zamanda görüntüledikleri ürünün uygun reklamlarıyla yeniden hedeflemek için Google Adwords, AdRoll veya Retargeter gibi hizmetleri kullanabilirsiniz.

alisveris sepeti hatırlatma

Bu bir etki yaratabilir ve alıcı doğrudan bu reklam aracılığıyla web sitenize dönebilir.

Reklam yeniden hedefleme, kayıp müşterinizi geri almanın ve alışveriş sepetini terk etmeyi telafi etmenin çok etkili bir yoludur.

Reklam yeniden pazarlama satışı %50’ye kadar artırabilir. Müşteri etkileşimlerine göre, her dört müşteriden biri reklamlarla web sitesine geri döner ve istenen ürünü satın alır.

8. E-posta Gönder

Terk edilmiş ürün ve sepetlerim e-postalarını kayıtlı e-postalarıyla müşterilere gönderebilirsiniz.

Bu, tüketici düşüncesini değiştirebilir ve ilgilendikleri ürünün satışıyla sonuçlanabilir.

E-posta gönderdiğinizde, ürününüzü satmaya adanmış bir izlenim bırakırsınız. Müşteriler bu e-postalara yanıt verir.

Ayrıca, bu e-postalar destek ve ürün bilgileri sağlamalı ve doğrudan ödeme satın alma sayfasına yönlendirmelidir.

Sonuç

Bir müşteri alışveriş sepetini terk ettiğinde endişelenmenize gerek yoktur. Müşterileri, satın almadan önce alışveriş sepetinde tutmaya ikna etmenin çeşitli yöntemleri ve yolları vardır. Aynı şekilde, sepetlerinden ayrılırlar ve önceden belirlenmiş bir süre için geri dönmezlerse harekete geçebilirsiniz.

Platinum Akıllı E-ticaret Paketlerini kullanarak, e-ticaret sektöründe kendi pazarınızın lideri olabilirsiniz. Gelin e-ticaret paketlerimizi görmek ve satın almak için için e ticaret paketleri , sayfamızı inceleyin, Platinum akıllı e-ticaret paketlerinin sizlere neler sunabileceğini kendiniz görün!

Yazımıza yorum yapabilir, puan verebilir ve sevdiklerinizin de bu bilgilerden faydalanabilmesi için aşağıdaki sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Unutmayın, bilgi paylaşınca çoğalır.

Ortalama Puan 4.8 / 5. Oy sayısı: 1523

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz