Önceki yazımızda e-ticarette önemli ipuçları serimiz ile başlangıç yapmıştık. Bu yazımız da önceki yazımız gibi ipuçları içermekte ve sizlere başarı kapılarını açmaktadır.

Yeni Girişimciler İçin 40 E-ticaret İpucu – 1.Bölüm

e ticaret girişimci ipuçları2

E-ticaret İpuçları (# 11): Müşterilerin ürünleri kolayca bulabilmesi için ürün kategorilerinizi düzenleyin.
İlk aşamalarda sadece 15 ürününüz olduğunda, ürünlerinizin tümünü jenerik kategorilere ayırmak cazip olabilir. Bununla birlikte, mağazanızı büyüdükçe, ürün kategorizasyonunuzda biraz daha spesifik olmak isteyeceksiniz. ‘Kadınlar’, ‘Erkekler’ ve ‘Çocuklar’ gibi ürün kategorilerine sahip olmak SEO için fazla bir şey yapmaz ve birçok mağazada ortaktır. Daha da kötüsü, bazı mağazalar kadın modasının tümünü kadın altına alıp alt kategorilere sahip değildir. Çoğu kişi, mağazalarında elbiselerinin olmadığını öğrenmek için tüm koleksiyona göz atmak zorunda kalırlar. Amazon’un ürün kategorilerini nasıl düzenlediğine bakın. Çok özel materyalleri kolayca bulabilirsiniz. Bir müşterinin aradıklarını tam olarak bulmalarını kolaylaştırdıkça mağazanızdan o kadar çok satın alacak potansiyel müşteriler olur.

E-ticaret İpuçları (# 12): Birden çok sosyal medya platformunda olun.
Sosyal medya söz konusu olduğunda, birçok mağaza yalnızca bir platformda olmanın yanlışını yapar. Örneğin, bazıları yalnızca Instagram’ı kullanır ve pazarlama çabalarını etkileyici pazarlama yoluyla orada odaklayabilir bazıları da Facebook reklamlarının mağazalarında çok iyi performans verdiğini gördükleri için yalnızca Facebook’ta. Bununla birlikte, bir platform kombinasyonu kullanmak biraz daha fazla iş yükü getirebilir ancak size bir rekabet avantajı sağlar. Yaklaşık 3-4 sosyal ağa sahip olmak genellikle kolay yönetilebilir. Bir platforma bağımlı kalmayın, bu platform kapanabilir ve hiçbir şey kalmaz.

E-ticaret İpuçları (# 13): Benzersiz içerik oluşturun.
Eğer dropshipping ürünleri listeliyorsanız, sizin rakipler arasında öne çıkmak için bir yol bulmanız gerekir. Bunu yapmanın en kolay yolu benzersiz bir içerik oluşturmanızdır. Blog yayınlarını haftada birkaç kez yenilemek, web sitenizi güncel ve güncel görünen bir seyirci kitlesi oluşturmak, ziyaretçileri çekmek için harika bir yoldur. Ayrıca, markanızı oluşturmak için çevrimiçi videolar oluşturabilirsiniz. Luxy Hair , büyük başarıya imza atan YouTube videolarını yarattı. Bugün YouTube kanallarında 2,9 milyonun üzerinde abone bulunuyor. Benzersiz içerik, işletmenizi çok daha karlı hale getirebilir.

E-ticaret İpuçları (# 14): Ücretsiz kargo uygulayın.
Ücretsiz ve ücretli gönderimleri test etmek önemlidir. Bununla birlikte, yeni bir mağazanız olduğunda, satın alma işlemini teşvik etmek için ücretsiz gönderim kullanmanız fayda sağlayacaktır. İnsanlar henüz güvensiz oldukları bir siteye bir de kargo ücreti ödemek istemeyebilir, bu yüzden ücretsiz kargo sunmak onu daha küçük bir risk haline getirir. Yeni açılmış sanal mağazaların yaklaşık% 50’si, ücretsiz kargo sunduğunuz zaman diğerlerinden daha avantajlı durumda.

E-ticaret İpuçları (# 15): Ana odaklarınızı pazarlamaya dönüştürün.
Pazarlama ve reklam para getirir, bu nedenle mağazanızı mükemmelleştirmek için zamanınızı boşa harcamayın. Günde birkaç kez değil de, her gün sosyal medyaya aktif olarak üye olmalısınız. Ardından, ürünlerinizi sergilemekle ilgili dergi ve bloglarla iletişime geçmelisiniz. Reklamcılık için ayrıca bir bütçe oluşturmayı unutmayın. Blog içeriğini düzenli olarak yazmak web sitenizin derecesine yardımcı olacaktır. Mağazanızı oraya koyarak, daha fazla müşteri bulma ihtimalinizi arttırırsınız.

E-ticaret İpuçları (# 16): İlk günden itibaren reklamlar oluşturun.
Reklamlar, müşterilere dönüştürülen trafiği getirir. Ancak, kazandığınız reklamı bulmak için farklı ürünlerle denemeniz gerekecek. Hedefiniz 9000 TL kazanmak ise, reklamlarda yaklaşık 3000 TL harcamanız gerekir. İlk başta başlangıç reklam maliyetleri zor olacak, bu nedenle daha küçük bir bütçeye başlamak ve bu bütçeyi oluşturmakta çekinmeyin. Bir reklamın optimize edilmesi 3-5 gün sürer.

Kârınızı reklamlarınıza yeniden yatırırsanız, işletmeniz hızlı bir şekilde büyür. En çok satanlarınız hangilerinin olacağını bulmak ve ürün fiyatınızın reklamlar için sürdürülebilir olup olmadığını anlamak birkaç hafta alır.

E-ticaret İpuçları (# 17): Terk edilmiş sepet kurtarma hakkında bilgi edinin.
Farklı terk edilmiş sepet uygulamalarıyla ve e-posta formatlarıyla denemeler yapın . Her sepeti kurtaramazsın. Ancak, bunların% 1-5’ini dönüştürebilir olsanız bile, mali açıdan daha iyi olursunuz. Terk edilmiş sepetleri tecrübe etmek normal olabilir, ancak dönüşümün gerçekleşmesi için elinizden gelen her şeyi yapmalısınız. Dönüşüme daha iyi yardımcı olması için, ilk siparişten vazgeçildikten sonraki altı saat içinde ilk e-postanın gönderilmesi gerekir. En az üç e-postayı daha sonra kurtarmaya çalışmayı düşünün. Satışın dönüştürülmesine yardımcı olmak için ek bir indirim teklif edebilirsiniz. % 10 indirimli bir şekilde başlayabilir ve son e-postanızda henüz satış gerçekleşmediyse %15 indirim yaparsınız.

E-ticaret İpuçları (# 18): Ürün yorumları alın.
Ürün incelemeleri, markanıza satışı boyunca müşterilere yardımcı olması için ihtiyaç duyduğu sosyal kanıtı verir. İlk birkaç satışınızı yapmaya başladığınızda müşterilere ürün sayfanızda yorum bırakmaya teşvik edebilirsiniz. Müşteriler ürününüzü sosyal medyada paylaşırsa, onlardan web sitenizde bir yorum bırakmalarını ve resimlerinizi eklemelerini isteyebilirsiniz. Ürünlerinizi potansiyel müşterilere gösterebilirken ne kadar çok insan olursanız, o kadar çok müşteri oluşturabilirsiniz. Başkalarının mağazanızdan ürün satın alıp sevdiklerini bilmek, satın alımlarında yeni müşterilere yardımcı olmaya yardımcı olur.

E-ticaret İpuçları (# 19): Bağlantıları oluşturmaya başlayın.
Reklam harcamalarınızı düşürürken geliri düşürmek için harici geri dönüşler almak önemlidir. Bunu, alakalı ve popüler bloglar veya dergilerde ya da bloglarda konuk yazıları yazarak ürünlerinizi tanıtarak yapabilirsiniz. Web sitenize daha fazla trafik çektiğinizde, reklam harcamalarınız o kadar düşük olur. Örneğin, bir misafir gönderisini başka bir blog’a yazsanız bile, belirli bir ürününüz olmayabilir ancak web sitenize tıklamalar alabilirsiniz. Web sitenize yapılan yönlendirmeyi yaptıktan sonra, en çok satan ürününüzle yeniden hedefleyebilirsiniz; bu, yeni müşteriler bulmaya çalışmaktan çok daha ucuza mal olur.

E-ticaret İpuçları (# 20): Sadık müşterileri tutmanın yollarını düşünün.
Müşteri memnuniyetiniz yüksek olursa, geri gelmeye devam ederler. Müşterilerinizle iletişim halinde kalın. Onlara yeni ürünleri veya ek bir indirim yapacağınızda ‘Bülten’ gönderebilirsiniz.

Bir sonraki yazımızda Yeni Girişimciler İçin 40 E-ticaret İpucu – 3.Bölüm devamını sağlayacağız.

Gelin e-ticaret paketlerimizi görmek ve satın almak için için hazır e-ticaret paketleri , sayfamızı inceleyin, Platinum akıllı e-ticaret paketlerinin sizlere neler sunabileceğini kendiniz görün!

Yazımıza yorum yapabilir, puan verebilir ve sevdiklerinizin de bu bilgilerden faydalanabilmesi için aşağıdaki sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Unutmayın, bilgi paylaşınca çoğalır.

Ortalama Puan 4.9 / 5. Oy sayısı: 465

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz