Son birkaç yıldır, sosyal medyada kullanımının arama motoru optimizasyonunu nasıl etkilediği konusunda bir çok yorum oldu. Bazıları sosyal medyanın Google sıralamalarını doğrudan etkilediğine, bazıları ise onları iki ayrı varlık olarak gördüğüne inanıyor. Çoğunlukla, bu ideolojilerin her ikisi de doğrudur. Bununla birlikte, çok açık olan şey, boyut veya endüstriye bakılmaksızın, her işletme SEO ve / veya sosyal strateji olmadan ilerlemesinin çok mümkün olmayacak olmasıdır.

sosyal medyanın seo'ya etkisi

Farklı görüşlerin ortasında bile, bir ekolojik sınıflandırma çalışması, işletmelerin% 74’ünün sosyal medya kampanyalarını SEO çabalarıyla bütünleştirdiklerini ortaya koydu. Birçok pazarlamacının, SEO’nun etkisi ile çelişkili olmasının sebebi Google’ın sıralama algoritması tam olarak net olmamasıdır. Pazarlamacı James Denzel , 2010 yılında Google ve Bing’e sosyal-SEO etkisi hakkında konuştu ve doğrudan bir etkisi olduğunu doğruladı

Her iki arama motoru sosyal sinyallerinin sıralamayı etkilediğini doğruladı. Denzel bir makalede şunları söyledi:

Hem Google hem de Bing, Twitter’daki bir kişinin kim olduğunuzu, bir sayfanın normal web aramasında ne kadar iyi sonuç verdiğini söylüyor. Twitter’daki kişiler, kendi tweet sayfalarına otoritelerini ödünç verirler.

Bununla birlikte, bir Google web yöneticisi olan Matt Cutts tarafından yayınlanan bir videoda, Twitter takipçileri ve Facebook hayranları gibi sosyal medya profilleriyle ilgili ölçümlerin sıralamayla hiçbir ilgisi olmadığını belirtti.

Sorunun gerçeği, arama motorları, Twitter yetkilisinin web yetkilinizin göstergesi olarak tam olarak bir önemi olmadığını düşünürken, Google, alakalı bilgileri bulmak için sosyal bağlantıları tarar – ancak her zaman değil, ve platforma göre değişir.

Denver’daki yerel SEO ajansının CEO’su Matt Harry, “Hangi sosyal medya platformlarının en çok yararı olduğunu ve her birinin arama motoru optimizasyonunda nasıl yardımcı olduğunun anlaşılması önemlidir. Her bir sosyal medya platformunun kendi çıkarları vardır ve içerikleri farklı şekilde değerlendirir. ”

Genel olarak, toplumsal yayınlar da dahil olmak üzere Web’de yayınlanan herhangi bir şey, Google tarafından taranabilir. Örneğin, içeriği yayınlarsanız ve bu içeriğe sosyal profillerinizde bağlantı kurarsanız, Google bunu güvenilir bir geri dönüş olarak görmeyi başarabilir ve geri bağlantıları SEO için önemlidir.

Ancak Harry’in de belirttiği gibi, Twitter gibi bazı sosyal platformlar, diğerlerine oranla daha fazla dizin dostu niteliktedir. Ayrıca, bazı Facebook sayfaları aslında Google’ın taramasını engeller (ancak bu  “Ayarlar” da kolay bir düzeltmedir).

SEO ve sosyal medya arasındaki ilişkiyi analiz ederken göz önüne alınması gereken bir diğer husus, sosyal medya profillerinin arama sonuçlarında görünmesi. Johnson & Johnson şirketi için yapılan bir araştırma sırasında Facebook sayfası üçüncü sonuçtur. New York Times’ı araştırırken, Twitter ve Facebook sayfaları web sitelerinin hemen ardından ikinci ve üçüncü sırada yer alıyor.

Şirket, “Sosyal Yaşam Döngüsü” başlıklı bir HubSpot raporunda, anket yapılan tüketicilerin çoğunun, birlikte çalıştığı markaların sosyal medya üzerinde olmasını beklediğini tespit etti.

Sosyal Yaşam Döngüsü: Tüketici Trendleri Iyilestirmek için gelen HubSpot
Bu tüketiciler yalnızca işletmelerin sosyal sayfaları olmasını beklemekle kalmıyor, onları “kurumsal” sorumluluk göstergesi olarak görüyorlar. Genel olarak, bir kişi bir şirketin sosyal platformlarda aktif olması halinde daha güvenilir ve müşteri odaklı olduğuna inanıyor. İşletmeler gerçekten müşterilerin ilgisini çekmek için daha fazla yol kat etmek istiyorlarsa, Google+ bile dahi önemlidir: Sonuçta, ilişkili Google+ hesapları arama motoru sonuç sayfalarında ilk çıkan hesaplardır.

Önemli nokta, işletmelerin mümkün olduğunca çok platformda sosyal olması gerektiğidir. Bu, bazıları için biraz sinir bozucu olabilir, ancak farklı sosyal hesaplarınız arasında gezinmenize yardımcı olacak çok sayıda sosyal medya yönetimi aracı vardır . Bazen toplumsal yayınlarınız sayfa sıralamanızı etkiler ve bazen gerçekleşmez, ancak her iki durumda da, genel pazarlama stratejinizde yalnızca ikisine de yardımcı olur.

Ayrıca, sosyal medya şu anda doğrudan arama motoru optimizasyonu ile ilişkili değilse de, gelecekte olabilir. Google, sıralamadaki algoritmalarını sürekli olarak yeniden analiz ediyor.

Son olarak, sosyal medya platformlarının arama motorları gibi kendi başlarına davranabildiklerini belirtmek önemlidir. Twitter, Facebook, YouTube, Instagram, LinkedIn ve Pinterest’in hepsi aranabilir içeriğe sahiptir . Tamamıyla alakalı kalmak ve hem çevrimiçi hem de çevrimdışı büyümek için, işinizi mümkün olduğunca çok yere koymanız zorunludur.

Yazımıza yorum yapabilir, puan verebilir ve sevdiklerinizin de bu bilgilerden faydalanabilmesi için aşağıdaki sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Unutmayın, bilgi paylaşınca çoğalır.

Ortalama Puan 4.7 / 5. Oy sayısı: 2696

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz