Sosyal medyada başarılı olmak ve var olma gücünden faydalanmak ciddi bir şekilde kitlenizi ve müşteri tabanını yükseltmek yardımcı olacaktır. Ancak daha önce herhangi bir tecrübe ya da bilgi olmadan başlamak zor olabilir.

Sosyal medya pazarlama temellerini anlamak hayati önem taşımaktadır. Kaliteyi en üst düzeye çıkarmak için bu 10 yasaya uymak, müşterilerinize ve markanıza hizmet edecek bir temel oluşturmakta yardımcı olacaktır.

sosyal medyada başarılı olma kuralları

1. Dinleme Yasası

Sosyal Medya ve İçerik Pazarlaması ile Dinleme Başarı Yasası, daha fazla dinleme ve daha az konuşma gerektirir. Hedef kitlenizin çevrimiçi içeriğini okuyun ve neyin önemli olduğunu öğrenmek için tartışmalara katılın. Ancak o zaman, hayatlarını karmaşıklaştırmak yerine, ihtiyaçları doğrultusunda katma değerli içerik oluşturabilirsiniz.

2. Odaklanma Yasası

Herşeyi biliyor olmaktan çok uzmanlaşmak daha iyidir. Güçlü bir marka yaratmayı amaçlamaya odaklanmış bir sosyal medya ve içerik pazarlama stratejisi, başarı için tüm insanlara her şeyin yaratılmaya çalışıldığı geniş bir stratejiden daha iyi bir şansa sahiptir.

3. Kaliteli İçerik Yasası

İçeriğinizin kalitesi izleyici miktarını belirler . İçeriğinizi okuyan,paylaşan ve hakkında konuşan 1.000 çevrimiçi takipçinizin olması, içeriğinizin hakkında ilk kez sizinle bağlantı kurmuş ama sonrasında kaybolmuş 10,000 bağlantınız olmasından iyidir.

4. Sabır Yasası

Sosyal medya ve içerik pazarlama başarısı bir gecede olmaz. Bir günde deveye hendek atlatmak mümkün olsa da, sonuç elde etmek için belli bir süre gerekebilir.

5. Birleştirme Yasası

İnanılmaz kaliteli içerikler yayınlarsanız takipçileriniz sizin içeriğinizle kendi izleyici kitlelerini oluşturmak için Twitter, Facebook, LinkedIn, kendi bloglarında vb. paylaşacaklardır.

İçeriğinizin paylaşılması ve tartışılması, Google gibi arama motorlarının anahtar kelime aramalarında bulmak için etkili olmaktadır.

6. Etki Yasası

Pazarınızda kaliteli takipçilere sahip olan, ürünleriniz, hizmetleriniz ve işinizle ilgilenebilecek çevrimiçi grupları bulmaya zaman ayırın. Onlarla bağlantılar kurmaya çalışın.

BU sayede içeriğinizi kendi takipçileriyle paylaşabilirler; bu da sizi ve işletmenizi muazzam yeni bir kitleye götürür.

7. Değer Yasası

Sürekli olarak ürünlerinizi ve hizmetlerinizi tanıtmak için sosyal medya gönderileri ile zaman harcıyorsanız, insanlar dinlemeyi bırakacaktır. Konuşmaya değer katmalısınız. Şaşırtıcı içerik oluşturma ve çevrimiçi gruplarla ilişkiler geliştirme konusuna daha fazla odaklanın. Zamanla, bu insanlar siteniz için tavsiye pazarlaması için güçlü bir etki haline gelecekler .

8. Teşekkür Yasası

Size fiziksesl olarak uzanan birini görmezden gelemezsiniz, bu nedenle çevrimiçi olarak da onları görmezden gelmeyin. İlişkiler kurma, sosyal medya pazarlama başarısının en önemli bölümlerinden biridir; bu nedenle her zaman size ulaşan herkesi kabul edin.

9. Erişilebilirlik Yasası

İçeriğinizi yayınladıktan sonra sonra kaybolmayın. Takipçilerinizin yanında olun. Bu, içeriği sürekli olarak yayınlamanız ve konuşmalara katılmanız gerektiğini ifade eder. Takiğçilerinizin kararsızlığı olabilir ve haftalarca veya aylarca kaybolursanız hiç tereddüt etmeden tercihlerini diğerlerinden yana kullanacaklardır.

10. Karşılıklılık Yasası

Başkalarının içeriğinizi paylaşmasını siz yapmazsanız bekleyemezsiniz. Dolayısıyla, sosyal medyaya harcadığınız zamanın bir kısmı, başkaları tarafından yayınlanan içerikleri paylaşmaya ve konuşmaya odaklanmalıdır.

sosyal medyada başarı

Gelin e-ticaret sitelerimizi görmek ve satın almak için için e-ticaret temaları , sayfamızı inceleyin, Platinum akıllı e-ticaret paketlerinin sizlere neler sunabileceğini kendiniz görün!

Yazımıza yorum yapabilir, puan verebilir ve sevdiklerinizin de bu bilgilerden faydalanabilmesi için aşağıdaki sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Unutmayın, bilgi paylaşınca çoğalır.

Ortalama Puan 4.7 / 5. Oy sayısı: 874

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz