Çevrimiçi alışveriş, insanları evlerinden rahatça satın almalarını sağlayan muhteşem bir buluş. Doğru ürünü bulmak için artık birden çok mağazaya gitmezsiniz, aşırı hevesli satış personeli ile uğraşmak zorunda kalmazsınız, kasa önünde ödeme yapmak için kuyruk beklemezsiniz. E-ticaret patlaması kesinlikle daha iyi bir alışveriş deneyimi geliştirdi. Ancak, her şey gibi online alışveriş dünyası da sorunsuz değildir. E-ticaret şirketlerinin bunları hafifletme çabalarına rağmen, müşterilerin çevrimiçi alışveriş yaparken hala karşı karşıya kaldıkları bazı sorunlar var. Bu sorunlardan altısı aşağıda listelenmiştir.

e ticarette müşterilerin karşılaştığı sorunlar

Kalite sorunları

Çevrimiçi olarak bir şeyler satın alırken karşılaşılan en büyük sorun, bir ürünün kalitesinin garantisi bulunmamasıdır. İncelemeler her zaman güvenilir değildir ve tüm araştırmalar bir ürün kalitesini garanti edemez. Kasıtlı olarak satışları artırmak için müşterileri yanıltan hileli satıcılar kusurlu ürünlerin çevrimiçi satılmasının başlıca nedenidir. E-ticaret şirketlerinin satış hacmi bu günlerde ele alındığında, sattıkları ürünlerin her biri üzerinde kalite kontrolleri yapmaları oldukça zor olabilir. Buna ek olarak, çevrimiçi giyim ve ayakkabı satın almak için ciddi bir dezavantaj olmaya devam etmektedir. Bedenleri markadan markaya farklılık gösterir ve ürünleri satın almadan önce denemek mümkün olmadığından bedeni seçmenin daima bir kumar olduğunu unutmayın.

Teslimat ve lojistik

Çevrimiçi alışveriş yaparken siparişin ne zaman teslim edileceği müşterilerin sürekli aklında kalan bir durum. Tüm e-ticaret sitelerinde müşterileri için sipariş izleme sistemleri bulunurken, bunlar her zaman doğru değildir. Teslimatın gerçekleşmesi için belirli bir zaman dilimini olmadığından, iş yerinde çalışırken veya dışarıda olduğumuz zaman teslimat personeli evlerimize sık sık gelir.

Dijital ödeme hataları

Bir müşterinin kredi / banka kartı, internet bankacılığı veya günümüzde var olan çeşitli dijital cüzdanlardan birine ödeme yapması da dahil olmak üzere, dijital ödemelerin başarısızlığı, çevrimiçi işlemler yapılırken büyük önem alır. İnternet bağlantısının bozulması veya teknik bir aksaklıkle genellikle, ödeme alınıyor ama müşterinin hesabında gözükmüyor ve e-ticaret sitesi sipariş departmanı da bu ödemeyi göremiyor, fakat satıcının hesabına ödeme gelmiştir. Bu ödemeyi iade almak bazen uzun sürebiliyor. Müşteri siteyi bilgilendirmeli ve daha sonra banka hesaplarına iade edilmesi için 7-10 gün beklemelidir. Ancak sektör, kredi kartı işlemlerine daha fazla odaklandığı için bu durum sürekli olarak artıyor.
Müşterilerinizi bu tür ödeme problemlerinden dolayı kaybetmeyin.Platinum E-Ticaret paketlerimiz ile tanışın

Ek ücretler

Eminiz başınıza gelmiştir, bir ürün satın almaya bir tık uzaktayken ilave bir nakliye ücreti fark edersiniz. Sipariş miktarınız, ücretsiz gönderim için yüksek olmadığında, bu tüm e-ticaret sitelerinde olağan bir durumdur.

Belirsiz iade ve garanti şartları

Eliniz ulaşana kadar ürün kalitesiyle ilgili hiçbir fikri yokturtur çünkü online satın alınan ürünleri iade etmek oldukça yaygındır. Tanınmış e-ticaret şirketlerinin birinden alışveriş yapmadığınız sürece, satın alma işlemi yaparken iade şartlarını incelemeniz önemlidir. Ancak çoğu sitede, sizi düşük kaliteli bir ürünü iade etmenin imkânsız olduğu belirsiz iade şartları var. Çoğu site, bir ürün için iade şartlarının ne olduğunu açıkça belirtmediğinden; hasar görmüş bir ürün ya da düşük kaliteli ürün teslim alırsanız ne olacağı belirsizdir.

Güvenlik eksikliği

Siber güvenlik olmaması ya da daha doğrusu eksikliği, bugün internette büyük bir sorundur . E-ticaret siteleri, isim, telefon numarası, adres ve banka bilgileri gibi önemli müşteri verilerini kaydeder. Bu sitelerde sıkı bir siber güvenlik önlemi uygulamıyorsa, verileriniz yanlış ellere düşme riskiyle karşı karşıya kalır ve banka hesabınıza zarar verebilir. Online alışverişteki büyük oyuncuların çoğu, kesinlikle müşterilerinin bilgilerini korumak için sınıfının en iyisi güvenlik önlemlerine sahip olmakta fakat uzmanlığı olmayan sayısız küçük sitelerin bunun hakkında en ufak fikri dahi yoktur.

Çevrimiçi alışveriş, bu sorunlar tarafından engellenmek için çok elverişlidir. Ancak e-ticaret siteleri bu sorunları giderebilirse , müşteri deneyimini kesinlikle iyileştirecek ve dolayısıyla daha fazla satış elde edecektir.

Gelin sorunsuz e-ticaret sitelerimizi görmek ve satın almak için için e-ticaret temaları , sayfamızı inceleyin, Platinum akıllı e-ticaret paketlerinin sizlere neler sunabileceğini kendiniz görün!

Yazımıza yorum yapabilir, puan verebilir ve sevdiklerinizin de bu bilgilerden faydalanabilmesi için aşağıdaki sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Unutmayın, bilgi paylaşınca çoğalır.

Ortalama Puan 4.7 / 5. Oy sayısı: 832

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz