Fiziksel mağazadan e-ticaret sitesine geçiş yapmayı yani dükkânınızın kepenklerini kapatmayı ve işyerinizi sanal mağaza’ya çevirmeyi düşünüyorsanız, yalnız değilsiniz. Dijital çağda giderek daha büyük fiziksel mağazalar çevrimiçi duruma geçiyor. Büyük ve kârlı perakendeciler bile, dijital dünyaya odaklanmak için kepenklerini kapatıyor.

Geçtiğimiz Ağustos ayında, Macy’s, Inc. yaklaşık 800 yeni Macy mağazasının 100’ünü kapatacağını açıkladı. Yakında kapanacak yerlerin neredeyse tamamının nakit akışının yüksek olduğu bildiriliyor ve bu oran azımsanmayacak kadar çok. Neredeyse %15 oranında fiziksel mağazasını kapatacak. Bununla birlikte, Macy’s, Inc. Başkanı Jeff Gennette, şirketin çok sayıda mağazayı proaktif olarak kapatmaya karar verdiğini , daha kısa sürede büyümek ve dijital ve mobil ortamda daha agresif olacaklarını söyledi.

fiziksel mağazadan e ticarete geçiş

UPS’in yıllık anketine göre, alışveriş yapan müşteriler ihtiyaçlarının %51’ini çevrimiçi mağazalardan yapıyor. Sosyal medyanın artan etkisini akıllı telefonların artan kullanımı ile birleştirin ve bu eğilimin hızlı büyümesini sürdüreceğini söylemek doğru olur.

İşletmenizi çevrimiçi hale getirmek, ulaşılabilirliğinizi genel bir kitleye genişletebilir; bu da genel giderler için tasarruf sağlar. Şirketiniz çoğunlukla çevrimiçi veya yalnızca çevrimiçi platformlara yöneldiyse, e-ticaret kanallarınızı oluşturmak ve web sitenize trafik çekmek için mağaza içi varlığınızdan nasıl yararlanabileceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin.

fiziksel mağazadan eticarete geçiş

E-Ticaret’e Etkili Olarak Geçiş Yapma İpuçları

E-posta Listenizi Oluşturun
Çevrimiçi kitle oluşturmak için beklemeyin. E-posta listenizi oluşturmak için dükkanınızın mevcut fiziksel müşterilerinden yararlanın. Bunu uygulamak için kolay bir strateji oluşturabilirsiniz. Mesela; satış mağazanızda alışveriş yapan kullanıcılar bülten tercihlerini toplamak için bir mağaza içi kampanya oluşturun. Kayıtları, bir sonraki satın alımlarında kullanılmak üzere kendilerine e-postayla gönderilmek üzere bir kupon sunarak teşvik edin veya bir mağaza hediye kartı kazanma şansı için çekilişe kaydedin.

Benzer şekilde, sosyal medya kanallarınızı tanıtmak, mevcut müşterilere Facebook ve Instagram gibi bireysel sosyal platformlarda pazarlama imkanı sağlayacaktır . Bununla birlikte, e-posta listeniz öncelikli olmalı, çünkü markanızın Facebook sayfasında beğeniler topluluğundan çok daha önemli bir kaynak olacaktır. Sağlam bir e-posta pazarlama stratejisi, müşterinin gelen kutusuna düzenli olarak ileti göndermeniz, doğrudan müşterilere ulaşmanıza ve markanızı akılda tutmaya olanak tanıyacak.

Not: Yeni ve mevcut müşterilerden gelen yorumları almak için e-posta listenizi de kullanabilirsiniz. Bu geri bildirim, potansiyel çevrimiçi müşterilerin sosyal güveni arttırmak için referans olarak web sitenizde yer alabilir.

Web Sitesini Dikkatli Dizayn Et
Müşteriler mağazanıza girdiklerinde markanızın etkileşimine kapılırlar ve ihtiyaç duydukları ürünleri kolayca bulabilirler. Aynı şey çevrimiçi mağazanız için de geçerli olmalıdır. Web sitenizin aerodinamik bir alışveriş deneyimi sunarken markanızı yansıtması gerekir. Karmaşık bir dükkânı istemeyeceğiniz gibi, web sitenizin iyi organize edilmiş ve kullanıcıların kolayca dolaşabildiğinden emin olun.

Optimize edilmiş bir kullanıcı arayüzü için:

  • Web sitenizde arama çubuğunun, e-ticaret sitenizin üst kısmında açıkça göründüğünden emin olun.
  • Web sitenizin ana gezinme menüsüne kategorileri ekleyin.
  • Ürünler arama çubuğuyla bulunabilmeleri için kategorilere eklenmelidir.
  • Ürün fotoğrafı açık, etkileyici ve yüksek kalitede olmalıdır. Bir ürünün birden çok açıdan görüntü eklemeyi düşünün.
  • Ürün başlıkları ve açıklamalar net, özlü, bilgilendirici olmalıdır. Müşteri hizmetleri aramalarını, ürün özelliklerini ve sıkça sorulan soruların yanıtlarını basitçe ekleyerek proaktif olarak azaltabilirsiniz.
  • Soruları veya çekinceleri olan müşteriler için irtibat bilgileri ve çalışma saatlerinizi belirtin. Müşteri tabanınızın tercih ettiği iletişim yöntemine bağlı olarak bu, ücretsiz bir telefon numarası, canlı sohbet desteği, bir e-posta adresi veya bir iletişim formu olabilir.
  • Gönderim politikanıza, iade politikasına ve satış şartlarına bağlantıları ekleyin. Bu belgeler, potansiyel müşterilere güven vermek için açıkça ve profesyonelce yazılmalıdır.
  • Şirketiniz fiyat eşleştirme, garanti veya müşteri memnuniyet garantileri gibi teminatlar sunuyorsa, bilginin ilgili bir yerde belirgin bir şekilde görüntülendiğinden emin olun.

Web siteniz başlatılmaya hazır olduğunda kullanıcılardan geribildirim almayı talep edin. Web sitenizi beta test etmek ve bir anket tamamlamak için az sayıda müşteri seçin, ardından bir kupon veya alışveriş kredisi ile ödüllendirin. Müşterilerinizin web sitenizi nasıl kullandığını daha iyi anlamak için paha biçilemez geri bildirim alacaksınız. İlave olarak bu süreç, resmi web sitenizin lansmanından sonra sizi kayıp satışlardan kurtarmak için bazı teknik hataları ortaya çıkarabilir.

Satış Temsilcisinden Çevrimiçi Müşteri Hizmetlerine
Fiziksel mağazacılıktan e-ticarete geçmek, mutlaka mevcut çalışanlarından izin almanız anlamına gelmez. E-ticaret mağazanızı açtığınızda, mevcut alışveriş ekibiniz ve müşteri temsilcileriniz, müşteri hizmetleri telefon görüşmelerini, canlı sohbet, sosyal medya veya online alışveriş yapan müşterilerin e-posta iletilerini cevaplamak için kullanılabilir.

Müşteri hizmetleri, çevrimiçi alışveriş yapan müşteriler için fiziksel mağazadan alışveriş yapmaktan daha önemli olabilir. Sunduğunuz iletişim yöntemleri, çevrimiçi müşterilerin şirketinizle etkileşime girmesinin en doğrudan yolu olacaktır. Müşterileriniz için doğru iletişim yöntemlerini sunmak hayati önem taşır.

E-Ticaret Sitenizi Duyurun
Web sitenizi başlatırken mevcut yerel müşteri tabanınızı bilgilendirdiğinizden emin olun. Fiziksel mağazanızın yeni web sitenizle ilgili bilgilendirmeyi yayabileceği basit yolları düşünün. Örneğin, mağazanızın girişinde yeni web sitenizi tanıtan bir işaret görüntüleyebilir veya mağaza temsilcileri her alışverişte bir duyuru el broşürünü müşteriye sunabilir. İşletmeler, mağaza çalışanlarının satış noktasında müşterilere sunduğu el broşürleri sayesinde sloganları ile ziyaretçileri e-ticaret sitelerine çekebilirler, “Yeni web sitemizi tüm siparişlerde ücretsiz gönderimle başlattık!”

Çevrimiçi Müşteriyi Ödüllendir
Müşteriler büyük fırsatlar aramayı sever ve ödüller kazanmayı severler. Alışveriş yapan kişilere, sanal mağazanızı seçmelerini sağlamak için ücretsiz gönderim teklif etmeyi düşünün . Bu popüler teşvik, alışveriş yapanları çevrimiçi satın almaya teşvik eder . Nakliye ücretleri, gider satırınızda dururken ürün fiyatlarına dahildir. Alternatif olarak, minimum satın alma tutarının üstünde siparişlerde ücretsiz gönderim teklif etmek, ortalama sipariş tutarınızı artırabilir.

Fiziksel mağazadan e-ticarete geçiş zorluklardan payını alabilir, ancak yukarıda özetlediğimiz ipuçları, şirketinizin dijital alana etkin bir şekilde geçiş yapmasına yardımcı olacaktır. Görüldüğü üzere artık perakende mağazacılık internete dönmüş durumda. Bu aşamada ihtiyacınız olan e-ticaret başlangıç yol planı size yardımcı olabilir.

Gelin e-ticaret paketlerimizi görmek ve satın almak için için e-ticaret paketleri , sayfamızı inceleyin, Platinum akıllı e-ticaret paketlerinin sizlere neler sunabileceğini kendiniz görün!

Yazımıza yorum yapabilir, puan verebilir ve sevdiklerinizin de bu bilgilerden faydalanabilmesi için aşağıdaki sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Unutmayın, bilgi paylaşınca çoğalır.

Ortalama Puan 4.7 / 5. Oy sayısı: 587

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Yaz